回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: `機動戰士00 將有第三季"??
天道寺總司郎
中尉

UID 16885
精華 0
積分 0
帖子 756
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-9
狀態 離線
`機動戰士00 將有第三季"??

琴日係日本舉行既`機動戰士00製作座談會
「STAFF座談会〜来るべき対話の後で〜」中
水島講左句-v-続编の可能性はゼロではない
姐係講到明`機動戰士00 出續篇既可能性仍然存在"

-口-電影玩到咁大仲可以出續集咁神"??

會係 機動戰士00 第三季"???
OVA 機動戰士00 終戰之後"??
講`航宇宙艦`皇號"既故事"??
定係全新`機動戰士00 劇場版後 新一代天人既故事"??

剎那變成高達就咁樣企係裝集箱出擊"???
雖然感覺有少少狂野-V-
不過相信仍然很值得期待"=]

頂部
CY.Heart
少校

UID 19061
精華 0
積分 9
帖子 2488
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-26
狀態 離線
你唔俾OO玩到可以接到UC....(大誤

I am going to try so hard,i die afterwards
頂部
bob64
二等兵

UID 1944
精華 0
積分 0
帖子 67
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2005-6-13
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 天道寺總司郎 於 2010-10-12 08:56 PM 發表
琴日係日本舉行既`機動戰士00製作座談會
「STAFF座談会〜来るべき対話の後で〜」中
水島講左句-v-続编の可能性は ...

除非係新章唔用剎那
如果唔係個故事好難想像仲有得去,
唔係咁多年後仲要剎那再打過呀
呀偽娘又要無限番生揸肥仔....

頂部
天道寺總司郎
中尉

UID 16885
精華 0
積分 0
帖子 756
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-9
狀態 離線
`其實我冇諗住 機動戰士00 出到UC咁-.-
就咁樣已經好好...-V-定多我想電影出個補完版就夠...

我都有諗過...講剎那佢地既話就好難再講落去...
都變左先驅者-.-仲有咩講丫..

頂部
史提芬
上尉

UID 31986
精華 0
積分 26
帖子 1829
成品數目 26 件
閱讀權限 10
註冊 2008-9-28
狀態 離線
發表於 2010-10-12 08:00 PM  資料  短消息  加為好友  添加 史提芬 為MSN好友 通過MSN和 史提芬 交談
第3季 隊中王牌
傻剎•F•索蘭  駕駛 gundam setsuna

好多野未搞 冇時間..
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-20
來自 CB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ☆痴康ち& 於 2010-10-12 08:00 PM 發表
第3季 隊中王牌
傻剎•F•索蘭  駕駛 gundam setsuna

係傻剎•F•索蘭  駕駛gundam Setsuna.FF.Seiei

俺がガンダムだ!
頂部
cecil
中尉
俺がガン ...

UID 35123
精華 0
積分 5
帖子 749
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2008-12-15
來自 Celestial Being
狀態 離線
講真 劇場版真係好唔得- -佢出第三季真係會再爛落去....
新篇講終戰後....冇剎那.....
一係佢同我出個補完版講返lock off佢地掂
新章 機會有d微....佢劇場版又話做到互相了解....終戰咁既樣...
加上4成人都變革左...
我覺得佢咁講純粹fake人....扮哂野....

制作中
MG FA UNICORN SF VER - 5%
Parallel project MG 00Q - 40%
頂部
CY.Heart
少校

UID 19061
精華 0
積分 9
帖子 2488
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-26
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cecil 於 2010-10-12 08:16 PM 發表
講真 劇場版真係好唔得- -佢出第三季真係會再爛落去....
新章 機會有d微....佢劇場版又話做到互相了解....終戰咁既樣...
加上4成人都 ...

所以,
如果仲未完的話,加入機戰無望.

I am going to try so hard,i die afterwards
頂部
lotty424
上校

UID 28881
精華 0
積分 2
帖子 4249
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-26
來自 天水圍
狀態 離線
發表於 2010-10-12 08:48 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lotty424 為MSN好友 通過MSN和 lotty424 交談

QUOTE:
原帖由 cecil 於 2010-10-12 09:34 PM 發表
加上4成人都 ...

