回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

明天
中佐

UID 9476
精華 2
積分 26
帖子 9685
成品數目 26 件
閱讀權限 10
註冊 2006-3-27
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 louisuni 於 2008-6-12 08:10 PM 發表

連上左駁都未停, 都唔好旨意佢會聽到 beep beep 聲識停.

司機當時梗係有心事.....泊車時個腦跟本諗緊其他野....好彩冇撞到人.....

頂部
高速啤機
中尉

UID 26333
精華 0
積分 4
帖子 960
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-24
來自 Kuta Beach
狀態 離線
首先,我一直對你好聲好氣,你又唔好咁慶,鬼知咁橋係呢度既人咩,你諗下,如果朋友單方面問你,你硬幫自己友wor~~如果我有fd比人隊,我都叫佢屈佢老xxx啦,我自己都試過咁,我鬼知你係車主咩,況且講道理je所有野,佢同我講整凹人地架車少少,我鬼知真實情況咩~~鬼知要整咁多野咩??我唔係係度比你辣ga!!

頂部
louisuni
大佐

大毒梟勳章  
UID 11196
精華 8
積分 24
帖子 11997
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-29
狀態 離線
  呢個世界真細少咯.....

頂部
cas52612
少校

UID 16561
精華 0
積分 8
帖子 2095
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-12
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 高速啤機 於 2008-6-12 11:53 PM 發表
首先,我一直對你好聲好氣,你又唔好咁慶,鬼知咁橋係呢度既人咩,你諗下,如果朋友單方面問你,你硬幫自己友wor~~如果我有fd比人隊,我都叫佢屈佢老xxx啦,我自己都試過咁,我鬼知你係車主咩,況且講道理je所有野,佢同我 ...

哥哥仔, 由頭到尾係你擺你同事上檯在先......唔好本末倒置......

再講, 由你擺完同事上檯, 又再回多個post問賠6000值唔值, 諗住會有人話唔值, 之後就可以理直氣壯咁入人丫嗎?
點知無人認同, 形勢不妙, 再出個post話唔關自己事, 企圖就咁完場, 宜家仲黎發老皮...?

以後唔會再有爛尾模型
頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-23
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
算吧,算吧!
當時大家都有自已想法,只不過咁竅响呢道講開先之依件事嗻!
大家上嚟依道都係講吓模型經嗟!

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
louisuni
大佐

大毒梟勳章  
UID 11196
精華 8
積分 24
帖子 11997
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2006-5-29
狀態 離線
個兩幅相既角度又真係睇唔出咁嚴重.  headlight washer 都爛得, 咁應該幾入播.

DM 兄唔駛咁燥, 預著呢 d 事真係大家都唔想, 賠償糾紛最忌係雙方都起哂桿, 慢慢傾自然傾得妥, 況且車房係隔離, 打個 reference price 應該好方便.

頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 高速啤機 於 2008-6-12 11:53 PM 發表
首先,我一直對你好聲好氣,你又唔好咁慶,鬼知咁橋係呢度既人咩,你諗下,如果朋友單方面問你,你硬幫自己友wor~~如果我有fd比人隊,我都叫佢屈佢老xxx啦,我自己都試過咁,我鬼知你係車主咩,況且講道理je所有野,佢同我 ...

呢個唔係[好聲好氣], 問題係[公唔公道], 我果陣立 刻打去 MotorImage 問, d staff 係咁報, 我照報

你唔知程況, 所以我就叫你地唔好亂報. 架架車 Parts 都唔同價, 唔通撞到架Ferrari  都賠 1K to 2K ?

我睇番d Parts 價都覺得唔合理, 但 Motorimage 真係咁收. Out of my control !

頂部
高速啤機
中尉

UID 26333
精華 0
積分 4
帖子 960
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
回復 #64 cas52612 的帖子

aaaaa...唔好講野咁難聽好wor,我冇話要收番咩言論,你同樓主老友,大家知道,正如我亦同3334係fd,我一定撐佢,但當我知道原來係自己友,我都即收哂皮啦,如果發覺唔夠,可理直氣壯同佢講,講道理ga嗎世界,
我承認依家情況攪到好尷尬,咁問,你想我點??

頂部
高速啤機
中尉

UID 26333
精華 0
積分 4
帖子 960
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
回復 #67 DM 的帖子

咁我覺得如果真係唁夠,你試下同佢講實情,佢都係明白事理既人,你有單有據,係佢攪成你咁,佢幾煩都唔會唔理你..

頂部
cas52612
少校

UID 16561
精華 0
積分 8
帖子 2095
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-12
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 高速啤機 於 2008-6-13 12:14 AM 發表
aaaaa...唔好講野咁難聽好wor,我冇話要收番咩言論,你同樓主老友,大家知道,正如我亦同3334係fd,我一定撐佢,但當我知道原來係自己友,我都即收哂皮啦,如果發覺唔夠,可理直氣壯同佢講,講道理ga嗎世界,
我承認依家情 ...

超 !!無人爭你你就搵我同DM係friend黎講, 你睇下其他回覆o既人啦, 唔通個個同DM係老友...?

無人要你做D乜, 只係想你知道, 係你將你個同事擺上檯, 成件事因你而起.

以後唔會再有爛尾模型
頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線
算啦, 大家都唔好再 Comment 呢件事. 個 Driver 係新牌, 好多野都聽人講, 佢講錯都唔可以怪晒佢, 反而我覺得佢都是一個守信的人, 值得欣賞.

