回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [汽車] 的起心肝~EVO9,RCV,Ztune,Sti,CLK GTR,Harrier,MP4/20,Z tune (Content on Page1)
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 沖田芥 於 2008-4-20 01:35 PM 發表
嘩....
個底板令到成塊鋼板咁

隻gaia油我覺得粉粒粗左少少,噴出來有d corse既應該....不過易上色
計落點都比我再用返159有著數(又係超懶既人講既野~ )

支alcad ii 真係正到我呆左~
真係未試過都唔敢相信噴出來可以咁~
強烈推薦~!

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ARWEI 於 2008-4-20 01:45 PM 發表
嘩,真系好迫真啊。。。

其實我都唔知真車係唔係咁架~~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-4-20 11:08 PM 發表

呢隻尾翼好似唔係好襯wor,換隻平o既同埋長少少好睇d。

有唸過用返原裝
但一唸到又要噴光油,又要等,又要捽......

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 skywoo1105 於 2008-4-20 05:21 PM 發表
避震好正
咩叫水彩膠??

http://www.hkml.net/Discuz/viewt ... 9395&highlight=

JOEYKO.com
頂部
偉仔
少校

我最喜愛的版聚作品 勳章  
UID 18511
精華 6
積分 31
帖子 2935
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-10
來自 macau
狀態 離線
回復 #596 joey 的帖子

砌得快而好 而我就近期有緊要事做.較到我無心制作.真的很想收拾心情呀

車仔
頂部
wongleo
中校

熱誠勳章   大毒梟勳章   熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 17222
精華 15
積分 22
帖子 3047
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2007-6-12
來自 地球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-4-21 08:50 AM 發表

有唸過用返原裝
但一唸到又要噴光油,又要等,又要捽......

好趕時間咩你

"if you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver" - Ayrton Senna
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 偉仔 於 2008-4-21 09:10 AM 發表
砌得快而好 而我就近期有緊要事做.較到我無心制作.真的很想收拾心情呀

砌模型對我來講算係宜情養性既方法之一
有咩唔開心搵兩日坐埋一邊自己砌野,心情都會舒服d架∼
(如果打機既話,我一定因為打唔到而發脾氣,果時心情更加火爆....

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wongleo 於 2008-4-21 09:25 AM 發表

好趕時間咩你

你....又講得幾岩喎∼

JOEYKO.com
頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-4-21 09:33 AM 發表

(如果打機既話,我一定因為打唔到而發脾氣,果時心情更加火爆....

我就要好好心情、好優閑先砌模型、因這様無 O甘 易 領野、一造到有D煩燥、即核収檀

頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2005-4-13
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-4-21 09:33 AM 發表

agree, 返而唔較火, 會無心機砌
呢排都比較少機會砌車仔
有空都係同d fd 上 xlink 玩 MH2G

頂部
winstonm3bmw
上校

UID 7071
精華 1
積分 9
帖子 5687
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-1-7
來自 Kowloon
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mikusen 於 2008-4-21 09:56 AM 發表

呢排都比較少機會砌車仔

玩湊仔。

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mikusen 於 2008-4-21 09:56 AM 發表

呢排都比較少機會砌車仔

你又唔買xbox,我今晚唸住同民爺玩喇~~(都係第一次.....)

JOEYKO.com
頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winstonm3bmw 於 2008-4-21 10:00 AM 發表

玩湊仔。

and 玩 psp

頂部
Mikusen
少校
IKIF ^_^

UID 1127
精華 3
積分 15
帖子 2429
成品數目 15 件
閱讀權限 10
來自 KLB
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-4-21 10:04 AM 發表

你又唔買xbox,我今晚唸住同民爺玩喇~~(都係第一次.....)

xbox 都有興趣架, 之前想玩 Lost Planet, 起街見到好有 movie feel
後黎見到有 PC 版, 不過依家要玩 PC game 部腦既 requirement 都幾高,
算吧, 都係玩住 PSP

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Mikusen 於 2008-4-21 10:19 AM 發表

xbox 都有興趣架, 之前想玩 Lost Planet, 起街見到好有 movie feel
後黎見到有 PC 版, 不過依家要玩 PC game 部腦既 requirement 都幾高,
算吧, 都係玩住 PSP

哈∼
不過我打機真係會打到個人燥d的....

JOEYKO.com
頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-23
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 偉仔 於 2008-4-24 18:50 發表
哩排我不發貼.幫人較哩隻車 暫停之前既制作

原來如此,唔怪得啦!

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
又多DD~~~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
呢份PE越砌就越覺得「估你唔到」~~~
好多細節都真係未唸過會加PE有咁既效果~~~

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
差幾條鈴上色∼
同埋搵日得閒噴埋ORIGINAL隻尾翼∼∼∼

JOEYKO.com
頂部
=鋼=
上校

UID 16950
精華 0
積分 3
帖子 4636
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-17
來自 大天使號...
狀態 離線
發表於 2008-4-27 09:12 PM  資料  短消息  加為好友  添加 =鋼= 為MSN好友 通過MSN和 =鋼= 交談
又搞掂一部啦你= =

頂部