回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 香港遊客於日本清水寺滾樓梯
oVo
上等兵

UID 25627
精華 0
積分 0
帖子 256
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-30
狀態 離線
讚同佢既人真係用屎忽諗野,咁鍾意引人注意,走去馬桶攞返d屎黎開餐丫,on99

頂部
abc1997
壹等兵

UID 10435
精華 0
積分 0
帖子 119
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-2
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 VampireA 於 2009-8-15 08:14 PM 發表
巴士上面冇寫唔俾係車內拉屎, 又唔見人會係巴士到屙..

唔係樣樣野都要寫明唔俾既.

巴士冇寫, 但好細個, 屋企已經有教, 邊到可大小2便, so, 無正常人會係巴士到屙.

頂部
aeug
上尉
奥干擁護者

UID 77
精華 0
積分 30
帖子 1984
成品數目 30 件
閱讀權限 10
註冊 2003-7-28
狀態 離線
佢身為教師做出呢d行為仲要揚通街就係問題!
不過最影響係佢學校, 以後點處理d學生"通地碌"黻暋D呢?
如果繼續用佢,而校內d學生響學校咁碌樓梯得吾得?
學生學阿sir碌樓梯咋喎...咁學校點處理先?其實好大問題...
咪話人有判斷力, 好多學生真係以老師做榜樣, 吾好多, 碌兩級樓梯, 吾傷得去邊, 但係罰吾罰?點罰?作為佢學校d家長, 吾擔心自已d子女學佢嗎?

今天一切我願暫停
總必相信有日我可開始過
頂部
ch_lycab
中校

UID 23009
精華 0
積分 0
帖子 3984
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-11-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 abc1997 於 2009-8-15 08:42 PM 發表

巴士冇寫, 但好細個, 屋企已經有教, 邊到可大小2便, so, 無正常人會係巴士到屙.

唔好傻啦,我做既係文化地方,夠無寫明唔準屙尿,咪又親眼睇到好多家長叫佢個細佬屙落個膠袋,跟手丟落垃圾筒,佢唔正常咩,唔係喎。
不過佢懶,唔想行多兩步腳去廁所姐,咁就唔尊重坐係身邊既人,迫佢睇左小電影。

呢d咪身教囉,個細佬咪會覺得,咁樣做咪無問題

頂部
ch_lycab
中校

UID 23009
精華 0
積分 0
帖子 3984
成品數目 0 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 聖軍師孔明 於 2009-8-15 05:58 PM 發表
咁所謂既道德標準仲有咩意思?
度度都唔同,有D兵荒馬亂既地方,你傷人都無咩人理你
好似你咁講「係蘇丹咪唔好著長褲出街 lor. 就係咁簡單. 你照著既俾人拉左咪抵俾人拉lor」
既然條例本身有問題,點解仲要FOLLO ...

荷蘭夠有個紅燈區,咁中國人既地方又係咪要同一套標準?
中東或者印度男人可以娶好多老婆,咁全世界又係要同一套標準

姐係等如,你會唔會好似套"愛鬥大"入面,係人地葬禮度同個死者唱"祝你生日快樂",跟手同人講,我鍾意咁做

頂部
ch_lycab
中校

UID 23009
精華 0
積分 0
帖子 3984
成品數目 0 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 聖軍師孔明 於 2009-8-15 03:57 PM 發表

個度都唔只一個啦
再者,係人地國家既名勝玩,本身就唔岩(不論佢係文生定係外國人)
我只係奇怪
點解人地外國人碌,無人出聲理佢
香港人碌,迴響會咁大姐
如果文生唔係成日擺自己D資料上網,呢次事件根本無人理

細個果時,我同學黎我屋企打爛野,我問我阿媽,你做咩唔鬧佢,佢話,佢又唔係我個仔,我做咩要鬧佢
你係我個仔,係同一個家庭既人,我緊係鬧你,佢係點,我話之佢,打爛左算自己唔好彩。

文老師以咩身份先,佢代表美國、英國、德國、.....等等去,我話之佢。佢依家係以香港人身份喎。重唔明?
咁你問下屋企人,會唔鬧你朋友、同學做錯事,而唔鬧你做錯事?
你學校既老師會唔會鬧隔離、第二個區既學校學生而唔鬧自己間學校做錯事既學生?
如果曾特首、奧巴馬都係施政出錯,你會鬧邊個先?
簡單邏輯姐.....無謂轉牛角尖

頂部