回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 劉翔出賽不能
peter仔
壹等兵

UID 27434
精華 0
積分 5
帖子 156
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-21
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jammy_2002i 於 2008-8-18 01:38 PM 發表

你攪清楚咩叫"盲目追星"至出黎搭嗲啦kai仔~呀peter仔至o岩, sorry

kai之後搭咩詞都唔仲未知,唔好學後生講潮語,唔該
不過,你都可以編輯既,只要有人表達佢唔同你一樣既意見,你都有權封殺
我peter仔係無權搭嗲,,you win

頂部
nicool
平民

UID 14877
精華 0
積分 3
帖子 38
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-10
狀態 離線
點解落井下石的人有甘多?

點解吾林林美國射手埃蒙斯,
連續兩界把到手的金牌讓比人,
但人地采訪幾輕鬆,一場Game嘖,

如果埃蒙斯是中國人,我都吾知道他的收場系點咯。

頂部
ocean
中尉

UID 2099
精華 0
積分 3
帖子 900
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2005-6-19
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 nicool 於 2008-8-18 02:25 PM 發表

佢冇左個金牌但多左個老婆~

頂部
VampireA
中將
爛尾能手

熱誠勳章   熱讚榜勳章  
UID 5531
精華 3
積分 21
帖子 19460
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-10-17
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 nicool 於 2008-8-18 02:25 PM 發表

中國人對奧運有唔同睇法的... 唔止係比賽咁少... 係好似決鬥般既較量. 係榮辱問題.. 可能同中國由清末開始都落後外國吧, 有點情意結...

頂部
機動老鬼
少佐

UID 2020
精華 1
積分 12
帖子 6624
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2004-7-20
狀態 離線

QUOTE:

呢條友都輸得幾戲劇性(好搞笑),但又唔好意思笑佢,因為佢已經好慘,仲要係連續兩屆咁騎呢地撻Q,唔知下屆仲會唔會參加

頂部
zthker
壹等兵

UID 27650
精華 0
積分 0
帖子 150
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-3-27
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 VampireA 於 2008-8-18 02:32 PM 發表

中國人對奧運有唔同睇法的... 唔止係比賽咁少... 係好似決鬥般既較量. 係榮辱問題.. 可能同中國由清末開始都落後外國吧, 有點情意結...

奧運既存在都係因為咁嫁o者

頂部
jammy_2002i
上尉
砌得幾多得幾多!

UID 5411
精華 0
積分 5
帖子 1209
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2005-10-12
狀態 離線
光榮背後既辛酸幾多人會知?

國家運動員, 1 年365日不斷練習, 幾年冇返過 屋企見父母, 冇晒朋友, 冇晒自己私人時間, 每日一起身至到訓覺只係對住教練同埋器材去練習, 果一種辛苦一般人唔係咁易體驗得到...

辛辛苦苦練習只係想爭取一個機會出場拼搏, 不斷重複練習同一個動作, 難免會有所傷患...並唔係話小心d就可以避免, 你唔拚命練習爭取表現, 可能連出場機會都冇, 運動員就係咁無奈,希望淨係識得咒罵人地"詐諦"受傷既人, 好好用下佢個 腦去諗d運動員有冇必要咁做?

查看積分策略說明
附件
2008-8-18 02:55 PM

頂部
由零開始
壹等兵

UID 31353
精華 0
積分 12
帖子 151
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2008-6-30
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 waiting4wt 於 2008-8-18 01:37 PM 發表
晒氣啦!
運動員的辛酸, 受傷患困擾
係一d坐係屋企上網睇電視的人咁易明白咩?
劉翔受傷同出唔到賽已經好難受
點解仲要落井下石? 咁樣好開心?

我好認同你的請法,當然我都好失望
但我認為劉翔會失望過我唔知幾多倍

頂部
jammy_2002i
上尉
砌得幾多得幾多!

UID 5411
精華 0
積分 5
帖子 1209
成品數目 5 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 peter仔 於 2008-8-18 02:24 PM 發表

kai之後搭咩詞都唔仲未知,唔好學後生講潮語,唔該
不過,你都可以編輯既,只要有人表達佢唔同你一樣既意見,你都有權封殺
我peter仔係無權搭嗲,,you win

sorry呀...我真係唔識潮語..唯有即刻去學呢個字點用~

查看積分策略說明
附件
2008-8-18 03:07 PM

頂部
peter仔
壹等兵

UID 27434
精華 0
積分 5
帖子 156
成品數目 5 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jammy_2002i 於 2008-8-18 01:30 PM 發表

落井下石明顯就係你呢類人....

