回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

投票標題: 哪隻經典機體會讓大家一買在買  多選 : 最多可選 3 項 本次投票已結束 [參與投票的會員]
RX-78-2
夏亞專用ZAKU
GP-01FB
ZETA
百式
RX-93
SAZABI
天使
命運
其他~~~
對不起,您無權投票。

標題: 哪隻經典機體會讓大家一買在買
enzoyeeha
上等兵

UID 27038
精華 0
積分 0
帖子 219
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-13
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 PoRtIoN_DeStInY 於 2008-7-17 05:49 PM 發表

我唔介意有人唔鍾意turn a

而係介意有人用「恥辱」形容個人唔鍾意嘅機體

咁係對其他fans嘅不尊重

alright, i am sorry to use that words , i don't mean any disrespect. i will be more careful of what i say from now on. 呵番, ok 握握手, 做個好朋友

頂部
PoRtIoN_DeStInY
上尉

UID 17301
精華 0
積分 4
帖子 1760
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-17
來自 元朗鄉中
狀態 離線
回復 #41 enzoyeeha 的帖子

只係一個溫馨提示姐

頂部
awlaalwa
上尉

UID 22087
精華 0
積分 19
帖子 1245
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2007-10-9
狀態 離線
ZETA
同 rx-93 我都有兩隻;

頂部
angelfish
二等兵

UID 25239
精華 0
積分 1
帖子 79
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-17
狀態 離線
RX-78-2啦,基本上0079同msv我都會買,其他就睇下有冇特色啦!
好似god同shining都會買,因為比較另類!
心月目中經典仲有GP02,GP03,AGX04,RX93,MkII,Zeta,S/Ex-S,Devil....

頂部
無名
上等兵

UID 25909
精華 0
積分 0
帖子 268
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-10
狀態 離線
會一買再買既只有SD 或者 BB

頂部
angelfish
二等兵

UID 25239
精華 0
積分 1
帖子 79
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-17
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 enzoyeeha 於 2008-7-17 03:47 PM 發表

1. turn a 係 Syd Mead 設計 http://en.wikipedia.org/wiki/Syd_Mead, 大河同富野ok左個design. 雖然唔知點解佢地會ok. 鬼 "暗" 眼
2. 就算係"大河同富野親自下筆" which i doubt, 係同我鍾唔鐘意turn a同 ...

仲有一個鬼佬既gundam saviour!

頂部
sheepshiu
壹等兵

UID 31231
精華 0
積分 0
帖子 165
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-24
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 enzoyeeha 於 2008-7-17 04:12 PM 發表

hey, hey. don't get so excited about it, alright.

i am sorry to offence those who love Turn A. but i am just expressing my feelings. i think the design of Turn A sucks, and that's my pref ...

我同你一樣
都係唔中意Turn A
覺得佢真係好ugly.
但當然不會計對人啦
我中意sazabi, 但也有人說它ugly.
沒問題, 這只是大家的喜好不同

頂部
sheepshiu
壹等兵

UID 31231
精華 0
積分 0
帖子 165
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-24
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 enzoyeeha 於 2008-7-17 11:45 PM 發表

alright, i am sorry to use that words , i don't mean any disrespect. i will be more careful of what i say from now on. 呵番, ok 握握手, 做個好朋友

Well done
以和為貴

頂部
enzoyeeha
上等兵

UID 27038
精華 0
積分 0
帖子 219
成品數目 0 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 angelfish 於 2008-7-18 11:50 AM 發表

仲有一個鬼佬既gundam saviour!

o, u mean G-savior....it's... interesting. even 富野 disapprove of this. but wanna see it...

頂部
enzoyeeha
上等兵

UID 27038
精華 0
積分 0
帖子 219
成品數目 0 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sheepshiu 於 2008-7-18 11:52 AM 發表

我同你一樣
都係唔中意Turn A
覺得佢真係好ugly.
但當然不會計對人啦
我中意sazabi, 但也有人說它ugly.
沒問題, 這只是大家的喜好不同

我都好鬼鐘意sazabi, but 太貴, 結果一隻都冇買到. 如果佢好似zeta個價咁又有msv版 (e.g. nightingale), 我會惗下入佢貨. 好在佢有hguc版, 唔使咁甘.
(by the way, 今日走左去買zeta plus karaba版, 遲d買埋efsf 版 同z-3先).

