回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 我的2006作品 (2006收爐了...)
tomcat
上尉

熱讚榜勳章  
UID 1588
精華 4
積分 112
帖子 1465
成品數目 112 件
閱讀權限 10
註冊 2004-8-25
狀態 離線
To: gundamgp02, lovecancook, char_aznabule, light, 模型怪, kimming6990, royal281, 龍千影:

Many Thanks for comments!

For the ball, I don't think I will make the keroro team, because I wanna try something NEW!

To: gundan0079:

Ball  廢料製作相, please see,:
http://www.hkml.net/Discuz/viewthread.php?tid=26957

more here:
http://www.kristykwan.com/thomas ... article&sid=179

計畫太多, 時間太少...
我的網站: http://www.kristykwan.com/thomas
頂部
Ambroseya
少尉
待殺平民

熱讚榜勳章  
UID 114
精華 9
積分 54
帖子 661
成品數目 54 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-25
來自 香港
狀態 離線
你所有作品完成度都好高! 咁早收爐有點可惜唷!

你電擊作品印像好深刻呢!不過我私底下改左少少色想睇下效果,希望你唔好介意呢^^

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

-----------------
Yaya's Factory
http://hk.myblog.yahoo.com/ambroseyin/
埋黎睇!埋黎揀唷!
頂部

軍曹

UID 9562
精華 0
積分 1
帖子 331
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-30
來自 大埔
狀態 離線
發表於 2006-11-19 06:19 PM  資料  短消息  加為好友  添加 薰 為MSN好友 通過MSN和 薰 交談

QUOTE:
原帖由 tomcat 於 2006-11-19 03:44 PM 發表

Thank! I am planning to make another Eva 情景 in 2007...
and that 情景 can be shared with my 1/144 Gundam models....

那,十萬個期待

頂部
tomcat
上尉

熱讚榜勳章  
UID 1588
精華 4
積分 112
帖子 1465
成品數目 112 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 於 2006-11-19 06:19 PM 發表

那,十萬個期待

hope can start soon, but only in 2007.

我的網站: http://www.kristykwan.com/thomas
頂部
tomcat
上尉

熱讚榜勳章  
UID 1588
精華 4
積分 112
帖子 1465
成品數目 112 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Ambroseya 於 2006-11-19 05:30 PM 發表
你所有作品完成度都好高! 咁早收爐有點可惜唷!

你電擊作品印像好深刻呢!不過我私底下改左少少色想睇下效果,希望你唔好介意呢^^

唔介意! 改色效果 => Yellow is even better wor!
yes, Kululu 専用機 should be yellow in color!

改色 use photoshop?

頂部
Laion
上校
囡囡至上主義~

UID 950
精華 4
積分 71
帖子 4339
成品數目 71 件
閱讀權限 10
註冊 2004-4-22
狀態 離線
wa~~~
隻使徒超靚呀!!!!
幾時post ga?? 差d 走寶tim

"只有經歷過痛苦先會學懂同情"
頂部
tomcat
上尉

熱讚榜勳章  
UID 1588
精華 4
積分 112
帖子 1465
成品數目 112 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Laion 於 2006-11-19 09:16 PM 發表
wa~~~
隻使徒超靚呀!!!!
幾時post ga?? 差d 走寶tim

年頭 Posted 的... 你看過了, 可能只是一時忘記了吧.

頂部
solid
壹等兵

UID 7368
精華 0
積分 2
帖子 182
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-17
狀態 離線
以後無得睇你的油詩~~~

臨別秋波,整返首吧

頂部
tomcat
上尉

熱讚榜勳章  
UID 1588
精華 4
積分 112
帖子 1465
成品數目 112 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 solid 於 2006-11-20 05:29 AM 發表
以後無得睇你的油詩~~~

臨別秋波,整返首吧

Just 2006收爐了... 2007 will start again!

頂部
mark2
少校

UID 10369
精華 0
積分 3
帖子 2607
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-30
來自 將軍澳
狀態 離線
good jobs..

I love the 鐵球 & 使徒

頂部
dragonman
軍曹

UID 12046
精華 0
積分 47
帖子 363
成品數目 47 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-3
狀態 離線
very nice !!!! thanks for share !!!!

