回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 《SD高達Online》討論帖(16/2更新此帖)
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-20
來自 CB
狀態 離線

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線
http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=1778

《SD高達》搞乜鬼10月更新內容   

10月27日(星期二)《SD高達Online》就會進入全新的「武鬪世界」,除了講了很多次的「神高達」及「FAZZ高達」會遠近對決、新地圖「大峽谷」外,究竟還有什麼內容呢!十月版本又究竟會否滿足到一眾高達迷呢!?

更新內容-

扭蛋機                          
機體扭蛋機    1.29號扭蛋機                       
                        2.30號扭蛋機
幸運扭蛋機   幸運扭蛋機1號(G幣) (1. FAZZ高達設計圖 2. 純白塗裝 3. 純黑塗裝)
                       幸運扭蛋機2號(代幣)(1.FAZZ高達設計圖 2.神高達(強3) 3.純白塗裝 4.純黑塗裝)
機體設計圖
1.多魯基斯III設計圖(S)
2.飛翼高達零式改設計圖(S)
3.迷惘高達•紅設計圖
4.迷惘高達•藍設計圖
5.迷惘高達•金設計圖
6.渣古III設計圖
7.GP-01設計圖

任務
Mission 任務7-榮光的扎夫特
Quest   上士任務2個
地圖
對戰地圖 1.大峽谷(艦戰、常規、死亡)
                 2.沙漠基地(死亡)
裝飾
紋章 1.紅心之王 2. HALO(淺藍)3.閃光伯爵
塗裝 1.黑色2塗裝套件 2.綠色1塗裝 3.藍色4塗裝套件
系統
戰艦系統 1.姆塞 2.麥哲倫
公會系統 1.連接至公會頁面
機體
租賃 1.正義高達(S)2.加貝拉•迪特 3.帕拉斯-雅典娜 4.梅薩拉

除了以上內容,還有…還有…
另外,「紅心之王」虛擬產品包亦會在GO商城上架,售價為792 GO點數,內容包括神高達、FAZZ高達等豐富禮品,敬請留意。

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線
http://sd.hk.9you.com/index.php

《SD高達》重陽節客戶服務安排   

親愛的機師們

2009年10月26日(星期一)適逢重陽節公眾假期,客戶服務部及客戶服務熱線將暫停服務,並於10月27日(星期二)回復正常,期間GO!智傲客服系統及GM將照常運作,玩家亦可透過MSN「cssd@live.hk」向當值GM詢問任何問題,敬請各位玩家留意!

客戶服務熱線服務時間
10月24日:10:00 - 18:00
10月25日:暫停服務
10月26日:暫停服務
10月27日:10:00 - 18:00

《SD高達Online》營運基地示

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線
點解次次傾傾下又冇人講番公會既事
壇主又冇回我批唔批

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線
http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=1783

《SD高達》10月27日謎再次突入   

大家一定對於上星期五發出的《SD高達Online》非常期待吧!如果還有別的新驚喜,大家又會否更帶著什麼心情去等待明天的更新呢?

為表官方對各玩家的誠意,謎之機體再次上場,究竟會是大家期待的機體還是只能配角機呢!?

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 古風戰士 於 2009-10-26 11:58 AM 發表

freedom?

仲有,報唔報公會戰,禮拜3就截止報名

唔知點解,我唔係好想報公會戰

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線
http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=1785

《SD高達》扭蛋機大減價!!!   

親愛的機師們:

亞古哲斯裡的扭蛋機在今天維護後將會進行價格大調整!!

01 - 10號  800 G幣
11 - 14號  1000 G幣
19號          1000 G幣

其他則維持1200 G幣及B級機7200 G幣,回收機體的600 G幣補償仍然存在,敬請留意!

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線
岩岩見到☆痴康ち&

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 古風戰士 於 2009-10-27 05:34 PM 發表
係唔係真係唔報公會戰?

係= =
因為有兩個原因:
(1)個陣撞正測驗,考好個試重要過e樣
(2)獎品雖然係Destiny,但我覺得e部Destiny係會少在1強,而且遲早會出,所以拎呢都無謂
當然,你地真係想參加,我會再考慮

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ☆痴康ち& 於 2009-10-27 05:57 PM 發表

係??
你叫咩名??
叫到我係咁爆粗? 哈哈
今日好火 想解個日任
係咁俾人汁雞
係咁俾人圍
d隊友 見到d人冇血先開槍 打左成粒鐘解唔到任
頂 諗住3個字可以搞掂架ma

更新 要等好耐

pk9011a

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lotty424 於 2009-10-27 09:22 PM 發表

我諗係凸登  等佢答aeu佢就話係union 你答union佢就話天人 無限循環

所以答天人,aeu同埋union就無錯

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線
http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=1787

《SD高達》「G機動武鬥傳」全新產品包啟動   

新版本於下午14:15成功更新,是次更新由於最受歡迎的「自由高達」及「神高達」登場,令網路出現大擠塞。新的手動更新檔已經釋出,活動亦開始一個接一個登場!

