回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [gundam] MG Luca's Strike改<<山人四神幻想傳>>- 青龍降世 50+P 過程◎PAGE 2
  本主題由 KC 於 2008-12-4 09:23 AM 加入精華 
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-16
狀態 離線
MG Luca's Strike改<<山人四神幻想傳>>- 青龍降世 50+P 過程◎PAGE 2

對吾住各位師兄,哩排好忙好忙。。 忙到要直接搬繫其他論壇直接搬過來, 無時間去霖再詳細D GE解說, 有問題就問啦, 我盡快復∼ 然之后, 我搬:

[ kon-ba-wa~ 山人又和大家见面了~这次为大家带来了<青龙降世> 3个星期的工作量, 用了改件,还真的省了不少时间~心得以下:

原件来自: BANDAI MG 白强袭, VP 黑强袭改件

部分改造件来自: 1/100 龙高达手部的龙头, 1/100晓背包,MG RX78 VER OYW 手

其他部分全用补土+胶板自制.

而今次百晓生兵器谱的兵器有, #1天机棒(真的有玄机在内,下面有图有真相),#3小李飞刀

上色卖点: 电镀金,点镀绿,龙鳞渐变迷彩

由于最近比较忙, 过程会在一两天内整理好发出来~

序:

青龙在中国传统文化中是四象之一,根据五行学说,它是代表东方的灵兽,青龙既是名字也是种族,青龙的方位是东,左,代表春季.

在中国二十八星宿中,青龙是东方七星(角、亢、氐、房、心、尾、箕)的总称。

东方七宿 亦名苍龙,苍龙的东方七宿--角、亢、氐、房、心、尾、箕,而这七宿的形状又极似龙形,从他们的字义上就可以看出来,角是龙的角,亢是颈项,氐是本,而是颈根,房是膀,是胁,心是心脏,尾是尾,箕是尾末。
在五行学说盛行的年代里,慢慢的也开始流传著有关青龙的故事;五行家们照著阴阳五行给东南西北中配上五种颜色,而每种颜色又配上一个神兽与一个神灵;东为青色,配龙,西为白色,配虎,南为朱色,配雀,北为黑色,配武,黄为中央正色。

「青龙生于郊」的祥瑞之兆的记载。
  在古时候的中国,头有角的为公龙;双角的称为龙,单角的称蛟;无角的为螭,古时玉佩常有大小双龙,仍称母子螭;龙的地位远高于印度。因在中国龙是神物、是至高无上的,也是皇帝的象征。
  也是东方的代表、五行中是属木的,也因青色是属木的,故此有左青龙、右白虎的说法。 星宿的是用廿八星宿中,东方七宿-角、亢、氐、房、心、尾、箕,古人把它们想像成为龙的形象,因位于东方,按阴阳五行给五方配色之说,东方色青,故名「青龙」。

先来点武器介绍:

青龙专用武器:

小李飞刀:

天机棒+变化展示:

双刀:

关刀:

斩马刀:

枪(回马枪):

飞针:

棍:

三节棍:

以下为正式展示图:

青龙白虎之激斗!

细节:

頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

其他都繫D做改件GE基本步驟同埋打洞加細節,就無相啦, 話說拾到件番上番, 拾得都幾嘔血下。。

頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 -森美- 於 2008-11-29 12:58 PM 發表
非常欣賞樓主嫁創意
而且整完白虎之後咁快又可以整埋隻青龍
而且仲有咁好嫁水准
真係無得彈

ps. 樓主有時間不如影d朱雀同青龍嫁打鬥pose泥睇睇下呀~

兩隻野基本上繫一齊整咖∼ 所以話一共整咗2個幾月∼ 等我砌埋剩低果兩隻再來次大合照~ 傢陣哩兩隻野甩油都幾勁。。。   補D色晾返個:零月先啦∼

QUOTE:
原帖由 Hao827 於 2008-11-29 12:54 PM 發表
好,就派你过日本摞多D奖番篱!!

系吾系你幫我出埋機票錢咖??

QUOTE:
原帖由 njvf 於 2008-11-29 01:00 PM 發表
師兄您仲有無西利D 期待玄武X2

吾知咧∼ 玄武會痲煩D而且仲未霖好點整啊∼

QUOTE:
原帖由 阿樂 於 2008-11-29 12:42 PM 發表
身 上D鱗片同裙板龍紋都噴得好靚,特別得黎又有一体感!

