回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [汽車] 內有惡女!!! - Fujimi Fairlady S30Z (悪魔のZ)
  本主題由 joey 於 2008-7-2 06:18 PM 加入精華 
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 莫問 於 2008-5-3 02:48 PM 發表
嘩...渣出街溝死女!

突然唸起.......渣架飛機出街型仔d~~~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
wongleo
中校

熱誠勳章   大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-12
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 a11fchung 於 2008-5-7 02:17 AM 發表
好滑溜!好靚!完全失去塑膠模型嘅感覺!........
真車一樣!!

幻覺幻覺

QUOTE:
原帖由 莫問 於 2008-5-3 02:48 PM 發表
嘩...渣出街溝死女!

我比較鍾意俾女溝死

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-5-7 03:46 PM 發表

搞機搞上腦喇你

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 AMG 於 2008-5-7 03:44 PM 發表

Hi,  Leo,   how are you,

因工作忙,故不太經常上 HKML, 多謝你的讚美關於那部 F430 Challenge and Lexus,  in fact, 之前在好偶然情况下我老友 R32 代我 post 過一部 Mclaren F1 GTR 的 ...

你部Mclaren F1 GTR我有睇過,的確係正野,我都因為睇完你個POST中左毒買左部 部Mclaren響製作上有無遇過咩大問題呢?人地話D線位唔得,我睇過又好似無咩野。

GP2方面,我覺得唔咬油之外,對水、油、空氣o既反應亦好緊要,己經唔止一次聽有師兄門噴完起窿窿,我都有試過但情況輕微,最後都執得番。AMG兄好似有用真車光油架wor,可以響我光油post度介紹吓嗎?

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
matleung
中將
o吾識

大毒梟勳章   熱讚榜勳章  
UID 1091
精華 9
積分 25
帖子 16627
成品數目 25 件
閱讀權限 10
註冊 2004-12-19
來自 o吾知
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-5-7 03:46 PM 發表

LHPP . VCR .兔
頂部
raymondshe (新手上路)
大佐

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 1327
精華 16
積分 61
帖子 10408
成品數目 61 件
閱讀權限 10
註冊 1970-1-1
狀態 在線

QUOTE:

我都有幻想過第日大個左賺錢學渣飛機ga

或者我再重申一次,科林係一個公開留言o既地方,任何回覆不代表全網站會員.
I will now recap in English...
頂部
matleung
中將
o吾識

大毒梟勳章   熱讚榜勳章  
UID 1091
精華 9
積分 25
帖子 16627
成品數目 25 件
閱讀權限 10
註冊 2004-12-19
來自 o吾知
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 raymondshe 於 2008-5-7 04:30 PM 發表

學呀冰個咁...渣架飛機出街先囉
巧威威

LHPP . VCR .兔
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 raymondshe 於 2008-5-7 04:30 PM 發表

你依家好細咩?
我有個FRIEND係台灣當兵時係空軍來的....
好鬼JEALOIUS.....

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
chestert
少佐
乜都唔識...

UID 13263
精華 0
積分 7
帖子 6326
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-8
來自 花丸幼稚園
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-5-7 04:41 PM 發表

你依家好細咩?
我有個FRIEND係台灣當兵時係空軍來的....
好鬼JEALOIUS.....

我第日揸高達 仲烕

F
頂部
raymondshe (新手上路)
大佐

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 1327
精華 16
積分 61
帖子 10408
成品數目 61 件
閱讀權限 10
註冊 1970-1-1
狀態 在線

QUOTE:
原帖由 matleung 於 2008-5-7 04:32 PM 發表

學呀冰個咁...渣住架飛機出街先囉
巧威威

渣住架飛機仲要搭埋地鐵仲威

或者我再重申一次,科林係一個公開留言o既地方,任何回覆不代表全網站會員.
I will now recap in English...
頂部
高速啤機
中尉

UID 26333
精華 0
積分 4
帖子 960
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-24
來自 Kuta Beach
狀態 離線
呢部好野已經邁向5000點撃率啦!!

