回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [AFV] 兵人實戰營 - 現正招兵
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 哈帝斯 於 2009-3-16 09:03 AM 發表

Joey兄
我都發覺好難搵個角度影靚d兵, 都係拎上手睇好點...

可能要同matleung佢地學下人像攝影先得喇~~~

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 哈帝斯 於 2009-3-16 09:07 AM 發表

hi 獅象兄

Thank you for yr share..!!
好有用呀...

請問師兄有無d"綠色圓筒"既資料?
我想睇同側"咩"帶果個接駁位呀......萬分感激

"綠色圓筒" 係咪即係指個mask??

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
哈帝斯
少校

UID 9654
精華 6
積分 17
帖子 2886
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-3-16 09:14 AM 發表

可能要同matleung佢地學下人像攝影先得喇~~~

我得部同我一樣既傻瓜機咋...

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-3-16 09:14 AM 發表

"綠色圓筒" 係咪即係指個mask??

係呀..
我唔係太清楚果駁位點搞..

自我封閉期...
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 哈帝斯 於 2009-3-16 09:17 AM 發表

我得部同我一樣既傻瓜機咋...

係呀..
我唔係太清楚果駁位點搞..

其實睇完d相, 有冇可能再加埋d帶位吊住呢?

JOEYKO.com
頂部
哈帝斯
少校

UID 9654
精華 6
積分 17
帖子 2886
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-3-16 09:18 AM 發表

其實睇完d相, 有冇可能再加埋d帶位吊住呢?

其實我執緊套兵, 用簿膠片整吊帶, 不過唔太清楚果接駁位係點...

自我封閉期...
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 哈帝斯 於 2009-3-16 09:38 AM 發表

其實我執緊套兵, 用簿膠片整吊帶, 不過唔太清楚果接駁位係點...

!有冇尼士架?~~ (講笑 )

等我又研究下有冇改善空間先~~~
死得喇, 車又話要改, 機機又就要執, 坦坦又加重料, 家陣連兵仔都可以加detail.....點攪呀?

JOEYKO.com
頂部
wingzz
上尉
曼斯坦 . 馮

UID 16046
精華 3
積分 12
帖子 1924
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2006-12-4
狀態 離線
發表於 2009-3-16 09:24 AM  資料  短消息  加為好友  添加 wingzz 為MSN好友 通過MSN和 wingzz 交談
Joey 兄髹的人仔面相真係好掂!!!
果然是工多藝熟!!

不過枝 MP40 後面鎗托是中空的,現在似乎有點失真。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 wingzz 於 2009-3-16 09:54 AM 發表
Joey 兄髹的人仔面相真係好掂!!!
果然是工多藝熟!!

不過枝 MP40 後面鎗托是中空的,現在似乎有點失真。

第二次俾師兄捉到....

JOEYKO.com
頂部
哈帝斯
少校

UID 9654
精華 6
積分 17
帖子 2886
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-3-16 09:46 AM 發表

!有冇尼士架?~~ (講笑 )

等我又研究下有冇改善空間先~~~
死得喇, 車又話要改, 機機又就要執, 坦坦又加重料, 家陣連兵仔都可以加detail.....點攪呀?

玩少幾樣啦 講笑also..
加左detail, 出黎效果像同成功感都多好多...所以...keep 住啦!

自我封閉期...
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 哈帝斯 於 2009-3-16 09:56 AM 發表

玩少幾樣啦 講笑also..
加左detail, 出黎效果像同成功感都多好多...所以...keep 住啦!

有冇wip相抄考一下呀?

JOEYKO.com
頂部
哈帝斯
少校

UID 9654
精華 6
積分 17
帖子 2886
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-3-16 10:44 AM 發表

有冇wip相抄考一下呀?

得張噴左灰咋..
得閒UPLOAD 先..

自我封閉期...
頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線
哈兄, 你是指防毒面罩容器吧. 有些相希望對你有幫助.

哈哈, 我又黎 “教壞細路” 嘞!
Joey, 話就話標準裝備, 莫講話打仗打到亂晒籠, 又唔係檢閱, 唔一定乜都 ’咩” 晒上身架 , 個剷咪由得佢, 冇咪冇囉, 好平常.

頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線
..........................

頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線
..........................

頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線
............................

頂部
獅象
上校

熱誠勳章  
UID 17042
精華 9
積分 15
帖子 4760
成品數目 15 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-1
來自 北角
狀態 離線
........................

頂部
哈帝斯
少校

UID 9654
精華 6
積分 17
帖子 2886
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-3
狀態 離線
Wa....感激獅象兄

似乎我整錯左個接駁位, 今日返去改改先.!
Thank you so much!!

自我封閉期...
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 哈帝斯 於 2009-3-16 03:38 PM 發表
Wa....感激獅象兄

似乎我整錯左個接駁位, 今日返去改改先.!
Thank you so much!!

記得post相.....呀~~~~

JOEYKO.com
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線
袋返岩先~~

JOEYKO.com
頂部
哈帝斯
少校

UID 9654
精華 6
積分 17
帖子 2886
成品數目 17 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2009-3-17 12:14 AM 發表
袋返岩先~~

執返個靚位..! 正..!
弊呀..我睇睇下..我隻兵d 水壺又係錯晒位..

自我封閉期...
頂部