多謝師兄∼ 由細到大都鍾意玩刀仔, 所以對遮蓋哩範個人都幾有信心咖∼

QUOTE:
原帖由 肥俊 於 2008-11-29 01:07 PM 發表
冇得彈, 樓主每隻作品都係咁出聚

這隻青龍最討好的是那三截棍, 真的十分有創意^^

呀, 之前有同你傾開水貼問題

忘記左你係用咩印tim, 講多次可唔可以~~

因為我都想整番部試下~

你條友仔... 搵D字卑我打。。。 等我去搵D 短消息 先∼

市面上有D空白水貼賣, 用傢用打印機打出来, 上面噴層光油,乾咗就用得啦∼ HLJ.com或者1999.co.jp/eng應該都有, 話說魔鬼水貼吾做CUSTOM水貼咖乜?

QUOTE:
原帖由 mike12345 於 2008-11-29 01:14 PM 發表
點解我睇唔到??

甘大劑? 以傢睇唔睇到?

QUOTE:
原帖由 田心不正 於 2008-11-29 02:00 PM 發表
太強勁了
3個都這麼有實力
很期待製作過程的說~

先猜猜玄武用什麼機體...
!?
難度要自製08小隊那隻飛龜!?

玄武應該會用KAMPFER掛。。 仲霖緊∼ 自製08小隊那隻飛龜? 師兄放過我吧啦。。

QUOTE:
原帖由 williamgundam 於 2008-11-29 02:14 PM 發表
kdash71 兄很快又新作 ~

作品改造得非常精彩,很有個人風格,很易看得出是你的作品,

總會帶點武將味道,好精密的構思 !! ~

.

多謝黎生∼ 睇來做慣做熟之后真繫會卑人一眼認出
其實有樣野想問好耐, 黎生個頭相邊度整咖? 真繫有D似你,好盞鬼∼

QUOTE:
原帖由 ShanGun 於 2008-11-29 03:39 PM 發表
wo~~技術真係一流@@~!d武器都整得好仔細@@!!
不過我覺得加左d紋,有d似海產類...

QUOTE:
原帖由 MeHO 於 2008-11-29 09:22 PM 發表
好勁....又睇到啞左!!!^口^
不過有小小意見...
d龍紋有d似龜殼紋...
因為龍紋蛇紋,都係形狀相同,大小不同,而且基理性排列~

查實D紋繫照住蛇紋來切咖。。 但繫做吾到禁細,所以有D吾繫好似。。

QUOTE:
原帖由 c3 於 2008-11-29 05:09 PM 發表
請教一下....d 龍"輪" 點油ka ?....好可怕....

樓主太神了.....

and...玄武....用......這個...又如何!?  XD

鳞繫用一筆一刀切出来遮蓋咖∼ 都幾痲煩下。玄武應該會用MG KAMPFER!

QUOTE:
原帖由 轟羽 於 2008-11-29 07:49 PM 發表
睇到都知係地獄
恐怖改造加變態masking......可怕
功力超強...
背包好像sinanju

D masking都搞咗差吾多兩日 背包D靈感的確來自sinanju

QUOTE:
原帖由 Eric仔 於 2008-11-29 09:07 PM 發表
真係好正
改造上色技術一流
期待改造過程

過程已出~

QUOTE:
原帖由 MR_ERIC 於 2008-11-29 10:54 PM 發表
超期待玄武ge降臨
有埋就集齊四聖獸la
( p.s 之後有咩計劃~~~

搞晒後? 玩返D散彈, 屋度堆咗一兜野未搞, 都要清下貨先得∼

QUOTE:
原帖由 hillkiba 於 2008-11-29 11:49 PM 發表
仲用埋紫龍天龍聖衣的龍爪搭膊頭設計, 好野!!!

居然卑你发现咗。。。

QUOTE:
原帖由 johnsonkiss 於 2008-11-30 12:11 AM 發表
好正
部部機都咁好秋
又多嫁餐喎

多D嫁餐好打D!   其實我繫古龍小說迷, 而且百曉生兵器譜上面D兵器我都勁鍾意, 所以就做埋出来咯~

QUOTE:
原帖由 The-Old 於 2008-11-29 11:54 PM 發表
依個世界真係乜人都有 ....... 難得係又快又靚......

好欣賞同喜歡閣下作品, 有個人特色亦有出眾技術. 期望閣下其他製作!!!

