回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: Cyber Formula (高智能方程式) SIN 結局 ?
火火火木
二等兵

UID 31732
精華 0
積分 1
帖子 99
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2008-7-29
狀態 離線
Cyber Formula (高智能方程式) SIN 結局 ?

以小弟所知 .. 現時 Cyber Formula 動畫入面最後 ge 故仔已經係 SIN ..
今日終於都睇返晒 D OVA, 但係 SIN 最後講 加賀 同 隼人 連 fd 都無得做咁 ... 真係有 D 心 up .... (其實 鳯呀都好似係 win 車 ge 性能 .. 最後無神神又有一次加速 ...)

其實 Cyber Formula 係咪去到 SIN 已經係最後結局 ? 其實 ge game 或者煤體仲有冇講 隼人同其他車手如何 ?

頂部
火火火木
二等兵

UID 31732
精華 0
積分 1
帖子 99
成品數目 1 件
閱讀權限 10
狀態 離線
師兄所指 ge God Damm Shit 係咪指 Gundam Seed ?

乜原來 Cyber Formula 係福田做監督 ....
唔理點都好 la ... SIN 我覺得係 Cyber Formula ge Bad Ending ....

二個好朋友, 最後竟然變成咁 .... 不過個故事都係過份 .. Saga 入面佢二個都仲有講有笑, 一去到 SIN, 就好似仇人咁 .... 點都不太合理吧 ... 過左咁多年都無再出 ... 睇尼 隼人同加賀 都係要 Bad ending 收場 ..... 過份

隼人又係 .. 俾自己老婆做賽女郎 .... = =

不過唔知大家留唔留意到, 係 SIN 最後果一幕出現 ge 果架 AKF-0, 其實係唔同色水 ... 唔知係咪 2023年 ge Cyber Formula ge ASURADA, 會唔會出模型呢 >< ?! .............

頂部
火火火木
二等兵

UID 31732
精華 0
積分 1
帖子 99
成品數目 1 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 田心不正 於 2009-12-2 12:40 AM 發表

沒錯,我是指Gundam Seed

至於加賀這麼認真的可能是因為他是以此季作自己退休的賽事, 還有想弄清楚ZERO領域的東西(話說加賀比風見更早進入ZERO領域,只是加賀一直害怕而不敢面對)

[我超討厭ZERO領域,前車 ...

係 lo ... 其實我覺得玩到識得飛 ... 都已經唔叫賽車咁制 ...

其實個故事都關 福田 事 ? (我指 加賀 同 隼人之間 ge 關係 係 Saga 同 SIN ge 改變)

另外 .. SIN 結局果到, 見到加賀背後有個女人同細佬 ... 係佢老婆尼 ge ?

頂部
火火火木
二等兵

UID 31732
精華 0
積分 1
帖子 99
成品數目 1 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 billy1976 於 2009-12-2 08:45 AM 發表
I think I watched a short movie online which came from a PS2 Cyber Formula game (or that's SP of Cyber Formula Sin? can't really remember), that's 隼人 and 明日香 getting marry............! :em97 ...

唔 .. 隼人同明日香 marry 尼個係 SIN 片尾曲都已經見到, 而師兄指隼人同加賀仲係 fd .. 有冇片睇 ? 其實可能係之後 ge PS2 game 係有補完, 但係我無玩過 ...

而 SIN 最後 .. 比賽完左果一段, 加賀同隼人 只係好似陌路人咁抱在一下 ... 若果無其他片 or media 補完 ... 好似幾難相信佢地仲係朋友咁 ..... 唉 ....

隼人又送旗又幫佢整車 (我諗幫鳯呀整車尼件事係隼人叫 ge) .... 最後我仲諗佢會去送機都好 la ..... 點知乜都無 ...

頂部
火火火木
二等兵

UID 31732
精華 0
積分 1
帖子 99
成品數目 1 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 田心不正 於 2009-12-2 12:50 AM 發表

所謂監督,可是監察與督導哩
沒有監督的批准,哪裡有不能出街的東西會出街
批不批這樣的劇本,監督有責任

玩完 Cyber Formula, 又走去攪高達 ... 點解佢仲可以做到監督架 ....

PS(其實我係睇在 Seed D, 之後先睇 Cyber Formula 的, 我係睇晒 Cyber Formula 之後先知原來係福田監督, 我睇 Cyber Formula 果陣都已經覺得有 D 亂咁尼 ... 係 Zero 安尼仲做到世界冠軍 ... 攪到其他車手廢 ge 咁樣 ... 不過個人覺得 Cyber Formula 比 Seed D 好睇好多倍就係 ...)

頂部
火火火木
二等兵

UID 31732
精華 0
積分 1
帖子 99
成品數目 1 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 田心不正 於 2009-12-2 11:04 AM 發表

其實會打錯或看錯可能因為兩字的外型差不多
加上在電腦裡面看字型又"密密麻麻"

其實結論就是其他車手實力好強,只是風見有zero領域屈機

係 lo .. 入零之領域 ... 需要好大精神力, 加賀就已經係例子 .. 但係隼人 .. 好似話入就入咁, 完全係閒事一樣 ..... "主角金手指"睇尼唔止係 Gundam Seed 入面有 ... 早係 Cyber Formula 已經用緊 ...

頂部
火火火木
二等兵

UID 31732
精華 0
積分 1
帖子 99
成品數目 1 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 斗魂 於 2009-12-2 11:44 AM 發表

同埋過彎識飛的賽車

自從有在 Lifting Tune Mode 之後 ... 新條, 蘭度佢地就好似陪跑咁 ...

頂部
火火火木
二等兵

UID 31732
精華 0
積分 1
帖子 99
成品數目 1 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 於 2009-12-3 12:59 AM 發表
其實類似樓主既問題我都有過

原來加賀同隼人係有fd做返...因為係後尾出既擴播劇cd有講...

加賀仲同隼人講返因零之領域死左個好友既過去...

好似仲有加賀同今日子一些對話...

(不過我覺得由saga開始 ...

師兄, 乜隼人同明日香結婚唔係係普通 SIN 動畫片尾曲已經有 la 咩 ?
同埋你仲有冇隻 擴播劇cd ar ? thx ~

頂部
火火火木
二等兵

UID 31732
精華 0
積分 1
帖子 99
成品數目 1 件
閱讀權限 10
狀態 離線
順手係 Cyber Formula ge post 問埋野, 大家覺得 Cyber Formula 仲會唔會出新故事 同埋 新模型 ???

點解佢係唔出新條(AOI) 同 蘭度 ge 車 ... 反而 Garland 佢就出齊晒 ... (不過我人都十分鐘意 Garland .. haha)

頂部
火火火木
二等兵

UID 31732
精華 0
積分 1
帖子 99
成品數目 1 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 於 2009-12-6 11:26 PM 發表
CD廣播劇就幫你唔到...

因為我都係係網上睇到人地 d網站將廣播劇內容
翻譯成中文當文章咁睇...

你試下去google下saga廣播劇...

少少圖...我都應該有人睇呢個新版sin...,全部係大結局ed加左game既野
...

哦 .. 尼段片我睇過 la, 但係片中無 加賀同隼人做返 fd ge 片段 ...

頂部