可以講變革者比人排擠 跟住又打過 得左

屋企太細 模型冇位擺.......
放模型中......
HKML UVER頭號FANS XD
頂部
bob64
二等兵

UID 1944
精華 0
積分 0
帖子 67
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2005-6-13
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lotty424 於 2010-10-12 10:06 PM 發表

可以講變革者比人排擠 跟住又打過 得左

咁咪變左SEED系劇情,
OO唔接UC去接CE

頂部
天道寺總司郎
中尉

UID 16885
精華 0
積分 0
帖子 756
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cecil 於 2010-10-12 08:16 PM 發表
加上4成人都 ...

講真-.-我唔覺得00電影有咩唔得"
咁樣既結果都係我想期待"
套野比得水島做個刻...第一集開始"就預左會有唔同"
依家套野結局咁我覺得好好...又一套水島式神話作品"
同當年森巴拉相約...某程度上更加狂野"為左突出佢個主題"

劇情上都冇離開過主線...都冇離題...中心思想很好"
故事流程傳統d...就會俾人話抄
一超展開d就叫爛...自己接受唔到就叫爛...咁你可以玩哂-v-

頂部
B.y
少尉

UID 12441
精華 0
積分 1
帖子 588
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-17
來自 地球軍
狀態 離線
發表於 2010-10-12 10:09 PM  資料  短消息  加為好友  添加 B.y 為MSN好友 通過MSN和 B.y 交談 ICQ 狀態

QUOTE:
原帖由 天道寺總司郎 於 2010-10-12 11:12 PM 發表

同當年森巴拉相約...某程度上更加狂野 ...

如果係出  我都想要返剎那.....但係劇場版玩到咁.....已經冇剎那份了

頂部
天道寺總司郎
中尉

UID 16885
精華 0
積分 0
帖子 756
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 B.y 於 2010-10-12 10:09 PM 發表

如果係出  我都想要返剎那.....但係劇場版玩到咁.....已經冇剎那份了

我都覺-V-剎那佢地既故事...應該講完了...

頂部
021b17
平民

UID 5025
精華 0
積分 0
帖子 39
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-26
狀態 離線
故事述敘在遙遠的未來,太陽系被數量無法估計的宇宙怪獸所包圍,宇宙怪獸持續威脅人類,為此特別成立了一個對抗宇宙怪獸的「新天上人」組織,其「新天上人」是由一群被稱為「Innovator」的人類變革者所組成。以此作為故事背景,而主角因為希望成為「剎那」般的人物,而離家出走,並加入天上人踏上成為高達之路。

頂部
L.EGEND
上尉

UID 15761
精華 0
積分 11
帖子 1346
成品數目 11 件
閱讀權限 10
註冊 2006-11-21
狀態 離線
之前水島先講過「劇場版是真正的終結,不會再有後續」依家有講另一套說話...
不過因為00 個故事真係有個好完滿既結局,我諗都未必有後續lu

頂部
lotty424
上校

UID 28881
精華 0
積分 2
帖子 4249
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-26
來自 天水圍
狀態 離線
發表於 2010-10-13 04:47 PM  資料  短消息  加為好友  添加 lotty424 為MSN好友 通過MSN和 lotty424 交談

QUOTE:
原帖由 021b17 於 2010-10-13 12:03 AM 發表
故事述敘在遙遠的未來,太陽系被數量無法估計的宇宙怪獸所包圍,宇宙怪獸持續威脅人類,為此特別成立了一個對抗宇宙怪獸的「新天上人」組織,其「新天上人」是由一群被稱為「Innovator」的人類變革者所組成。以 ...

主角唔會再嗌GUNDAM
而家興嗌 剎那! 咁樣

屋企太細 模型冇位擺.......
放模型中......
HKML UVER頭號FANS XD
頂部
cecil
中尉
俺がガン ...