多谢支持! 隻野砌咗差吾多成個月,吾算快啦∼

QUOTE:
原帖由 kyofd3s726 於 2008-11-30 01:33 AM 發表
太強呀........呢只"龍"真係好型,,,,不過我又覺得只6色太深

查實一開始兩隻6色我都沒么信心咖, 噴果時仲預咗要重噴。。好綵出來傚果都OK

QUOTE:
原帖由 suncartman 於 2008-11-30 05:39 AM 發表
你地唔記得左...4聖獸之外...仲有一隻嫁...麒麟!!!!
希望樓主整埋~~~~你太強了!!!

由于歷史記載有太多吾同GE講法, 中心主黃有話繫麒麟,又有話繫黃龍, 易都有講法麒麟系由青龍所生, 粒粒亂,都吾知整吾整好∼ 不過的確會有第五隻野出現系山人四神幻想傳中, 叫:上古窮兇-窮奇

頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2008-11-30 08:32 AM 發表

仲要搵埋zoids新果隻龜

兩位師兄放過我把啦, 龜霸? 隻野頭大無手指。。點改啊。。。?

頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2008-11-29 10:00 PM 發表
我都係要講多次:你唔係人~~~!!!是神
令我眼利一亮是袖中飛刀! 仲有斗蓬。
斗蓬好有質感,請問係唔係用錫紙造?又如何固定?
劍身花紋好靚!
要色自然!
龍爪又型~!要合strike noir改件十分正斗~ ...

唉呀,漏咗師兄添, SORRY! 斗蓬繫用布做咖, 影相時候用風筒繫旁邊吹, 然之后就狂影3-40張, 當中有幾張斗蓬比較清概就用得啦∼

QUOTE:
原帖由 懶貓 於 2008-11-30 08:57 AM 發表
好厲害,而且學到唔少野!師兄你系得噶!!!

你學到野是我的榮倖!

頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2008-11-30 11:15 AM 發表

我只不過係一個新手je~你先係師兄
哇,用布做~咁上色係咪打埋底灰?
仲有金色果面質感非常好~真係好正~!!!

查實, 塊布本身就繫金色咖∼ 我凈繫整咗條龍上去JAR。。。

QUOTE:
原帖由 ch_lycab 於 2008-11-30 11:25 AM 發表
可以見到樓主對中國文化的情意結,而且作品亦非常的出色,不過以龍的顏色來說,是比較深了一點
但改造非常地切合樓主的構思,如果可以變形就好嚕(怎麼可能 )

如果要做玄武,試試用格魯古古(因其可以揹 ...

變形? 我都有霖果咖, 不過太痲煩概設計,而且做完之后都吾會去玩來玩去, 所以就由它啦∼ 雖然大傢都覺得玄武應該會揹隻殼, 但繫玄武個背隻將吾會揹殼咖∼

QUOTE:
原帖由 本田 於 2008-12-1 10:55 AM 發表

現在只欠玄武呢......
青龍.....青是青藍為主....
但有好多說法.....如
東方  甲乙   屬木   色青(綠色)       神獸青龍
西方  庚辛   屬金   色白                 神獸白虎
南方  丙丁   屬火   色赤 ...

的確, 但繫始終都繫虛搆概野,易都有龍主土,虎主風,朱雀主火,玄武主水之說, 而關于玄武概顔色也有很大的差距講法, 玄,以古文來講的確解為黑色。 但有好多書,圖上面概玄武繫咖啡色,深綠色,泥綠色等。 所以傢陣配色問題都幾頭大。。

QUOTE:
原帖由 dang 於 2008-11-30 04:34 PM 發表
好強的意念同技術
不過我有點兒意見關於其"青龍" "green dragon* 音是"清" 不是青色的"青"
所以個人覺得英文水貼 位由"green dragon" 改為 SEI-RYU  
這樣感覺會比用green dragon為佳

而如果 ...

多謝師兄提出論點! 針對青龍讀音一說, 的確繫讀"清" 不是青色的"青"。 但系係中國文化中, 系有好多一樣概字,吾同讀音,但系意思相同, 例如“凈化”,“幹凈” 又或者“死人”  “人生自古誰無死” 所以當讀音不同, 並不代表意思不同。 當然, 的確系有一樣概字,吾同讀音,但系意思吾同。 例如 “適當”  “當時” 等。然之后先多謝本田兄關于顔色概補充,係中國概語言文化當中, 青雖然多數用來相容綠色, 但據我所知, 易都有用來形容籃色(例如老一輩概客傢話青就是籃色)所以係配色上面先至會選咗一個係籃綠色中間色出来。 但係如果哩隻色去襯返淺D概綠色,個人覺得會有D怪,所以先前有講上色概時候我已經預咗從新噴過,因為到落筆果一刻我自己個心都羅羅亂。   而關于身上水貼概問題, 今次概4獸繫要圍繞中國風個主題, 所以日本話就吾會出現繫機體身上啦∼  當然有霖過其他型仔D概英文名, 用希臘話?鬼睇得明乜,易都有其他概英文講法, 如:
Black dragon
White tiger
Rosefinch
Basalt

