回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 我的成長路 (2003~2005篇)
ngszewai
少校

熱誠勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 4770
精華 32
積分 160
帖子 2323
成品數目 160 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-17
來自 HK
狀態 離線
最後隻SD很好。

建議玩下1/00 MK-II2.0,你會發現吾駛補野的樂趣。

FaceBook Album :
https://www.facebook.com/profile.php?id=100050400941878

相片集
https://photos.app.goo.gl/1prkL2BYZJxV4WEv7
頂部
smangkk
少校
龍鬥士

UID 1464
精華 0
積分 29
帖子 2987
成品數目 29 件
閱讀權限 10
註冊 2003-8-4
來自 香港
狀態 離線
續一回覆先~ 先多謝大家支持, 我會繼續努力, 務求進步, 同大家分享更多.

To

edo : 宜家新出的 HG 分件算係咁, 都唔會認真好多地方要貼覆蓋膠紙, 我自己都好怕, 所以好多地方都諗計做小分件, 方便上色. 諗得多, 諗熟左, 上色就變得好方便.

ice : 進步…一般啦. 不過, 我響板管之中, 技術是最差的啦. (網上比賽已略知一二, 所以話板管唔係一定贏哂) 產量嘛…都係歸功於 HG-SSP, 真係好快可以磨得.

Ambroseya : 好多都有 post 過或者可以翻查推出日期, 大約都跟得返幾時整. 橙色狗狗都未整完, 梗係唔見啦.

nishi : 先謝了. Online Game除左又貴又悶之外, 最大問題係小白太多. 玩模型就冇呢個問題喇, 仲好多好人.

K.Y. : 終生學習嘛, 都係電腦野…. Open U~

kin1318 : 當年唔係好熟分件, 我用覆蓋膠紙的.

喜平二景虎 : 十幾年前果 d 冇補夾口, 冇 show 出來罷了.

Evin-100% : 如果我好似你咁改, 又唔知改唔改到你個水準呢~ 所以好難講….

char : 但我感覺我進步都係好小, 離我心目中的合格, 仲係差 dd ~

lakers208 : 我都希望, 不過有左個女, 好難講. 有時可能佢幾日唔返屋企 (去左阿婆或阿爺度小住幾日), 我咪可以起一兩隻貨囉, 有時佢成個月響屋企, 打磨都難呀, 陰公.

tom : 係呀, 唔止真野, 仲係好野來架 !!

ngszewai : 隻 SD 我都覺得顏色唔錯, 不過冇改造咁濟, 唔會差得去邊. MK-II 2.0 我都砌緊, 但我諗住整靚個骨架佢, 所以進度好慢, 考試又來緊, 都係變左不日完工.

如小強般打不死
頂部
joelui
上等兵

UID 4474
精華 0
積分 1
帖子 238
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-10
來自 Ma On Shan
狀態 離線
謝謝版主分享, 大家都係已婚人士,你既主產量已算多, 而且進步很大
我諗要向你多多學習學習....最後祝你考試成功!

頂部