QUOTE:
原帖由 jammy_2002i 於 2008-8-18 03:07 PM 發表

sorry呀...我真係唔識潮語..唯有即刻去學呢個字點用~

哈哈,你又真係特登走去揾圖
離題少少
認真想知道下你係用咩心態去回貼
需知e個區唔係叫做討論區,無話一定要討論,求其打d野都無話唔得
e到又唔係論壇,係model league
當講劉兄係做假果個人提出佢既意見,你回一舊屎比佢
你係用咩心情去kick e一舊屎?
我覺得容納意見係一件重要既事
我對劉生無意見,亦未到我比意見
只係一面倒既說話,不容異,好難進步
年輕的我讀少少心理,如果你唔好意思係到講,請pm我

頂部
LifeAfterDeath
上校
プラモ狂四郎

UID 24254
精華 0
積分 9
帖子 5779
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-17
來自 Deep Space Nine
狀態 離線
I don't like him anyway, and I think he is a loser IMO...
the reason is I believe that he is faking for the injured, and he don't want to take the lost for the up coming losing the Gold Metal
he knew he is not gonna win this time

just my 2 cents...

P.S. I am not here to start a war, so if anyone want to support him feel free to do it... but just not me and I just want to point out my opinion on him...

Good Day

2013重新出発:
MG百式(永野大神版) - 5%
BRONCO SU-152 - 0%
齊齊砌松本零士的機械世界 - 0%
頂部
jammy_2002i
上尉
砌得幾多得幾多!

UID 5411
精華 0
積分 5
帖子 1209
成品數目 5 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 peter仔 於 2008-8-18 03:39 PM 發表

哈哈,你又真係特登走去揾圖
離題少少
認真想知道下你係用咩心態去回貼
需知e個區唔係叫做討論區,無話一定要討論,求其打d野都無話唔得
e到又唔係論壇,係model league
當講劉兄係做假果個人提出佢 ...

你話我唔識呢個潮語點用嘛...咁我呢d老人家最鍾意跟你呢d後生既學野, 咁咪搵下我有冇用錯呢個潮語囉~

QUOTE:
原帖由 peter仔 於 2008-8-18 01:35 PM 發表

盲目追星明顯就係你呢類人....

你問我係用咩心情去click呢一舊屎? 咁你呢? 不如你講講何以見得小弟盲目追星?

"我覺得容納意見係一件重要既事
我對劉生無意見,亦未到我比意見
只係一面倒既說話,不容異,好難進步

我認同你呢個point, 小弟亦都唔介意俾人批評, 但希望批評係有point囉...我點都諗唔通究竟批評人地"落井下石"會被扣上"盲目追星"既帽子囉~

另如有意見就o係度提出, 唔駛pm...冇野唔好意思係到講既, 只要唔好破壞呢度規矩就可以!

另呢個區叫"交友吹水聊天室", 咁討論算唔算聊天既一種? 討論中唔可以交友咩?

頂部
peter仔
壹等兵

UID 27434
精華 0
積分 5
帖子 156
成品數目 5 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jammy_2002i 於 2008-8-18 04:06 PM 發表

你話我唔識呢個潮語點用嘛...咁我呢d老人家最鍾意跟你呢d後生既學野, 咁咪搵下我有冇用錯呢個潮語囉~

你問我係用咩心情去click呢一舊屎? 咁你呢? 不如你講講何以見得小弟盲目追星?

"我覺 ...

我無kick一舊屎,我引用,把落井下石換成盲目追星
事實上,佢係點,係驚輸,定痛到行唔到佢自己,or佢既e生先知
所以有旁人可以估既空間
我知e個消息係車睇到,無親眼睇佢果一下假唔假之類
大家都未知個事實,樂觀唔係唔好,但係劉大人做假,即刻比舊屎人都不見得係個好反應
有人講明星既壞話,fans唔gur,人地仲未加以解釋比屎人,我認為係盲目追星
你話我證據未足以係盲目,我接受
你又如果見得人地無道理?就算有,唔想開罵戰,都比個彩你,走算
事實上,你比得屎人,果個人兄無出聲
我睇唔過眼,還番比你,後果上1-2頁見到
正如上面所說,不想起罵戰,但有時不是個個忍到口
個個都無權搭嘴時,我寧去高登

頂部
jammy_2002i
上尉
砌得幾多得幾多!