而最普遍概國人翻譯繫:

green dragon, white tiger, phoenix, tortoise

相比之下,會系中國人的印象中格格不入。 所以都系會用返中國人一睇就明概野。畢竟做哩四隻概初衷系宣傳中國文化。

QUOTE:
原帖由 Gundam@EFSF 於 2008-11-30 04:39 PM 發表
U are so damn creative!   Even the side cast Gouf!!!

I like the leather background

thanks! for the last couple shoots it has been very frustrating, since the light setting always not seen to be right. i guess after all i might still need to get a DSLR cam..

QUOTE:
原帖由 oir27pok 於 2008-11-30 10:21 PM 發表
玄武有冇諗過用GP02
龜殼(盾)高防,厚甲

QUOTE:
原帖由 ShanGun 於 2008-12-1 12:26 AM 發表
如果第五隻係麒麟既話,我覺得monster hunter果隻有參考價值@@"
同埋玄武既話~我都幾支持前面位人兄所說~用gp02a都幾合襯~畢竟以京寶梵做藍本,論形象同霸氣同好似不及gp02a@@

QUOTE:
原帖由 suncartman 於 2008-12-1 03:22 AM 發表
我覺得 GP02係玄武...獨角做麒麟
HAHA~~純粹個人意見.....不過對你黎講...難度不大~

玄武有盾,將會自製, 設計基本已經想好, 所以就吾好浪費。。。 從新來過,都幾攞命下。。。 麒麟做吾做?都繫度霖緊。。  多謝師兄支持!

QUOTE:
原帖由 hei121121 於 2008-11-30 09:46 PM 發表
君之機體從天降
   手持神力掌世間
      平定天下各戰亂
          四方人民來朝拜

師兄好詩!   要吾要霖埋玄武首詩卑我參考下?哩排忙到詩都寫吾出來。。。

QUOTE:
原帖由 Joker-政 於 2008-11-30 10:47 PM 發表
老實說 初初看到kdash兄的朱雀 只覺得手功雖超凡 但設計很偏離高達的觀感而不倫不類
砌到青龍 回看白虎,朱雀 kdash兄不在砌高達 在砌自己的系列 值得模型友致敬

完成四獸系列 考慮來個星座生肖之類的 ...

好多謝JOKER兄概一番話, 易都十分高興總于有人講出我概心底話。 本身個人概作品都十分尊重原作, 但繫一直都想做D有個人風格概機體出來,直到大半年前做咗隻白色GOUF, 先霖到哩個四聖概PROJECT。 個人易都從來無提過我繫砌緊高達, 係其他論壇高達哩兩個字從來都無係我概機體說明入面出现过。 之不過繫哩度為咗好分類,先加咗 [gundam]繫前面。都 繫果句,多謝師兄!:em95: :em95:

QUOTE:
原帖由 reprazent 於 2008-12-1 12:41 AM 發表
really neat, though I liked the first of these series the best. love your swords

every body has their own taste, but i'm glad you like my works! :em95:

QUOTE:
原帖由 肥俊 於 2008-12-1 08:52 AM 發表
邊有搵字比你打啵

我忽然諗起之前我地的對話姐~~

快d整完四聖獸, 之後一人整一隻爆旋陀螺比佢地

咁就集齊一套了

爆旋陀螺? 乜來咖? 吃吾吃的咖? (講真,真繫吾知乜野,無睇禁多卡通)

QUOTE:
原帖由 fayin3 於 2008-12-1 10:50 AM 發表
EXCUSE ME~~
R U God????

i perfer to be called a man with great passion with model works!

