回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [gundam] 經過教訓所砌既模型,獻醜了
大塚愛
上尉

UID 13426
精華 0
積分 4
帖子 1608
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-25
狀態 離線
經過教訓所砌既模型,獻醜了

今次終於令我明白我砌模型既意義,所以我努力打磨.....希望大家會鍾意。

夾口既85%都比我消晒,,,剩底果 D都唔知點消好...有d位好難磨,所以放棄左d位....

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
頂部
大塚愛
上尉

UID 13426
精華 0
積分 4
帖子 1608
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
上色方面可能要遲d...因為t記d野都未汁晒...有好多位都未上色,,,但我覺幾型...咁樣囉

頂部
大塚愛
上尉

UID 13426
精華 0
積分 4
帖子 1608
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
我諗下邊15%先...手臂果到啦有一個較大既夾口...5%啦都佔...

腳黑色果舊野...5%

手果到係有d消唔到5%

應該係咁多啦,...如果大家仲搵到講埋比我知...我可能有機會修一下既...

因為我都要面對升中既問題...所以都會好忙

t記係t-hobby

其實我都冇上色既諗頭...可能大家覺得我都係咩咁...我想一步步黎,,,,如果一隻模型做晒所有野..好似有d試驗品咁

但我之後都係上/...不過係時間問題姐

頂部
大塚愛
上尉

UID 13426
精華 0
積分 4
帖子 1608
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
e家plan緊買一部mg玩下...mk-II ver 2.0囉...

頂部
大塚愛
上尉

UID 13426
精華 0
積分 4
帖子 1608
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
可能大家唔知部野係汁返黎....

冇劍果 D唔係好奇囉....一定係有野唔見左...預左....

分模線果 D係唔係本身一個件但係都有一條線??....點先可以整走佢呢??

rediculous <~~~點解ar?

頂部
大塚愛
上尉

UID 13426
精華 0
積分 4
帖子 1608
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
唉...見大家咁樣...我張d分模線搵晒出黎再整過=/=

頂部
大塚愛
上尉

UID 13426
精華 0
積分 4
帖子 1608
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2007-1-7 03:32 AM 發表
搞咁多野, 原來都係為改名...  你呢種鍥而不捨既精神, 真係令小弟佩服不已...

http://www.hkml.net/Discuz/viewt ... &extra=page%3D1

你可唔可以睇下部模型先呢??...我真係磨過夾口用過畢地嫁..我磨到手指都白晒唔通真係為改名???...

仲要冷嘲熱諷...真係多謝你咁幫我啦

我諗你都係有d偏見囉....我一出模型就改名...就要比人話改名而做出黎...

人地勁....砌得好....之後改名...講果 D就唔同晒喎...

我整得唔係咁好...都係改名..就比人話改名而做...馬馬虎虎

咁不如叫擅主唔好整咁既條例啦...整到人到要為d咁既野吵架

下面係我既意見:

我見人地話素組出post..又唔見有人話佢馬虎..點解啊??

頂部
大塚愛
上尉

UID 13426
精華 0
積分 4
帖子 1608
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
Brother TCTheGreat , just look at his attitude toward model assembling. Even he assemble BB gundam, he still lack of patience to polish the gaps. His main purpose is to 改名. [/quote]

仲有...貼模型係一件事...改名一件...

都唔明點解你地咁鍾意講d人係為改名而出模型

我有少少唔明你講咩...你話我主要改名??

聽到人講咩..之後講返d野比人聽...唉

唉...唔理你地講咩都好啦..你地鍾意咪話我囉..冇咩所謂啦 e家都...

頂部
大塚愛
上尉

UID 13426
精華 0
積分 4
帖子 1608
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ZETA-AG 於 2007-1-7 07:01 PM 發表
分模線未磨走,有部份水口未磨,有位d仲好似有用貼線,夾口淨係用粗沙紙磨有就算,無磨滑番,而且有d地方無補夾口仲可以理直氣壯咁話難補所以唔補,砌模型無一個步驟係容易既,但點解人地又可以做到,唔係因為人地係天才,而係因為人地肯做肯試,唔做唔試既話必永遠唔會有進步

分模線我搵唔到丫...琴晚搵左成晚...都唔明....

滑??點先算滑呢...用1000黎磨??...

批評唔緊要(善意)....E家唔貼真係好過貼啦..

有d位係拍左係拎唔返出黎...沙紙係入唔到去磨...有d夾口位已經好大...應該要用原子灰既野補...

頂部