回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [AFV] 兵人實戰營 - 現正招兵
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線
兵人實戰營 - 現正招兵

半個鐘頭貨仔.....WARM UP ING.......
油得好求其....要再執......

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
之前搵唔到00來買, 見到買定幾支BACKUP先得~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
^_^
少校

UID 12937
精華 2
積分 32
帖子 2046
成品數目 32 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-31
狀態 離線
57蚊...

~~BYE BYE~~
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ^_^ 於 2009-1-23 12:14 AM 發表
57蚊...

好似15蚊一支, 中南之前搵都冇....去左橋底果邊果間藝術用品店買~~

JOEYKO.com
頂部
斯巴達人
少校
人渣精英

大毒梟勳章   熱讚榜勳章  
UID 13038
精華 8
積分 14
帖子 2614
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-2
來自 戰狼團
狀態 離線
HK$58....

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 斯巴達人 於 2009-1-23 08:43 AM 發表
HK$58....

OOPS....終於知你地講咩喇......

JOEYKO.com
頂部
哈帝斯
少校

UID 9654
精華 6
積分 17
帖子 2886
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-3
狀態 離線
HK$58!!

自我封閉期...
頂部
davewong007
少校

UID 16605
精華 5
積分 45
帖子 2324
成品數目 45 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-22
狀態 離線
發表於 2009-1-23 09:27 AM  資料  短消息  加為好友  添加 davewong007 為MSN好友 通過MSN和 davewong007 交談 Yahoo!
今晚我又油返一隻先

AFV的老不死,永遠不會進入1/48魔教....

養病中清爛尾..清堆積

http://hk.myblog.yahoo.com/davewong007
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 davewong007 於 2009-1-23 09:27 AM 發表
今晚我又油返一隻先

我發覺明明個面相都幾大分別, 但我油完出來個個都差唔多樣.....
咁多位師傅可以指教一下嗎?

JOEYKO.com
頂部
斯巴達人
少校
人渣精英

UID 13038
精華 8
積分 14
帖子 2614
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-2
來自 戰狼團
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-23 09:39 AM 發表

我發覺明明個面相都幾大分別, 但我油完出來個個都差唔多樣.....
咁多位師傅可以指教一下嗎?

玩人像本來就有自己風格,每個人油同一個兵,出黎既效果都會唔一樣,lea個就係人像既好玩之處.

頂部
rey
平民

UID 14607
精華 0
積分 1
帖子 27
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-2
狀態 離線
回復 #10 斯巴達人 的帖子

唉.....我個人ge風格就係~~油得核突過人 ..........orz

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 斯巴達人 於 2009-1-23 09:49 AM 發表

玩人像本來就有自己風格,每個人油同一個兵,出黎既效果都會唔一樣,lea個就係人像既好玩之處.

不過真係油親都差唔多樣......其實係唔係我做唔到按每個面相既不同而油, 變得公式化呢?

JOEYKO.com
頂部
ice
大佐
情色菲林

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 5315
精華 4
積分 98
帖子 11804
成品數目 98 件
閱讀權限 10
註冊 2005-10-8
來自 巴比倫
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 斯巴達人 於 2009-1-23 09:49 AM 發表

比佢玩番轉頭

2014 我活過
頂部
gogok
中尉

UID 26228
精華 4
積分 10
帖子 983
成品數目 10 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-20
來自 Hong Kong
狀態 離線
Hmm.... because you still believe shining and shadow.
Try to think this is not a figure. This is a fresh meat or the others living, you are going to create.
The key is: Emotion

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 gogok 於 2009-1-23 10:11 AM 發表
Hmm.... because you still believe shining and shadow.
Try to think this is not a figure. This is a fresh meat or the others living, you are going to create.
The key is: Emotion

er...um....umum~~~
今晚睇下有冇時間再試試先~~~
嗱~~今晚大家咪打俾我呀, 我要陪養情緒呀~~~~(講笑)~

JOEYKO.com
頂部
哈帝斯
少校

UID 9654
精華 6
積分 17
帖子 2886
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-23 09:55 AM 發表

不過真係油親都差唔多樣......其實係唔係我做唔到按每個面相既不同而油, 變得公式化呢?
http://www.hkml.net/Discuz/attac ... 98&noupdate=yes
http://www.hkml.net/Discuz/attachment.ph ...

新手乜都唔識亂吹中..
Joey兄好似油好多白人..
有無考慮下試油唔同種族既人.? example - 亞洲/ 黑人etc

用下其他顏色做tone, 可能會有變化。

自我封閉期...
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 哈帝斯 於 2009-1-23 10:33 AM 發表

新手乜都唔識亂吹中..
有無考慮下試油唔同種族既人.? example - 亞洲/ 黑人etc

咁又係喎, 真係一路都只係油德軍, 用既都係同一set既油既combinations......
好好好, 反去再試下溝另一個tone先得~~~

丫~~早排係某間波波見到有一盒舊龍記兵人係一set 中國人來的, 重有個女人拎住架單車的
死火, 唔記得有冇買到添.....

JOEYKO.com
頂部
斯巴達人
少校
人渣精英

UID 13038
精華 8
積分 14
帖子 2614
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-2
來自 戰狼團
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ice 於 2009-1-23 10:05 AM 發表

比佢玩番轉頭

QUOTE:
原帖由 rey 於 2009-1-23 09:53 AM 發表
唉.....我個人ge風格就係~~油得核突過人 ..........orz

咁........究極?!

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-23 09:55 AM 發表

http://www.hkml.net/Discuz/attac ... 98&noupdate=yes
http://www.hkml.net/Discuz/attachment.ph ...

開始既時候新手都係一樣,做出一D公式化既野,漸漸變成全部作品都係同一樣,
我覺得大家只係製造"產品"而非做"作品"law......

QUOTE:
原帖由 哈帝斯 於 2009-1-23 10:33 AM 發表

新手乜都唔識亂吹中..

嘩~!哈sir幾時帶我食多D外國菜呀~!

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 斯巴達人 於 2009-1-23 10:46 AM 發表
開始既時候新手都係一樣,做出一D公式化既野,漸漸變成全部作品都係同一樣,
我覺得大家只係製造"產品"而非做"作品"law......

嗯嗯, 咁睇來可能要跳出「訓練營」既框框,
唔再視每一個兵仔都係練習, 咁先可以做得到斯sir講既呢個層次~~!!
今日真開心
一早就同大家研究到d野出來~~~
感謝各位呀~~!!

JOEYKO.com
頂部
哈帝斯
少校

UID 9654
精華 6
積分 17
帖子 2886
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 斯巴達人 於 2009-1-23 10:46 AM 發表

嘩~!哈sir幾時帶我食多D外國菜呀~! ...

老闆, 我都係食開日本野..外國菜就緊係等"食人"領軍去馬交一趟啦...

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-1-23 10:52 AM 發表

嗯嗯, 咁睇來可能要跳出「訓練營」既框框,
唔再視每一個兵仔都係練習, 咁先可以做得到斯sir講既呢個層次~~!!
今日真開心
一早就同大家研究到d野出來~~~
感謝各位呀~~!!

咁Joey兄個Topic 要改名呀.. 叫兵人深層研究會啦.

自我封閉期...
頂部