回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: MG 紅力奇 ...
撕歪撕 (退役車手 代客泊車)
上尉

大毒梟勳章   熱讚榜勳章  
UID 2058
精華 11
積分 51
帖子 1704
成品數目 51 件
閱讀權限 10
註冊 2003-6-17
來自 狗民籠
狀態 離線
老師不停咁ko!快手!!

日砌夜砌
卡士奴隸

http://hk.myblog.yahoo.com/cyc0079/
頂部
王子老師
中佐

UID 1913
精華 4
積分 69
帖子 8934
成品數目 69 件
閱讀權限 10
註冊 2004-7-23
來自 屯門精神時光屋-漫遊者
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 matleung 於 2006-10-21 11:53 PM 發表
靜姐 & 老師:

其實都係時候買過一部喇...免得白費了老師砌模型既一番心機...好多相都有  d 矇矇地,睇得真係吾夠過癮

當然,大拿拿幾千蚊,吾係話買就買...但工作室吾太夠光,如果無防震真係好易影到手震,而且工作室既光線,色溫吾太準(光管光線一般都係偏青),影出黎偏色都好嚴重,吾係個個都有我咁好彩,住得近,可以上黎睇實物...

近排幫朋友買相機,做左少少research,有一部(吾算最新,係舊一代)既性價比好高,影出黎既相質素好好,電力同你地而家用緊既差吾多,應該幾乎合你地目前及往後既需要...如果要資料,可以隨時叫老師call我,我願意向你們推介一下...決吾定買無所謂,但知多少少,至少心裡有數嘛!!

好...
今晚見..

QUOTE:
原帖由 stitch 於 2006-10-22 12:11 AM 發表
good color !!!!

thx...謝謝欣賞
你砌好部zz後...
砌緊乜??見到你個簽名檔有gm同菜喎....

頂部
王子老師
中佐

UID 1913
精華 4
積分 69
帖子 8934
成品數目 69 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 char_aznabule 於 2006-10-22 12:15 AM 發表
王子老師,可唔可以下次post多d製作過程.因為咁樣我諗我會學得多d野!(因為你砌得咁快,我諗緊有d野係可以同我地分享,唔好晒咗佢呀!)

砌得快的原因就是..同步進行
一次過三部機都是有白色位
就一起噴白色, 紅色, 骨架色, 黃色, 藍色
之後各自做高光色, 中間色

同一時間替三部機體貼水貼
又會快d...

很不容易的找到一天濕度70%以下的光油日
一次過噴好...

接下來又是一次過滲線....正///

咁樣就會快d...
hehehe....不過集中精神的時間亦相對地長....^^

頂部
王子老師
中佐

UID 1913
精華 4
積分 69
帖子 8934
成品數目 69 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 撕歪撕 於 2006-10-22 12:17 AM 發表
老師不停咁ko!快手!!

c sir...
我見都你的狗簡直是勁正.....^^
到我砌狗時若砌得不好的話...
唔好打我....
以下係期望不會發生:
王子老師---><----c sir說: 死仔, 砌狗砌得咁肉酸...死啦...!!!

頂部
stitch
上尉

UID 8743
精華 0
積分 10
帖子 1252
成品數目 10 件
閱讀權限 10
註冊 2006-2-24
來自 U.N.Spacy
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 王子老師 於 2006-10-22 09:41 AM 發表

好...
今晚見..

thx...謝謝欣賞
你砌好部zz後...
砌緊乜??見到你個簽名檔有gm同菜喎....

yes ar, the GM will be completed soon, still learning how to make the 菜, my speed is really slow when compare to pince teacher ..........

頂部