QUOTE:
原帖由 昌仔 於 2008-12-1 11:56 AM 發表
:em95: 功力超強...
背包好像sinanju :em95:

背包D靈感的確來自sinanju∼

QUOTE:
原帖由 williamgundam 於 2008-12-1 12:05 PM 發表

我個頭像? .... pm 你啦 ~

多謝william哥!:em95:

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mp5chung 於 2008-12-1 12:01 PM 發表
對不起,這是個人看後意見,如有得罪請多多原諒,好像抄星矢紫龍聖衣的設計和G龍高達,沒有新意如背包改為龍頭X2,而刀改為嶄馬刀會增加霸氣.雖本人未有作品提交過.但這是我看了多次出來的感覺,本人的言論可能引起罵 ...

查實, 肩上個龍抓早在做朱雀時已經想用, 有圖為證, 並吾繫因為青龍就套返紫龍聖衣概IDEA。 同G龍高達個人並吾覺得有任何相似, 我吾否認, 個龍頭繫完全來自龍高達, 易都繫機體說明上寫得好明。 而徬邊兩個噴射器靈感也都繫來自龍高達手概設計同埋新安洲。 龍抓後期也都參考龍聖衣, 但繫如果師兄你睇真D, 個龍爪同龍聖衣繫完全吾同概。 好多師兄都話龍抓似龍聖衣,我都繫一笑至之,無所謂,整得出來就預咗有各種講法。 但繫師兄話抄就真繫未免太牽強。。   背包改為龍頭X2?有霖過,但繫中間擺乜野? 空拉拉又會吾好睇。 龍繫中國歷史上多數用來形容帝皇, 據我所知, 沒有任何皇帝繫用嶄馬刀概,易都極少用刀。 所以當初設計時又霖過用剑,但繫為咗配合傳統觀念“龍爭虎鬥” 以及4隻完成後武器要合照概整體美感,始終都繫用返刀。而根據黃袍加身個講法,所以又加咗披風。 信吾信都好, 做哩幾隻野細老我做足功課。。。  白虎大傢話隻老虎太細,事實上, 人與虎個比例其實就同白虎+隻座騎差吾多大, 之不過傳統觀念都繫人騎馬,所以座騎要比騎者大好多。 又有人話白虎把刀吾夠大把, 古代記錄, 大刀: 刀身齊腰,柄為普通刀柄兩倍。 當然, 細老我覺得,做得出來,就一定會有人中意,有人吾中意,大傢看法吾同,我見到有人中意我D作品,我好開心。 有意見, 繫正確概,我會去盡量改進。 但繫, 小弟只不過繫做緊個人心目中完美概模型。

[localimg=400,300]1[/localimg]

QUOTE:
原帖由 佐助 於 2008-12-1 03:11 PM 發表
作例還是離不開Seed的原件,個人頗為討厭其設定,
拿來作改件還可以.....

但始終要是來作四大神獸,還要改青龍,
最佳選擇還是wing 的九龍高達

剩下的玄武,期待不大!
極可能係Legend 或者Destory的 背甲變 ...

師兄好似無乜睇D回復BOR。。 玄武會用KAMPFER, 揹個龜殼? 又真繫會令你失望, 玄武吾會揹龜殼   而且都繫果句,人各有所好, 個人並吾覺得wing 的九龍高達適合用來改青龍。用返大傢都覺得理所當然概來做,就真繫叫無新意拉。 離不開Seed的原件。。。嗯,白虎吾繫SEED原件,玄武都吾繫,好耐前已經講過, 就繫吾想人話全都用SEED概機體先加咗UC入去, 無可否認,LEGEND的確幾适合攞來改玄武。 但繫一睇KAMPFER就覺得個頭好似龜頭∼ 。 當然,小弟吾會勉強大傢去中意我D作品,易都無可能。 小弟只不過繫做緊個人心目中完美概模型。

易都多謝老細欣賞細老概朱雀!

QUOTE:
原帖由 REI^ 於 2008-12-1 08:18 PM 發表
看了三个幻兽,怎么还差一个,我等不急了 》》》》》》》》》楼主好功夫

等不急也要给在下时间去做啊。。。 谢谢支持!

QUOTE:
原帖由 我傻的 於 2008-12-1 10:06 PM 發表
真的很完美=]

龍的霸氣實在的表現出來

上色.改造的技巧令人歎為觀止

哥仔,你D四神幾時出貨啊? 我勁想睇!

QUOTE:
原帖由 sunnycch 於 2008-12-1 10:32 PM 發表
青龍, 白虎...
還有孔雀, 玄武?

繫朱雀。。。 做完咗好耐啦∼ 去搜索我D貼就有得看!

QUOTE:
原帖由 lomond 於 2008-12-1 11:38 PM 發表
好勁ar你!!!!

