回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [汽車] Fujimi 93' STP Taisan GT-R Group A
  本主題由 KC 於 2008-5-28 06:16 PM 加入精華 
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 fung8800 於 2008-6-6 02:57 PM 發表
有無攪錯???? 雞蛋裡......竟然挑唔倒骨頭

細細聲話你知.......dashboard張decal呀~~~
我同leo講左架喇
可能呢d就係下架「再」好d既動力來~~~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
☆斗市民
中尉

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 13833
精華 14
積分 30
帖子 776
成品數目 30 件
閱讀權限 10
註冊 2006-9-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-6-6 03:03 PM 發表

細細聲話你知.......dashboard張decal呀~~~
我同leo講左架喇

哈哈......你真係好細心

頂部
wongleo
中校

熱誠勳章   大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-12
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-6-6 03:03 PM 發表

我同leo講左架喇

係啦,o個度係爭少少,呢個weekend試吓執執佢睇睇點

btw,下個target決定左,搵左幾個月o既油都到手喇

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
cas52612
少校

UID 16561
精華 0
積分 8
帖子 2095
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-12
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-6-6 03:36 PM 發表

你搵金色定黑色...?

以後唔會再有爛尾模型
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cas52612 於 2008-6-7 01:22 PM 發表

你搵金色定黑色...?

其實唔係黑色黎架,係銀底墨綠,搵左好多牌子,連ricebox都無,誤打誤撞俾我搵倒呢枝野,開左出黎再較黑少少就用得

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
莫問
壹等兵

UID 24106
精華 0
積分 2
帖子 147
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-11
來自 密搞
狀態 離線
點解唔搞埋對車頭燈既?

頂部
偉仔
少校

我最喜愛的版聚作品 勳章  
UID 18511
精華 6
積分 31
帖子 2935
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-10
來自 macau
狀態 離線
回復 #86 莫問 的帖子

無圖片睇

車仔
頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-23
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #85 wongleo 的帖子

呢支嘢唔易搵架!

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
莫問
壹等兵

UID 24106
精華 0
積分 2
帖子 147
成品數目 2 件
閱讀權限 10
來自 密搞
狀態 離線
偉仔睇到未?成日話我相檔大,好多時有圖都post唔到上來

頂部
莫問
壹等兵

UID 24106
精華 0
積分 2
帖子 147
成品數目 2 件
閱讀權限 10
來自 密搞
狀態 離線
我想問支油係邊度搵到?

頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-6-7 01:57 PM 發表

其實唔係黑色黎架,係銀底墨綠,搵左好多牌子,連ricebox都無,誤打誤撞俾我搵倒呢枝野,開左出黎再較黑少少就用得

如果你肯包銷 30 支, Ricebox 實有

頂部
markko
曹長

UID 8861
精華 0
積分 39
帖子 430
成品數目 39 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-1
來自 葵涌
狀態 離線
回復 #85 wongleo 的帖子

乜原來雙星出過隻專用色畀C-CLASS DTM
唔講真係唔知

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-23
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #92 markko 的帖子

係啊,我都搵咗好耐都搵唔到啊!

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 莫問 於 2008-6-7 07:17 PM 發表
點解唔搞埋對車頭燈既?

唔係好明,你想點搞法

QUOTE:
原帖由 hl_0521 於 2008-6-7 07:26 PM 發表
呢支嘢唔易搵架!

無錯,而且我跟本之前都唔知有枝咁野

QUOTE:
原帖由 莫問 於 2008-6-7 07:27 PM 發表
我想問支油係邊度搵到?

興記

QUOTE:
原帖由 DM 於 2008-6-7 07:37 PM 發表

如果你肯包銷 30 支, Ricebox 實有

所以我咪要食自己囉

頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-6-6 03:36 PM 發表

Leo,老友先講、我肯定部GC110不是緑色、是紫藍色的、再試下Serach下其他相

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2008-6-7 11:11 PM 發表

Leo,老友先講、我肯定部GC110不是緑色、是紫藍色的、再試下Serach下其他相

Winston兄所講o既絕對正確,呢部車原本應該係紫藍色的,我都為左車身顏色掙扎左好耐,但最後都係想噴墨綠。

其實第一次見呢部車o既時候應該係car modeling manual第4期,作者都係噴銀底藍的,當時對呢部車o既印象係....無印象 只覺得係舊車一部,比較起黎KPGC10比較吸引。直到我搞Skyline齊齊砌,誤打誤撞響wikipedia再見番呢部野張相,係金色襯墨綠(當時其實都唔係好清楚係咪墨綠),o個時忽然覺得呢部野好有型,咁o既襯色cool得黎又保留住vintage o既味度。於是就周圍搵呢部野,好辛苦搵倒番黎,好開心咁不段搵reference,大大話話搵左成40幾張相,真車、模型、die-cast都睇過,開始confuse喇,因為藍色同綠色都有,比較多o既相係來自nismo festival (包括 wikipedia o個張都係),顏色係墨綠得黎接近黑o既感覺,另外fujimi都出過呢部野盒面係綠色、nismo festival出o既die-cast又係綠色,但另一方面亦搵倒一d係藍色車身o既,搞到我一頭霧水

響唔知用咩色好再加上搵唔倒銀底綠色油o既情況下曾經諗過轉番用銀底藍,但諗真d自己講都尾都係覺得墨綠有型d,好驚噴完銀底藍之後自己會唔鍾意部車,所以就算藍色比較正確的話都會照噴墨綠,就當自己砌緊nismo festival版本吧! 始終自己鍾唔鍾意部車都好緊要呢

俾d我搵倒o既reference大家睇睇

頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-6-8 04:20 AM 發表

Winston兄所講o既絕對正確,呢部車原本應該係紫藍色的,我都為左車身顏色掙扎左好耐,但最後都係想噴墨綠。

其實第一次見呢部車o既時候應該係car modeling manual第4期,作者都係噴銀底藍的,當時對呢部 ...

咁你應該用飯盒隻 Mid Night Purple II 啦. 由紫藍變墨綠, 合晒你要求啦  

頂部
莫問
壹等兵

UID 24106
精華 0
積分 2
帖子 147
成品數目 2 件
閱讀權限 10
來自 密搞
狀態 離線
回復 #94 wongleo 的帖子

我意思係話,stp93年版,頭燈係唔同噤既意思咋!另外racing on 08年2月版有三版係介紹kpgc110既彩圖

頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-6-8 04:20 AM 發表

其實第一次見呢部車o既時候應該係car modeling manual第4期,作者都係噴銀底藍的,當時對呢部 ...

Leo兄, 知道就OK

頂部
高速啤機
中尉

UID 26333
精華 0
積分 4
帖子 960
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-24
來自 Kuta Beach