回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: Gundam Unicorn : Episode 7 [買左飛既朋友建議唔好入黎住]
namman
壹等兵

UID 13675
精華 0
積分 0
帖子 179
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-31
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 MAHTC 於 2014-5-21 08:19 AM 發表

自護既2隻艦~ 打中都係叫之後故仔唔好出佢地者wwww(連邦人腦內自護人都算係「人」?!)
如果一開始就開炮,比錢入場睇戲既就會係 入場睇到title後~~完場~~wwwww

其實佢地成班人唔係知道咗個盒位置之後鬥快去搶咩?
點一開始就開炮?? 台炮唔使set?

反而我想知係兩部unicorn 係擋定吸咗衛星炮?

頂部
tux
少尉

UID 36261
精華 0
積分 0
帖子 658
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2010-3-26
狀態 離線
發表於 2014-5-22 02:46 AM  資料  短消息  加為好友  添加 tux 為MSN好友 通過MSN和 tux 交談
呢習搞到鬼5馬6

頂部
illuka
中校

UID 47991
精華 0
積分 0
帖子 3192
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2012-2-29
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 tux 於 2014-5-22 02:46 AM 發表
呢習搞到鬼5馬6

你係咪講呢“集”???

頂部
willkwok
少校

UID 35342
精華 0
積分 31
帖子 2808
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2010-3-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 namman 於 2014-5-21 03:15 PM 發表

其實佢地成班人唔係知道咗個盒位置之後鬥快去搶咩?
點一開始就開炮?? 台炮唔使set?

反而我想知係兩部unicorn 係擋定吸咗衛星炮?

一開始係指知道有人要搵盒仔果陣(第一集之前)
台炮要SET唔使一個月掛?

頂部
namman
壹等兵

UID 13675
精華 0
積分 0
帖子 179
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-8-31
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 willkwok 於 2014-5-28 07:48 PM 發表

一開始係指知道有人要搵盒仔果陣(第一集之前)
台炮要SET唔使一個月掛?

"一開始"可能果位師兄係話知道座標之後
絕無可能第一集之前, 起碼你射都要有目標, 唔係你知有件嘢叫電腦掃佢,電腦幫埋你上google search 佢位置......

知道位置後班高層仲要開會? 同時間兩班MS 已經飛撲去......
set 台炮要幾耐我唔知, 不過果班知情人仕全部有去果頭授權開炮, 要插咭, 張咭跟人?

由知道位置到決定開炮(知道個盒盒喺side 7,咁"橋" side7 又有炮~仲要修復好)一個月都唔過份......

頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2004-5-30
來自 世界中心
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 namman 於 2014-5-29 01:54 PM 發表

"一開始"可能果位師兄係話知道座標之後
絕無可能第一集之前, 起碼你射都要有目標, 唔係你知有件嘢叫電腦掃佢,電腦幫埋你上google search 佢位置......

知道位置後班高層仲要開會? 同時間 ...

第七集開始時技術人員已經講支炮 Set 好哂, 只係等果三條友婆婆媽媽到故事尾, 布拉度都黎到阻止, 佢地先施施然插咭㩒制發射...

通往地獄的道理, 往往由善意做成...
頂部
tonychan1024
曹長

UID 49000
精華 0
積分 0
帖子 460
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2012-4-20
狀態 在線
我都唔係好明整套故事(1-7集)究竟做緊乜。。。

頂部