回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 312T3 (Last Updated 7/1/2006, This should be the final update)
  本主題由 KC 於 2006-11-29 01:37 PM 加入精華 
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lo-yan 於 2006-11-29 11:45 AM 發表

OUCH !
肉都赤!
表面上無野,但心理上己經覺得失敗左,通常遇到呢D情形,會同自己講下架砌好D。

冇計.
叫做執身彩嫁o剌

頂部
philipks
少校
無忘64

大毒梟勳章  
UID 2837
精華 6
積分 4
帖子 2189
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-2
來自 Hong Kong
狀態 離線
Thanks Dman Sir
very useful!
I always think that building model car can put a lot of pressure in one's mind. Got to be so careful and make everything perfect

頂部
lo-yan
上等兵

UID 2396
精華 0
積分 8
帖子 258
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2005-7-1
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 DMAN 於 2006-11-29 11:55 AM 發表

冇計.
叫做執身彩嫁o剌

係呀,touch wood 如果跌正個面,真係.....

頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lo-yan 於 2006-11-29 12:18 PM 發表

係呀,touch wood 如果跌正個面,真係.....

咁可能又要問 Hiro 搵 Parts 再整過, 起碼整多 2 Weeks

頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 philipks 於 2006-11-29 12:17 PM 發表
Thanks Dman Sir
very useful!
I always think that building model car can put a lot of pressure in one's mind. Got to be so careful and make everything perfect

個 "Sir" 字唔可以亂用, Sir 只有一個 ---- C Sir.
佢好野在唔只技術, 態度先重要

有呢種態度, 先可以進步, 砌到好野.

有個友版的朋友勸過我, 叫我唔好要求太高, 唔好比 Pressure 自己. HE GOT THE POINT ! 最緊要開心.

[砌車邊有 Perfect 架 ?!] 呢句話是一個砌車超高手同我講的. 所以盡力便是. 沒有人可以否定一個 Modeler 在一件作品之上付出

頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2005-4-13
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 DMAN 於 2006-11-29 12:37 PM 發表

個 "Sir" 字唔可以亂用, Sir 只有一個 ---- C Sir.

有個友版的朋友勸過我, 叫我唔好要求太高, 唔好比 Pressure 自己. HE GOT THE POINT ! 最緊要開心.

[砌車邊有 Perfect 架 ?!] 呢句話是一個砌車超高手同我講的. 所以盡力便是. 沒有人可以否定一個 Modeler 在一件作品之上付出

Right ! AHM
(Always Happy Modelling !!)

頂部
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 DMAN 於 2006-11-29 12:37 PM 發表

我呢排都轉緊牛角尖....
有D SHORTSHORT地....
希望重會砌到車喇我......

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2006-11-29 01:40 PM 發表

我呢排都轉緊牛角尖....
有D SHORTSHORT地....
希望重會砌到車喇我......

轉乜鬼丫, 整好便算

頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線
About Touch Up
A broken WHITE LINE caused by Over-Polishing

Use Masking Tape to mask over the RED area. However, leave some WHITE area around around the Problem Area. Otherwise, the TOUCH-UP area would not be NATURAL at all.

I use a extra fine nozzle airbrush for this job. 0.18 mm. In addition, air pressure is about 0.5 bar. Since the air pressure is small, avoid using THICK paint. However, if there is too much THINNER, the paint will be too THIN, it is dangerous and may be easily going under the masking tape and dissolve the RED paint. So, please try it on a paper or other part first, make sure the concerntration is OK. Be patient, a thin layer over thin layer. Make sure sufficient time for paint to dry.

Remove the mask tape carefully

Give more time for the paint to dry, then a bit polishing. --- Done

Just a little sharing, don't take it too serious

頂部
痴訓
壹等兵

UID 13733
精華 0
積分 2
帖子 183
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2006-9-2
來自 媽媽的肚
狀態 離線
nice technique
thx for shaing

頂部
philipks
少校
無忘64

大毒梟勳章  
UID 2837
精華 6
積分 4
帖子 2189
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-2
來自 Hong Kong
狀態 離線
thanks again,
so no need for top coat doing touch up?

頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 philipks 於 2006-11-30 11:42 AM 發表
thanks again,
so no need for top coat doing touch up?

If such small area, I prefer not using Topcoat because
1. The area is not significant
2. Since polished job have done b4, if we apply clear coat again, polishing job has to be done again. It may produced more trouble.

So, job try a little compound on it. Remember --- No perfect model in the world. Take it easy

頂部
亞糊 (如果一定要為存貨設定期限)
上校
我會話: 一萬年

UID 6552
精華 7
積分 31
帖子 4060
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-20
狀態 離線
幾時受左精唔話我聽呀~  仲出埋教學添!

歡迎來交流一下 -> http://model.chingb.com
頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 亞糊 於 2006-11-30 01:14 PM 發表
幾時受左精唔話我聽呀~  仲出埋教學添!

我都唔知發生咩事

但我真是唔夠膽死改 Title 做

"DMAN作品∼312T3 有小小既Touch-up教學" 

頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2005-4-13
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 DMAN 於 2006-11-30 01:43 PM 發表

我都唔知發生咩事

但我真是唔夠膽死改 Title 做

"DMAN作品∼312T3 有小小既Touch-up教學" 

+ 光油處理心得

頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mikusen 於 2006-11-30 01:50 PM 發表

+ 光油處理心得

我驚搞左 五十幾個 Pages 出尼

頂部
撕歪撕 (退役車手 代客泊車)
上尉

大毒梟勳章   熱讚榜勳章  
UID 2058
精華 11
積分 51
帖子 1704
成品數目 51 件
閱讀權限 10
註冊 2003-6-17
來自 狗民籠
狀態 離線

QUOTE:

老細。咪張我神話化先得假

日砌夜砌
卡士奴隸

http://hk.myblog.yahoo.com/cyc0079/
頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 撕歪撕 於 2006-11-30 10:32 PM 發表

老細。咪張我神話化先得假

唔都神棍化咩
撕歪撕作品∼XXXXX 有小小既 XXXXX 教學

咁好唔好 ?

頂部
voda-kent
中尉
尋.鬥心

UID 1658
精華 0
積分 2
帖子 910
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2005-2-11
來自 深水埗-富昌
狀態 離線
發表於 2006-12-3 10:13 PM  資料  短消息  加為好友  添加 voda-kent 為MSN好友 通過MSN和 voda-kent 交談
實物真係超級正!!!

工事進行中:
FC3S RX-7
FD3S RX-7

停工中:
惡魔Z
Evo IV
Lotus Super7
Toyota AE86 Levin
Subaru WRC'98,01,05
Toyota Corolla WRC '98
頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 voda-kent 於 2006-12-3 10:13 PM 發表
實物真係超級正!!!

When did u see the REAL thing ? I think the one you have seen in the hobby competition is a 1/43 312T2. That is another kit but also nice (better than mine)

頂部