頂部
philipks
少校
無忘64

大毒梟勳章  
UID 2837
精華 6
積分 4
帖子 2189
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-2
來自 Hong Kong
狀態 離線
我最鍾意你部鐵球,得意手工也不錯。
反而EVA個情景雖然佈局很好,但沒有真實感(街道太平滑,清潔)
一年4部差不算少了

頂部
rexlee
上校
舊化狂人

大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 1340
精華 11
積分 121
帖子 5724
成品數目 121 件
閱讀權限 10
註冊 2004-8-27
來自 脹爆 Studio
狀態 離線
有4部已經好好啦, 我今年都唔敢回顧囉......

頂部
tomcat
上尉

熱讚榜勳章  
UID 1588
精華 4
積分 112
帖子 1465
成品數目 112 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 rexlee 於 2006-11-20 12:42 PM 發表
有4部已經好好啦, 我今年都唔敢回顧囉......

mark2, dragonman, philipks: Thx for comment.

To Rex, you still have 2-3 囡囡 to make this year!!!  keep it up!

頂部
minamilai (2 baby's dady)
少校

UID 11171
精華 1
積分 12
帖子 2009
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-29
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tomcat 於 2006-11-18 11:16 PM 發表
To 版主: 如錯區 , 請代轉. Thx.

工作忙, 為糊口要上課, 遲D又要搬家...
沒時間砌模型, 2006收爐了... 下年先有新作品了...

總結2006, 我只有4個作品, 嘗試了不同模型.
有車, 有情景, 初次參加電擊, 初次砌Macross...
每個作品也有用心砌, 好不好就見人見志...
PS: 沒時間=>心急製作=>有瑕疵.

咁似我處境嘅
工作忙,做得唔好重要帶回家,進修、凑女、陪女人行街、遲D換樓.........
我都鍾意鉄球

頂部
rexlee
上校
舊化狂人

大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 1340
精華 11
積分 121
帖子 5724
成品數目 121 件
閱讀權限 10
註冊 2004-8-27
來自 脹爆 Studio
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tomcat 於 2006-11-20 08:31 PM 發表

mark2, dragonman, philipks: Thx for comment.

To Rex, you still have 2-3 囡囡 to make this year!!!  keep it up!

殊殊....... 唔好成日提住呀!!!

頂部
明天
中佐

UID 9476
精華 2
積分 26
帖子 9685
成品數目 26 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-27
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 rexlee 於 2006-11-21 12:22 PM 發表

你剛剛仲入左3隻............

頂部
tomcat
上尉

熱讚榜勳章  
UID 1588
精華 4
積分 112
帖子 1465
成品數目 112 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 rexlee 於 2006-11-21 12:22 PM 發表

身為版主要以身作則否!! 

QUOTE:
原帖由 明天 於 2006-11-21 12:29 PM 發表

你剛剛仲入左3隻............

Wah!!! 仲入左 3隻... make more 囡囡 to make this year?

頂部
tomcat
上尉

熱讚榜勳章  
UID 1588
精華 4
積分 112
帖子 1465
成品數目 112 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 minamilai 於 2006-11-21 12:20 PM 發表

咁似我處境嘅
工作忙,做得唔好重要帶回家,進修、凑女、陪女人行街、遲D換樓.........
我都鍾意鉄球

yes!
工作忙! Mon-Fri...
have to 進修... or I am afraid I will lose my job... poor HK people!
I am studying and have class on every SUN... I am learning CISA, and next I will study PMP...

for me, not 陪女人行街, just 陪女兒去玩...

換樓? for me, No money at all.... I just rented a flat in TaiKooShing... rental so expensive... just because it is nearby my daughter's kindergarten... and prepare for the primary school submission....

ADD OIL and keep it up together!!!

頂部
minamilai (2 baby's dady)
少校

UID 11171
精華 1
積分 12
帖子 2009
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-29
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tomcat 於 2006-11-21 02:23 PM 發表

yes!
工作忙! Mon-Fri...
have to 進修... or I am afraid I will lose my job... poor HK people!
I am studying and have class on every SUN... I am learning CISA, and next I will study PMP...

for me, not 陪女人行街, just 陪女兒去玩...

換樓? for me, No money at all.... I just rented a flat in TaiKooShing... rental so expensive... just because it is nearby my daughter's kindergarten... and prepare for the primary school submission....

ADD OIL and keep it up together!!!

我一週六天工作無定時
進修prison break、 keroro.....
換樓都想近果女kindergarten
我都似一個滾東滾西嘅鐵球..........
加油,my friend
出年起五件

頂部