封你做我頭號偶像!!!
真係要向你多多學習

又吾使禁誇概。。。 大傢互相學習啦∼

QUOTE:
原帖由 u5wj 於 2008-12-1 02:07 PM 發表
膜拜啊。膜拜啊。期待制作过程。楼主的帖子每次都看的我目瞪口呆。激情澎湃啊。

制作过程在第二頁啊, 謝謝支持!

頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線
來返個指定動作先∼ 多謝各位師兄卑面!

頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kampa 於 2008-12-2 07:33 PM 發表
非常期待剩下的玄武∼∼

不要怪在下多口,我觉得玄武的话,用GP02或大魔的效果会好正,一样有玄武的稳重感

邊有多口,建議乃成功概基礎∼ 大魔我又真繫無霖到喔∼ 嗯。。的確又有參考價值,不過始終都繫覺得KAMPFER個頭似龜多D。。   而且已經拆咗部KAMPFER開工啦。。  不過都繫多謝師兄!

QUOTE:
原帖由 Ambroseya 於 2008-12-2 08:41 AM 發表
實在太神了! 造型→改造→細緻→配色都好完美啊!

唯一尾中不足是那金大刀 刀柄好像唔太啱手型, 拿上手不夠氣勢啊~

刀柄本身用咗細條的概膠管,霖住到時捲金絲時捲大D,點知再捲落去就會粗過把刀把啦。。。都幾勞氣下。。

QUOTE:
原帖由 呀釗 於 2008-12-2 09:11 PM 發表
淨係個枝棍都睇到嘩嘩聲啦  又三節棍,回馬槍,棍,斬馬槍,關刀
個隻龍捉住個肩膀又勁wor...個噴射器條龍自己整?
無得彈!!期待第四隻...玄武!!

噴射器個龍頭繫來自1/100龍高達, 其他自己整咖∼

QUOTE:
原帖由 佐助 於 2008-12-3 11:18 PM 發表

↑就憑你呢句,我等睇好野!!

c兄言重了....你改件能力實在令人欽敬欽敬

無野喔∼ 有問題大傢提出来討論,有爭議先會有進步! 希望你會中意玄武!

頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 CrazyStephen 於 2008-12-6 11:44 AM 發表
感觉就系阁下系黄药师...小弟系丐帮十万众噶不知名...  好爱你噶圣兽们(打败无双gundam )...只玄武你Ŧ ...

師兄言重∼ 在下從來都無霖果會有禁多人中意哩次概四聖,承蒙錯愛   根據記載,玄武多被奉為守護神,所以盾概IDEA繫禁來概∼ 而且大傢霖到龜,自然會霖到龜殼, 揹住個龜殼應該繫大傢第一個霖法, 而在下概想法繫,“既為守護,理當為盾,既為玄武,理當有殼, 盾可為殼,亦是兵器。” 透露完畢∼

QUOTE:
原帖由 gackt847 於 2008-12-5 03:48 PM 發表
不知道本大有否兴去把你这款lounch??? 好正!!有点塞鲁的感觉....尤其是那些麟!!!

我发現總系係不知不覺間將四聖做到似某D卡通人物。。吾知玄武出来會似乜咧∼

頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cecil 於 2008-12-31 12:47 PM 發表
好靚呀......好想知d劍係點上色上到好似有光咁...

白底, 一層熒光綠漸變效果, 熒光綠+一滴黑, 劍尖再噴少少, 3層唔同色深淺漸變,就有哩個效果啦∼

QUOTE:
原帖由 tonytsn824 於 2008-12-13 11:05 AM 發表
玄武!玄武!玄武!玄武!玄武!
我等睇玄武啊!
PS:第一次comment就俾左你啦.....

第一次就俾左我。。 我使吾使負責任咖?

頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線
最后一次多謝各位支持啦∼ 哩帖野就由得佢沈落去安息吧啦。。

頂部
kdash71
壹等兵

UID 27181
精華 8
積分 14
帖子 195
成品數目 14 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2009-1-3 07:43 AM 發表
好野點可以由佢沉?
再次上黎回味緊^^
對龍爪斗蓬依然念念不亡
仲有一套武器,簡直可以倒模出首辦武器@3@

貼野都曬尸咗個幾月咯∼ 都應該入土為安啦。。  多謝師兄一路支持! 你句 “??帝剎利??<買左都無位擺=.="“ 都應該夠鐘撤咗佢啦∼

頂部