回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [三國] 龍裝劉備見參~
EXV
中尉

UID 29762
精華 0
積分 30
帖子 715
成品數目 30 件
閱讀權限 10
註冊 2008-5-22
狀態 離線
發表於 2010-8-2 10:30 PM  資料  短消息  加為好友  添加 EXV 為MSN好友 通過MSN和 EXV 交談
龍裝劉備見參~

玩了很久的三國模型~

正式噴色的第一隻劉備~

用了大半個月來完成~

望大家喜歡~

全裝備一張~

望今次大家會鐘意我擺既POSE啦~

另外我最鐘意就係把真爪龍刀~~

實物既色比相既效果正好多~~

得閒黎睇下野啦~~
http://hk.myblog.yahoo.com/exv_edo
頂部
肥菩薩
少尉

UID 22798
精華 0
積分 56
帖子 633
成品數目 56 件
閱讀權限 10
註冊 2007-11-1
來自 媽媽的身體
狀態 離線
發表於 2010-8-2 10:51 PM  資料  短消息  加為好友  添加 肥菩薩 為MSN好友 通過MSN和 肥菩薩 交談
ching好似好中2用金屬色...珍珠粉嗎??
我覺得ching上色已經好好...真爪龍刀??藍色果把嗎??我都中2
其實ching最大問題係d相差少少...但用心睇都睇到細節..知道ching上色.有心機呀
努力~~~玩埋改造啦~~~呵呵

頂部
Solaraboy
上尉

UID 25535
精華 0
積分 6
帖子 1430
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-27
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 EXV 於 2010-8-2 11:48 PM 發表
玩了很久的三國模型~

正式噴色的第一隻劉備~

用了大半個月來完成~

望大家喜歡~

全裝備一張~

?ib_____D08 ...

HAHAHAHA....

Love the metallic color~~!! GOOD JOB~~!!

頂部
LifeAfterDeath
上校
プラモ狂四郎

UID 24254
精華 0
積分 9
帖子 5779
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-17
來自 Deep Space Nine
狀態 離線
very clean... u done a great job

2013重新出発:
MG百式(永野大神版) - 5%
BRONCO SU-152 - 0%
齊齊砌松本零士的機械世界 - 0%
頂部
大問題王
中尉

UID 24287
精華 5
積分 54
帖子 802
成品數目 54 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-18
狀態 離線
哇~上色好good呀~乾淨靚仔!!!!!
色水好好呀~
改左前裙同埋腳擺多D pose 嘛~唔好浪費左咁多心機~
下次一於大改啦~

請到我 BLOG 參觀比D意見
http://hk.myblog.yahoo.com/happysiuhaha
頂部
EXV
中尉

UID 29762
精華 0
積分 30
帖子 715
成品數目 30 件
閱讀權限 10
註冊 2008-5-22
狀態 離線
發表於 2010-8-3 01:09 PM  資料  短消息  加為好友  添加 EXV 為MSN好友 通過MSN和 EXV 交談

QUOTE:
原帖由 肥菩薩 於 2010-8-3 12:09 AM 發表
ching好似好中2用金屬色...珍珠粉嗎??
我覺得ching上色已經好好...真爪龍刀??藍色果把嗎??我都中2
其實ching最大問題係d相差少少...但用心睇都睇到細節..知道ching上色.有心機呀
努力~~~玩埋改造啦~~~呵呵

肥菩薩兄~我真係好鐘意D金屬色架~~今次其實用左珍珠藍(台灣土炮油)黎噴隻藍色~感覺唔差~
係呀~我係最鐘意就係藍色個把劍~~實物係正過相度睇~~分開幾次上色~~
唉~相個度真係無計~我已經用單鏡架啦~可能未識用~POSE就更加無頭緒啦~
其實我今次有改架~主要係下半身~包括前裙甲~後裙甲同埋腳~
可能又係D POSE差啦~多謝意見~

QUOTE:
原帖由 Solaraboy 於 2010-8-3 06:48 AM 發表

HAHAHAHA....

Love the metallic color~~!! GOOD JOB~~!!

哈哈~係咪有好野睇呢~金屬色真係好好玩架~又令又靚~反晒光咁~~但唔知可以KEEP幾耐呢~

QUOTE:
原帖由 LifeAfterDeath 於 2010-8-3 07:59 AM 發表
very clean... u done a great job

LifeAfterDeath兄~多謝留言畀意見呀~~但仲有好多地方要改善~多謝~

QUOTE:
原帖由 大問題王 於 2010-8-3 08:51 AM 發表
哇~上色好good呀~乾淨靚仔!!!!!
色水好好呀~
改左前裙同埋腳擺多D pose 嘛~唔好浪費左咁多心機~
下次一於大改啦~

問題兄~~上色呢家野跟你學姐~哈哈~~好多野畀你感染左~~
改呢家下~我真係無你咁勁啦~~學話齋~改左唔識擺多D POSE真係浪費晒D心血囉~
家下我覺得學擺POSE仲難過改咁~

得閒黎睇下野啦~~
http://hk.myblog.yahoo.com/exv_edo
頂部
Solaraboy
上尉

UID 25535
精華 0
積分 6
帖子 1430
成品數目 6 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-27
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 EXV 於 2010-8-3 02:27 PM 發表

肥菩薩兄~我真係好鐘意D金屬色架~~今次其實用左珍珠藍(台灣土炮油)黎噴隻藍色~感覺唔差~
係呀~我係最鐘意就係藍色個把劍~~實物係正過相度睇~~分開幾次上色~~
唉~相個度真係無計~我已經用單鏡架啦~可能未識 ...

I told you already~~!! You don't believe me ja mah~~!! =P

金屬色真係好好玩架~~!!! x 2...

頂部
Freddieso
上尉

UID 29709
精華 1
積分 55
帖子 1783
成品數目 55 件
閱讀權限 10
註冊 2008-5-20
來自 Hong Kong
狀態 離線
發表於 2010-8-6 08:57 AM  資料  短消息  加為好友  添加 Freddieso 為MSN好友 通過MSN和 Freddieso 交談
乾淨利落

頂部