回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 車迷【 圖片交流、分享區 】
  本主題由 ArLip 於 2013-7-29 09:04 PM 移動 
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-23
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
發吓新馬先

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-17
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-2-20 05:56 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談
個樣幾好(未睇最尾個張個時)
睇完車尾就覺得唔好....
佢個樣就好似咁............囧
好心佢就整個"KIT"背啦
整個口係到有咩用呀
成部官材車咁

Fujifilm Finepix X10
Canon EOS 450D
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS
Canon EFS 18-55mm F3.5-5.6 IS
Canon EFS 55-250mm F4-5.6 IS
頂部
Raybirg NSX
少校
高橋國光

UID 26418
精華 0
積分 14
帖子 2281
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-26
來自 Team Kunimitsu 國光車隊
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 =鋼= 於 2009-2-20 05:56 PM 發表
個樣幾好(未睇最尾個張個時)
睇完車尾就覺得唔好....
佢個樣就好似咁............囧
好心佢就整個"KIT"背啦
整個口係到有咩用呀
成部官材車咁

仲以為係揭背車添

頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-2-20 07:10 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談
有冇人去Top Gear Live呀
有就POST下D名車相呀
今日想入去睇下佢個車展
點知無時間

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 =鋼= 於 2009-2-20 19:10 發表
今日想入去睇下佢個車展
點知無時間

咁你聽日再去過囉,唔係我哋大家邊有相睇啊

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
Raybirg NSX
少校
高橋國光

UID 26418
精華 0
積分 14
帖子 2281
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 =鋼= 於 2009-2-20 07:10 PM 發表
今日想入去睇下佢個車展
點知無時間

佢個車展
要唔要入場費咖 ?

頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-2-20 07:38 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談

QUOTE:
原帖由 Raybirg NSX 於 2009-2-20 07:20 PM 發表

佢個車展
要唔要入場費咖 ?

我都唔知
我只係知道有好多好多好多好多名車
有D係香港係極之少見
我今日都攞左相機準備影相嫁
點知無時間走去睇
唔洗錢就正啦

頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-2-20 07:40 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2009-2-20 07:12 PM 發表

咁你聽日再去過囉,唔係我哋大家邊有相睇啊

我唔係因為學校去睇個升學及就業展覽我都唔會過會展呀
好想睇呀

頂部
SKYLINE-GT-R
上校
隱藏路人 ...

UID 8938
精華 0
積分 7
帖子 5465
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 =鋼= 於 2009-2-20 07:40 PM 發表

我唔係因為學校去睇個升學及就業展覽我都唔會過會展呀
好想睇呀

=_= 今日我都去左...

頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-2-20 07:50 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談

QUOTE:
原帖由 SKYLINE-GT-R 於 2009-2-20 07:41 PM 發表

=_= 今日我都去左...

你咩學校先????
我今日見到好多真光妹
不過無一個好似呀G.E.M.咁靚

頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-2-20 11:04 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談
講開車
我今日見到唔少正野
MayBach
同埋
Maserati Gran Turismo S
因為我地部車無停低
但係部馬沙就停左係到
影唔到
不過真係好型

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #151 =鋼= 的帖子

MayBach我就覺得嘛嘛哋喇
[attach]265022[/attach]

Maserati Gran Turismo S就幾OK,
但都係佢部 MC-Concep t形仔啲...
[attach]265020[/attach]

頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-2-21 05:45 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2009-2-21 04:20 PM 發表
MayBach我就覺得嘛嘛哋喇

Maserati Gran Turismo S就幾OK,
但都係佢部 MC-Concep t形仔啲...

落場版喎

要求加相加相

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #153 =鋼= 的帖子

嗱嗱嗱

Maserati GranTurismo MC

頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-2-21 08:25 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談

如果有模型就好啦

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 =鋼= 於 2009-2-21 20:25 發表

如果有模型就好啦

呢樣就幫唔到你喇

頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-2-21 08:40 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2009-2-21 08:28 PM 發表

呢樣就幫唔到你喇

咁知唔知有冇成品模型呢
有就正啦XD

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
2009 Audi A4 Allroad Quattro

Engine
Configuration  TDI V 6  
Location  Front, longitudinally mounted  
Construction  cast iron block, light alloy head  
Displacement  2.967 liter / 181.1 cu in
Bore / Stroke  83.0 mm (3.3 in) / 91.4 mm (3.6 in)  
Compression  17.0:1
Valvetrain  4 valves / cylinder, DOHC  
Fuel feed  Direct Fuel Injection  
Aspiration  Turbo

Drivetrain
Chassis/body  unitary steel
Front suspension  Five-link
Rear suspension  Trapezoidal-link
Brakes  vented discs, all round, ABS
Gearbox  S Tronic Dual Clutch 6 speed Automatic  
Drive  Quattro All wheel drive

Dimensions  
Length / Width / Height  4720 mm (185.8 in) / 1840 mm (72.4 in) / 1500 mm (59.1 in)  
Wheelbase / Track (fr/r)  2810 mm (110.6 in) / 1583 mm (62.3 in) / 1574 mm (62 in)  

Performance figures  
Power  240 bhp / 179 KW  
Torque  500 Nm / 369 ft lbs @ 1500 rpm  
BHP/Liter 81 bhp / liter
Top Speed  240 km/h / 149 mph
0-60 mph 6.2 s

頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2009-2-22 07:30 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2009-2-22 01:51 PM 發表

Engine
Location  Front, longitudinally mounted  
Construction  cast iron block, light alloy head  
Displacement  2.967 liter / 181.1  ...

重以為你唔記得左做館長要做D咩嫁添

頂部
Raybirg NSX
少校
高橋國光

UID 26418
精華 0
積分 14
帖子 2281
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2009-2-22 01:51 PM 發表

Engine
Displacement  2.967 liter / 181.1  ...

我會鍾意佢多尐

2009 Brabus G V12 S Biturbo
Configuration : Front Engine /4WD
Engine : Twin-Turbo V12
Displacement : 6300 cc
Horsepower : 690 bhp @ 5100 rpm
Torque : 811 lb-ft @ 2100 rpm
Transmission : 5-Speed Automatic
0-60 mph : 4.2 sec
Top Speed : 163 mph

[attach]265245[/attach]

[attach]265246[/attach]

[attach]265247[/attach]

[attach]265248[/attach]

頂部