回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

SIMONLLM
上校

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-28
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-10-30 12:05 PM 發表

唔知仲買唔買到?
又唔知仲放唔放得落..更加唔知會唔會唔夠好睇XD
所以..都係果句,s帥覺得好既佢會車出黎架la  

咪玩, 超超難

QUOTE:
原帖由 alex_d_liu 於 2010-10-30 12:06 PM 發表

我有呀, 到時simon兄出句聲, 送俾佢又點話呀.

約極你都唔出嚟

1/35 GUNDAM -- 15%
1/100 MG 高渣 50%
MARCOSS ZERO - 40%
1/100 KOG - 15%
1/100 GUNDAM FULL ARMOR - 1%
McLaren Mercedes MP4-23 - 1%
大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-10-30 12:12 PM 發表
有日無lala行過砌菜貼點知比人踢左入list=.=
wave隻1/100 monster幾時出je

等隻舊板翻出好似快D

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 alex_d_liu 於 2010-10-30 12:16 PM 發表

MTR交俾你咪得囉!  

出嚟月聚啦

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-10-30 12:33 PM 發表

你呢d 咪禍從口出 lor, 我見倒個 Post 咁富娛樂性都只係做 CD Rom, 死都唔答咀...

曲線話比天皇聽, 佢更加走唔甩.
不過,  MONSTER 未出, DAN 爺可以點.

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-10-30 12:36 PM 發表

比我所想 Idea 仲要精緻咁多... 我都係攪返 oob 算 la~

快D起緊D貨先啦

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-10-31 03:36 AM 發表

一睇你... 就知好砌...

為免冇 11 月冇貨交, 都係 "堅" 整返隻 oob 頂住先...

咁唔該 UPDATE 吓你個 LIST

後面果隻手辦又係乜

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 VampireA 於 2010-11-1 06:57 PM 發表

星期六晚出左去同某版友食飯慶祝佢生日, 聽到枝菜雞想吹side dish, "明美花" 喎.

What is "明美花"

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 VampireA 於 2010-11-2 01:59 AM 發表

砌飛機既會叫d 唔同decal 做"花" ... 明美花, 咪就係用明美做decal 既菜lor.   出過兩三款架. 不過依家要搵到既得呢隻了. (不過都唔係易搵)

仲有就係 ...

明晒
等我又留意吓有冇貨先

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線
D AB畢地硬過原子灰好多, 要磨多耐....400號砂紙用上

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小龍 於 2010-11-2 11:33 AM 發表

咦! 做乜吾用你嘅御用原子灰嘅, 用到冇貨?

用原子灰, D駁口位冇咁滑, 尤其個駁口係圓圓地.....等陣買把大少少嘅粗銼先

QUOTE:
原帖由 alex_d_liu 於 2010-11-2 11:39 AM 發表

照依家咁睇, 真係用你橫條層板塞入裡面係明智o既決定喎!

未敢决定

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-11-2 12:03 PM 發表
S帥唔將d ab畢地刮走d多餘既先??

左邊未刮走啫

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-11-2 12:47 PM 發表

AB 筆地係佢乾咗一半倒就可以開始削 / 磨, 唔係到佢全乾就有排磨...

果段時間, 我通常

QUOTE:
原帖由 williamgundam 於 2010-11-2 01:12 PM 發表
果個位都有排磨有排執下喎 ~

頂住,期待啊 ! ~

磨緊, 頂緊

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-11-3 09:47 AM 發表

死la,平時都唔多時間,仲有d位未打磨好唔做得下一個修改...我好驚趕唔切年尾出貨呀>

我都好擔心砌唔切

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-11-3 10:31 AM 發表

不如我地延期
你進度好過我仲話砌唔切,我仲危過你

好似有版規, 唔可以超過半年

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-11-3 10:35 AM 發表

你用黃色快乾果隻, 等個零兩個鐘就可以削 / 磨 ga la~

我呢隻幾好用, 最緊要易混合, 唔會一舊舊.
唔知黃色快乾果隻易唔易混合

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線
$15 一把銼, 半日攪掂

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小龍 於 2010-11-3 05:51 PM 發表

你講得真輕鬆 ...

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-11-3 05:54 PM 發表

頂~ 駛唔駛靚仔得咁緊要, 點追 ar~

QUOTE:
原帖由 VampireA 於 2010-11-3 06:01 PM 發表
simon 兄終於明白銼既魅力啦

QUOTE:
原帖由 戰斧 於 2010-11-3 07:41 PM 發表

平無o甘耐用喎. ...

全靠兄弟你哋, 我先識用粗銼, 否側, 我仲用緊1000號砂紙...

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小龍 於 2010-11-3 05:51 PM 發表

你講得真輕鬆 ...

做都好輕鬆

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-11-3 05:54 PM 發表

頂~ 駛唔駛靚仔得咁緊要, 點追 ar~

咪玩啦. 你哋個個都得啦

QUOTE:
原帖由 VampireA 於 2010-11-3 06:01 PM 發表
simon 兄終於明白銼既魅力啦

我依家先知, 我浪資咗好多光陰

QUOTE:
原帖由 戰斧 於 2010-11-3 07:41 PM 發表

平無o甘耐用喎. ...

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-11-3 09:08 PM 發表

只係用黎整模型, 平平地都夠駛 ga la~

呢幅嘢都係15蚊, 把銼又係15蚊.....

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 alex_d_liu 於 2010-11-4 08:28 AM 發表

你咪禁搞笑啦!  simon兄, 你點會咁做!

你o個把銼, 可唔可以影張相我睇睇?  唔該晒!

超銼一把

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線
開始攪個底

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Arudo.C 於 2010-11-5 03:37 AM 發表
好耐无上网,而家先留意到师兄大作.......
怀念之余会一直追落去,予祝师兄大作早日完成,等我可以学习学习~~

我依家先發覺, 砌一吓d老模, 都幾過癮

QUOTE:
原帖由 戰斧 於 2010-11-5 10:55 PM 發表
靜觀其變! ...

我又靜觀其變你

QUOTE:
原帖由 戰斧 於 2010-11-5 11:34 PM 發表

有柄加兩蚊! ...

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2010-11-5 11:45 PM 發表

有柄好揸手d ma~

多個柄, 又大支咗, 冇位放喇

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 fbmmsh 於 2010-11-7 03:49 PM 發表

連個底都好認真!
仲有個幾月就到12月31日,唔知各位師兄趕唔趕得切?

有d趕.....要盡力d

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-11-7 04:19 PM 發表

我一定趕唔切!
唔係講笑,除非依家開始收尾準備上色…
但個底仲未搞…點算

同感

QUOTE:
原帖由 alex_d_liu 於 2010-11-8 08:21 AM 發表

有排窿o既? 唔通哩個位係外露o既?

呢個位比較外露得多, 仲有沿邊位, 前魚雷發射口.

大贊卡 - 5%
頂部
SIMONLLM
上校

UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dandan 於 2010-11-10 11:51 AM 發表
Simon兄幾時先有個底既update比小弟參考

睇住先.
剛剛醒起, 原來仲有尾嘅底板要整

大贊卡 - 5%
頂部