特別版產品包「紅心之王」亦經已推出,內容包括:純白色塗裝、純黑色塗裝、10000G幣、紅心之王紋章、HALO(淺藍)紋章以及3抽1機體(包括:神高達(強3,中級,永久)、FAZZ(強3,中級,永久)、獵犬(強3,中級,永久))有興趣購買的玩家請到http://store.gameone.com/以GO點數(GO點數可使用GO card或於7-11便利店購買的i-Go點數)購買。

*要購買的玩家請先註冊成為GO會員(路徑:https://go.gameone.com/regis2.php)及於https://go.gameone.com/index.php?sel=gocard_add充值GO點數

《SD高達》「G機動武鬥傳」全新產品包啟動   

新版本於下午14:15成功更新,是次更新由於最受歡迎的「自由高達」及「神高達」登場,令網路出現大擠塞。新的手動更新檔已經釋出,活動亦開始一個接一個登場!

特別版產品包「紅心之王」亦經已推出,內容包括:純白色塗裝、純黑色塗裝、10000G幣、紅心之王紋章、HALO(淺藍)紋章以及3抽1機體(包括:神高達(強3,中級,永久)、FAZZ(強3,中級,永久)、獵犬(強3,中級,永久))有興趣購買的玩家請到http://store.gameone.com/以GO點數(GO點數可使用GO card或於7-11便利店購買的i-Go點數)購買。

*要購買的玩家請先註冊成為GO會員(路徑:https://go.gameone.com/regis2.php)及於https://go.gameone.com/index.php?sel=gocard_add充值GO點數

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線
http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=1790

《SD高達》國慶中秋獎不停中獎者   

親愛的機師們:

多謝各位對《SD高達Online》的支持,月初的「國慶中秋獎不停」活動得獎者已經出爐,禮品「FAZZ高達」已於是日下午2時許發送至得獎者帳號,請以下機師到禮物匣收取。

在9月28日至10月6日內「消費」最高的得獎者:Crazyo0

恭喜!

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線
http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=1792

《SD高達》09最終S機登場選舉明日啟動   

「09最終S機登場選舉」將於明天開始至11月15日接受大家投票,究竟大家最想什麼機體出場呢?馬沙專用座駕「沙煞比」!?西布頓的遺憾之作「F1」!?星塵回憶「GP-03D」!?王者之風「尊者高達」!?

12月登場機體由大家來決定,什麼機體跑出,就出什麼!大家就切勿錯過由你們決定《SD高達Online》機體登場的機會了!

日期:10月29日至11月15日
活動帖子:http://bbs.orzkoo.com/forum-476-1.html
參加方法:直接投票
得獎方法:由官方選出投票最高項目的得獎者,並將獎品序號發送至玩家論壇帳號內
獎品:12月份推出之S級機體一個、10萬G幣、10個扭蛋幣、塗裝等獎品
得獎名額:50個

我依家先知西布頓部機叫[F1],而唔係叫[F91]

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 edo 於 2009-11-1 10:47 AM 發表

我都係..................家陣每月兩部s機..............
即係1個月冇左10萬咁滯

我都好惨架
為在公會
我不斷對自己講:
為在大家既未來,我絕對唔可以用G幣買設計圖

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sampan 於 2009-11-1 11:23 AM 發表

唔用G幣,用M幣 A__A

話是話,我地個公會仲未得呀成個月囉

我頂多用M幣買格納庫

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 阿飯 於 2009-11-1 11:35 AM 發表

笑左

其實係我地未諗好個名 定係公會系統根本未開--

重點係有幾次見到壇主上線(指HKML)
佢都冇回我俾唔俾用HKML做名

俺がガンダムだ!
頂部
MSZ-010
上尉

UID 18850
精華 0
積分 0
帖子 1613
成品數目 0 件
閱讀權限 10
來自 CB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lotty424 於 2009-11-1 12:57 PM 發表

不如吾好理壇主 開左先算

我依家諗往公會system開左都唔回我
我當佢應承俾我地用HKML做名
大不了我作個全名
[惡搞]Hong Kong Master League[/惡搞]

俺がガンダムだ!
頂部