誠蒙諸位原諒, 小的在此謝過

頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2004-5-30
來自 世界中心
狀態 離線
一定係 "紅彗星", 無論砌過幾多次, 但一出 HGUC or MG 2.0 都會忍唔住再買...

通往地獄的道理, 往往由善意做成...
頂部
模型怪
少佐
MG決定中

UID 14823
精華 0
積分 14
帖子 6456
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-9
來自 模型星
狀態 離線
我一買再買應該係rx-98 2 買過前者兩個版 一個係 MG01 同灰色 (灰色係99年參加電擊) 之後1.5 同埋one year war~

果頭放左模型, 而家又開始入返模型~果然係 模型怪
別人笑我砌模型一舊舊, 我笑別人看不穿
頂部
zx10kimo
上等兵

UID 25738
精華 0
積分 8
帖子 289
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-3
來自 台灣
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 模型怪 於 2008-7-19 11:03 PM 發表
我一買再買應該係rx-98 2 買過前者兩個版 一個係 MG01 同灰色 (灰色係99年參加電擊) 之後1.5 同埋one year war~

你要說的是RX-78-2吧

HG 1/100 GUNDAM ASTRAEA TYPE-F
MG 1/100 GUNDAM RX-78-2 VER 1.0
HG 1/144 GUNDAM ASTRAEA TYPE-F
HG 1/100 GUNDAM H-ARMS CUSTOM
頂部
yoyy
上等兵

UID 11991
精華 0
積分 0
帖子 210
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-2
來自 hk
狀態 離線
wing ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我真的沒有天份 安靜的沒這麼快我會學著放棄你 是因為我太愛你
頂部
Ladios
曹長

UID 12812
精華 0
積分 16
帖子 425
成品數目 16 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-28
狀態 離線
Why only Gundam......

If only for Gundam is MS-06 and MS-05 series......
MG MS-06F x 1, MS-06R1 x1, MS-06R2 x 1, MS-06F2 x 1, MS-06J ver 2 x 1, and MS-05 x 3...

But for me is KOG and LED Mirage.....

I have....
1/35 KOG x1
WSC KOG x1
Volks KOG ver.3 x1
Volks 1/144 KOG x 1
Volks GGI 1/100 KOG x1
Volks GGI 1/100 KOG over 7777 x 2
Wave 1/100 KOG x 1
Wave 1/144 KOG x 4......
total....12 KOG and 5 more KOG AT...

And the LED..
1/35 LED x 1
volks 1/100 LED ver 3 x 1
volks 1/100 mm LED w/Boomerang unit system x 1
volks 1/100 mm LED 3159 x 1
Wave 1/100 LED x 1
Wave 1/100 LED w/ Fame Launcher x 2
Wave 1/100 mm LED w/Boomerang unit system x 2
Wave 1/144 LED x 3
Wave 1/144 LED 2989 x 1
Wave 1/144 LED Sarion x 1
Wave 1/144 LED ver 3 x 2
1/220 LED x 1
Total 17 LED Mirage......

頂部
模型怪
少佐
MG決定中

UID 14823
精華 0
積分 14
帖子 6456
成品數目 14 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-9
來自 模型星
狀態 離線
唔係經典得唔得~ 而家想買多隻MG f91 同埋 幾隻MG...

果頭放左模型, 而家又開始入返模型~果然係 模型怪
別人笑我砌模型一舊舊, 我笑別人看不穿
頂部
kwan814
少校

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 19063
精華 18
積分 57
帖子 2881
成品數目 57 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-26
來自 納稅北角
狀態 離線
可唔可以唔係高達架?
反而自己買得最多是 Macross 的 VF1 系列
今井, 有井, bandai, 長谷川的都買過

頂部
小杰
大佐
*制霸*

UID 20041
精華 0
積分 10
帖子 10305
成品數目 10 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-18
狀態 離線
好少買""高達""

頂部
ch_lycab
中校

UID 23009
精華 0
積分 0
帖子 3984
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-11-6
狀態 離線
十五機合體、百獸王、宇宙大帝、超獸機神

呢d先經典喎

頂部
nautical
壹等兵

UID 32747
精華 0
積分 0
帖子 117
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-10-11
狀態 離線
My result tell me I am an OLD Biscuit!!!

頂部