UID 5411
精華 0
積分 5
帖子 1209
成品數目 5 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 peter仔 於 2008-8-18 04:27 PM 發表

我無kick一舊屎,我引用,把落井下石換成盲目追星
事實上,佢係點,係驚輸,定痛到行唔到佢自己,or佢既e生先知
所以有旁人可以估既空間
我知e個消息係車睇到,無親眼睇佢果一下假唔假之類
大家都未知個事實,樂觀 ...

小弟都唔係劉翔既fans, 但我會尊敬每一個為自己國家附出一切既運動員! 或者你會講, 佢都名成利就, 大把錢, 參加奧運只係個人show, 但你唔好忘記, 冇一樣比賽係一定會贏,冇一個運動員一定會名成利就,  但佢地依然為佢地做緊既運動不斷附出, 呢一種精神已經值得尊重, 更何況劉翔係中國既運動員, 點解我地唔俾多d鼓勵我地既同胞, 相反仲用d令人難以接受既說話去評擊佢? 將心比己, 你係劉翔的話你會點?

我唔可以阻止其他人既諗法, 你覺得劉翔係做假, 作狀, 怕輸而退出都改變唔到你既諗法! 但你自己都識得講容納意見係一件重要既事, 即係容人之量係好重要, 咁大家可唔可以拎d量度出黎接受劉翔因傷而退出呢個事實?

再者中國人都唔幫番中國人 , 難怪外國人仍然覺得中國人係一盤散沙~

頂部
GD.PANZER
中佐

UID 16806
精華 0
積分 1
帖子 8517
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-27
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jammy_2002i 於 2008-8-18 05:06 PM 發表

小弟都唔係劉翔既fans, 但我會尊敬每一個為自己國家附出一切既運動員! 或者你會講, 佢都名成利就, 大把錢, 參加奧運只係個人show, 但你唔好忘記, 冇一樣比賽係一定會贏,冇一個運動員一定會名成利就,  ...

yes!

網站主頁 : https://sites.google.com/site/mamodelaction/
Facebook: https://www.facebook.com/model.action       whatsapp: 93665287
頂部
小杰
大佐
*制霸*

UID 20041
精華 0
積分 10
帖子 10305
成品數目 10 件
閱讀權限 10
註冊 2007-8-18
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 jammy_2002i 於 2008-8-18 05:06 PM 發表

小弟都唔係劉翔既fans, 但我會尊敬每一個為自己國家附出一切既運動員! 或者你會講, 佢都名成利就, 大把錢, 參加奧運只係個人show, 但你唔好忘記, 冇一樣比賽係一定會贏,冇一個運動員一定會名成利就,  ...

同意

頂部
l818c
軍曹

UID 12542
精華 1
積分 9
帖子 372
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-20
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ch_lycab 於 2008-8-18 12:24 PM 發表

亞視唔知係邊個講既好岩,任何一個運動員,佢都係花左四年時間黎預備奧運,無論可否出席決賽(因傷還是成績問題),對佢既國家或地區而言無愧於心,佢既堅持同努力係值得我地讚揚......

亞視已經係100%中國官方台, 講d野一定係唱好中國. 中國係hk既宣傳工具 .

頂部
l818c
軍曹

UID 12542
精華 1
積分 9
帖子 372
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2006-7-20
來自 hk
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小林 於 2008-8-18 11:49 AM 發表
熱身受傷
唉~又要四年喇

又吾使等4年, 除左奧運, 仲有好多國際田徑大賽.

不過佢咁多廣告係一身, 如果真係輸俾蘿蔔絲. 真係一舖青袋. 幾大都吾搏.

頂部
gp01a
少校

UID 29027
精華 1
積分 31
帖子 2360
成品數目 31 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-30
來自 天宮
狀態 離線
我覺得劉翔雖然出不到場...但是對他是有好處的...因為腳痛的傷...如果為了比賽而令痛處更嚴重...那有什麼幫助呢...
雖然我也有少少失望..但是這個決定不錯...如果他繼續比賽..也不是一定會有好成績..
所以健康為重!

blog : http://hk.myblog.yahoo.com/keroro1878200
頂部
calvinling
上等兵

UID 29984
精華 0
積分 0
帖子 291
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-5-28
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 gp01a 於 2008-8-18 06:45 PM 發表
我覺得劉翔雖然出不到場...但是對他是有好處的...因為腳痛的傷...如果為了比賽而令痛處更嚴重...那有什麼幫助呢...
雖然我也有少少失望..但是這個決定不錯...如果他繼續比賽..也不是一定會有好成績..
所以健康 ...

gp01的發言...有深度喎

其實佢個教練都話"前兩輪比賽應該問題不大"
佢今日跑唔到可能係臨時整親舊患掛

頂部