回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [AFV] 真假美軍M10自走炮
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-14
狀態 離線
真假美軍M10自走炮

見到人地砌有餡饅頭甘過癮,我又執番架有餡爛尾M10上黎,順便清清D爛尾。
盒模型係東歐ExtraTECH幾年前的出品,有埋内臟同PE,當年140元,算可以,唔太貴。
早輪砌左架德軍Panther G 冒充 美軍M10,都係72,順便又拼埋黎拍番張合照。去片!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
狀態 離線
再貼。
chipping(即係甩青或掉漆)的功夫未到家,遲D做埋至再貼新相,粗粗地,睇住先啦!

頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 withoutr 於 2009-2-17 08:58 AM 發表
假的正過正版喎

Panther G 改成M10都變得好齋,所以我覺得麻麻地,相比之下,真M10細節豐富D。
架真野係剛剛新鮮做完的,乜你睇唔到我有進步咩?還要努力D!

頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
狀態 離線
多謝上面各位師兄支持.... 想順便問下(請恕小弟唔識野)咩係沙發、茶几?是Sonic models 的規矩嗎?什麽意思?

囘Emery兄:我並非喜歡美軍,只是買了,不做對不住自己,德軍又太多人做。
其實美軍車是比較單調的,顔色都是Olive Drab,悶死。
我最喜歡砌的是比較少人搞的但又夠“形”,又或者夠騎哩的坦克,總之要過癮啦!

頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 唔做得 於 2009-2-20 10:30 AM 發表
tim哥只m-10正喔,擺左係柜桶幾耐喇?

東哥好聰明渦,估到我擺左好耐,其實呢架野兩三年前砌好左9成,跟住未上色,
次次都係想話參考下書同網站點油好,跟住就迷失左,擺低左,再開工時已經無Mood再斗拒。
跟住開過第二盒................... 如是者,呢個循環不斷發生,結果係,不斷增加爛尾......

頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 louisuni 於 2009-2-21 01:08 AM 發表
歡迎加入內構黨....  

我呢副名符其實的OOB,無添加黎架!我D係小兒科,連 Engine 都無,同你仲差好多皮!

頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 carlosevo 於 2009-2-23 07:25 PM 發表
想問下假M10 叫咩名? 同有無詳細資料 ?   THX

假M10係當時德國希特拉要搞多次亞登深林反擊盟軍,下面有條友特別想左D擾亂美軍方法,其中一樣係做左一批假冒坦克。
德國人叫Ersatz M10 Panther,詳細資料非常有限,我手上的圖片加埋都唔夠10張。睇住D先啦!

頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 mysteltainn 於 2009-2-23 09:16 PM 發表
想知timng 兄幾時砌埋頭像嗰只

我都好想知.... ,砌就砌好左好耐,無咩mood搞上色姐........無咩頭緒 ,維持爛尾狀態

頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 毛毛68 於 2009-2-27 08:15 PM 發表
tim哥,內籠咁新淨,有小小偷懶喎 同外表唔係咁配合喎

毛哥,乜得你甘細心,留意人地個内膽 (我第一次搞内膽乍,比條路行下吖!)
查實.... 我有一批1/72 - 1/76 美軍戰車兵.... 睇下幾時有興致果陣就油埋拒,配合埋呢架野.... 到時至再油真D咯!
而加一個人都無,梗係新淨D架!

頂部