UID 35123
精華 0
積分 5
帖子 749
成品數目 5 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 天道寺總司郎 於 2010-10-12 09:54 PM 發表

同當年森巴拉相約...某程度上更加狂野 ...

我只係發表我意見...我個人真係好唔鍾意個結局
你個得好好都你你既feel.....
我都冇話過我接受唔到打els超發展
只係唔鍾意佢冇交代咁多野
我都唔係想引起罵戰....
不過如果我連自己既feel都唔講得 你更加玩哂= =
另外我爛既意思 冇話佢劇情爛....請你唔好誤會
如果令你誤會 我講聲sorry
我都唔會再發表任何自己既意見 以免引起鍾意00劇場版結局既人既不滿
我只可以講一句 你所期待既野同你所期待既野唔一樣 真係好對唔住

制作中
頂部
天道寺總司郎
中尉

UID 16885
精華 0
積分 0
帖子 756
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 cecil 於 2010-10-14 02:19 PM 發表

我只係發表我意見...我個人真係好唔鍾意個結局
你個得好好都你你既feel.....
我都冇話過我接受唔到打els超發展
只係唔鍾意佢冇交代咁多野
我都唔係想引起罵戰....
不過如果我連自己既feel都唔講得 你更加 ...

我冇話過唔俾你講feel...都冇呢個意思...
純粹我講緊我既立場only...水島玩開呢味野-v-
如果你覺得我講既野令你唔開心我同你講番對唔住...

我覺得都冇麥野...一個良性既交流姐...
關於呢套電影...觀眾既意見本身都好兩極"
本身我都覺得套電影咁樣有問題...
不過諗多幾諗...其實我又覺得原來係自己期待緊既野咁...

頂部
JR800
軍曹

UID 3531
精華 0
積分 5
帖子 350
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-19
狀態 離線
個人覺得下一套gundam應該係seed系列。
笨大原本計畫好用seed系列取代uc。
seed代表0079, seed-d代表z。   但無奈seed d爛尾收埸, 令到原本的seed 3不能如期上馬。
為了挽回高達的人氣,出現了了oo。  但笨大一直無放棄seed, 那半死不活的astray系列係好列子。
高達的最成功的地方是有一個完整的歷史, 加上msv。 但大多數21世界的小朋友已無興趣去了解uc系列, 所以一個新系列是高達未來市場一個關鍵。

頂部
cecil
中尉
俺がガン ...

UID 35123
精華 0
積分 5
帖子 749
成品數目 5 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 天道寺總司郎 於 2010-10-14 02:29 PM 發表

我冇話過唔俾你講feel...都冇呢個意思...
純粹我講緊我既立場only...水島玩開呢味野-v-
如果你覺得我講既野令你唔開心我同你講番對唔住...

我覺得都冇麥野...一個良性既交流姐...
關於呢套電影...觀眾 ...

哈哈 其實我都唔係話返你既意思..
只不過我希望有人可以諒解我...
其實我唔係真係接受唔到 而我唔鍾意係因為佢完全冇交代過天人點
lockoff佢地點.....加上冇事做死得好馬虎
而以我等左一年既期待 咁樣最終收場真係好失望
初初諗住佢一完播字個陣 係有伏筆....點知佢仲要過到幾十年
咁佢再出多套都冇野講
所以見到話有第三季既時候 我既諗法 冇謂再爛落去既意思
唔好再硬黎整爛佢就咁完左去唔好再搞咁多野 最多出套補完就算
我個人真係唔係太希望出新00故事 唔係搞到格格不入
反而全新/新seed可能仲有得求xDD
不過個人認為森巴拉的征服者個結局係好正 起碼兩兄弟都一齊咁
但係00我覺得最衰就真係變老 如果唔係都仲有得講依個意思...
其實因為我本身最鍾意既劇情真係00....但係結局有好多野都冇講 所以唔係太鍾意咁囉...冇咩特別意思 希望天道兄諒解
真係絕對冇唔gur你既意思 可能我語氣係文字到表達出黎個tune唔同左....

制作中
頂部