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 high_speed 於 2008-5-8 09:15 PM 發表
呢部好野已經邁向5000點撃率啦!!

有4千幾吓係我自己click架咋

頂部
高速啤機
中尉

UID 26333
精華 0
積分 4
帖子 960
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
回復 #91 wongleo 的帖子

唔好click到揸噴槍冇力就得啦!!

頂部
galaxy_doner
平民

UID 17162
精華 0
積分 1
帖子 44
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-25
來自 HK
狀態 離線
無話可說

頂部
KAZE
平民

UID 24222
精華 0
積分 0
帖子 16
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-15
狀態 離線
照下鏡先∼XD
個內隆好正

頂部
san_eung
壹等兵

UID 8895
精華 0
積分 0
帖子 175
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-3
狀態 離線
我剛用了GP2, 但發覺主劑及硬化劑外, 仲有一 支是什麼, 我依你所說
1份主劑
0.5份硬化劑
1.25份唔知溶劑,
以3bar噴,發現有噴出來有彼多白"毛"附於叻架面, 可能我不懂, 同時要不停咁噴油免發"毛"; 請賜教
同時嗰樽設計有問題 ;我以用支開油棒旁住, 但一倒, 硬化劑沿著樽边流落後边, 真使我無意浪費了半支

頂部
高速啤機
中尉

UID 26333
精華 0
積分 4
帖子 960
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
回復 #95 san_eung 的帖子

o係thinner黎ga~~

頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 san_eung 於 2008-5-18 05:44 PM 發表
我剛用了GP2, 但發覺主劑及硬化劑外, 仲有一 支是什麼, 我依你所說
1份主劑
0.5份硬化劑
1.25份唔知溶劑,
以3bar噴,發現有噴出來有彼多白"毛"附於叻架面, 可能我不懂, 同時要不停咁噴油免發"毛"; 請賜教
同 ...

你所講o既份量同氣壓,同我之前所講o既完全都唔同,你不如去番我講光油個post度再睇一次先啦。

你講o既白毛如果唔係塵就即係呢d油唔夠烯,仲有你枝槍係0.2定0.3?

頂部
san_eung
壹等兵

UID 8895
精華 0
積分 0
帖子 175
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-3
狀態 離線
攪錯唔係你講  sorry 我支槍是0.3

http://www.hkml.net/Discuz/viewt ... ighlight=%2Bwongleo

原裝instruction上既係日文來的
經幾位好友努力研究個段日文後,得出以下溝油建議:
先以兩份:一份既比例將主濟同HARDENER溝好
之後再溝入大約1.25份既THINNER
呢個比例,正正就係成SET油既溶量比例
FINISHER將GP2咁樣一SET PACKAGE左,我唸都唔會死錯人既~
要特別注意既係,溝油時要盡量唔好攪出氣泡,重要切勿谷鎗,因為會產生大量氣泡,到你捽既時你就知味道架喇~~

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 san_eung 於 2008-5-19 08:14 AM 發表
攪錯唔係你講  sorry 我支槍是0.3

http://www.hkml.net/Discuz/viewt ... ighlight=%2Bwongleo

原裝instruction上既係日文來的
經幾位好友努力研究個段日文後,得出以下溝油建議:
...

比例我睇問題不大....
我自己平時用係2:1:1.5 - 2:1:2.0

我未試過用到3 bar咁大氣去噴
但出現毛毛係正常時況
我多數用2 bar, 噴車頂時車身左右都會有毛毛
之後噴返就唔會有問題
最尾尾好快咁成架車噴一次,咁d毛毛應該會消失的

JOEYKO.com
頂部
wongleo
中校

UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-5-19 09:01 AM 發表

比例我睇問題不大....
我自己平時用係2:1:2 - 2:1:2.5

我未試過用到3 bar咁大氣去噴
但出現毛毛係正常時況
我多數用2 bar, 噴車頂時車身左右都會有毛毛
之後噴返就唔會有問題
最尾尾好快咁成架車噴 ...

有毛真係正常嗎?我未試過wor,我都係2bar,無起毛。

頂部