果頭d人亂Q咁過馬路, 你 Backing 緊, 照o係你後面過

兩個月前先死左件, 個個月都有d事 . 小心, 唔係次次都咁 Lucky

CASE CLOSE !

頂部
DM
中校

UID 9725
精華 8
積分 19
帖子 3258
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2006-4-5
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 高速啤機 於 2008-6-13 12:17 AM 發表
咁我覺得如果真係唁夠,你試下同佢講實情,佢都係明白事理既人,你有單有據,係佢攪成你咁,佢幾煩都唔會唔理你..

大佬, How can I give him in invoice at that time ? All the best I can do is just calling the motorimage for price quote

頂部
高速啤機
中尉

UID 26333
精華 0
積分 4
帖子 960
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
回復 #72 DM 的帖子

唔使煩,咁你有單有據嗎~~都話,講道理je..佢唔會唔明既.

頂部
monsterken
少校

UID 22369
精華 0
積分 9
帖子 2018
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2007-10-17
來自 我係大埔人
狀態 離線
發表於 2008-6-13 09:07 AM  資料  短消息  加為好友  添加 monsterken 為MSN好友 通過MSN和 monsterken 交談
回復 #23 cas52612 的帖子

渣得掃把佬都唔怕唔洩呀~~~況且以人心及良心角度黎講....一睇都知佢新牌仔......我就睇下發生事故者情況點樣啦....如果佢撞到人一句sorry又無講....又串到爆既就無得講姐~~~
況且如果玩串D, 撞完你走左去都得架~~依位師兄真係執到架啦~~俾人撞到, 個個人仲係到等你黎插佢,佢仲要認錯.
六千蚊可能真係返廠價, 但講真事後被撞者會唔會真係返廠整無人知.

頂部
monsterken
少校

UID 22369
精華 0
積分 9
帖子 2018
成品數目 9 件
閱讀權限 10
來自 我係大埔人
狀態 離線
發表於 2008-6-13 09:17 AM  資料  短消息  加為好友  添加 monsterken 為MSN好友 通過MSN和 monsterken 交談
回復 #52 cas52612 的帖子

咁搞笑既???大家都係網上傾計談論一件事, 何來一張枱擺係到呀???我又唔見有ATTACH FILE係講關於一張枱個喎~~不過110個位師兄真係STUPID左D...(個技術..)但我又見唔到高速兄擺人上枱喎, 事情只係有人將一單意外見到或者體會到放左上黎大家討論或者分享, 跟住原來有一位版友係事件中人仕既同事再講出黎大家分享.再者掉返轉頭講,我個人意見覺得POST別人既車上網係唔係應該幫人地個車牌打下格仔呢???
因為依個始終係網絡上既道德問題啦~~

頂部
monsterken
少校

UID 22369
精華 0
積分 9
帖子 2018
成品數目 9 件
閱讀權限 10
來自 我係大埔人
狀態 離線
發表於 2008-6-13 09:24 AM  資料  短消息  加為好友  添加 monsterken 為MSN好友 通過MSN和 monsterken 交談
回復 #54 DM 的帖子

難度你係紀律部隊成員???
可以玩人令到人地無5分咁大件事??
難免有點好難令人信服喎.
再者如果高速兄唔見到個車牌,唔發生咁既事,你又何必咁講呢???
再者如果你撞到人, 你都會去問下車房或者朋友最少要CAM幾多錢俾人啦.
除非你又係做汽車維修既.

頂部
monsterken
少校

UID 22369
精華 0
積分 9
帖子 2018
成品數目 9 件
閱讀權限 10
來自 我係大埔人
狀態 離線
發表於 2008-6-13 09:25 AM  資料  短消息  加為好友  添加 monsterken 為MSN好友 通過MSN和 monsterken 交談
回復 #55 DM 的帖子

俾我就打去湯房先啦~~好多車手都成日"抱盃命"買依d車渣既

頂部
monsterken
少校

UID 22369
精華 0
積分 9
帖子 2018
成品數目 9 件
閱讀權限 10
來自 我係大埔人
狀態 離線
發表於 2008-6-13 09:31 AM  資料  短消息  加為好友  添加 monsterken 為MSN好友 通過MSN和 monsterken 交談
回復 #64 cas52612 的帖子

咁事實由頭到尾真係唔關佢事喎~~~高速係唔係現場呀???
大家都係係個虛擬世界上訂論一件事, 咁Q有版友得悉有關事件講兩句姐.
咁鍾意成日講上枱既, 不如整圍麻雀講下呀~~
6000千值唔值好見仁見智...咁高速兄都係想了解下姐, 咁你唔好懶醒咁.
況且架車又唔係你既, 你咁落力插人做咩姐, 唔通你有份渣車無份供車呀??

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-23
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
我就試過連續兩日加埋,畀運輸署扣咗我八大分喇!

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
monsterken
少校

UID 22369
精華 0
積分 9
帖子 2018
成品數目 9 件
閱讀權限 10
來自 我係大埔人
狀態 離線
發表於 2008-6-13 09:37 AM  資料  短消息  加為好友  添加 monsterken 為MSN好友 通過MSN和 monsterken 交談
回復 #79 hl_0521 的帖子

UNLUCK.......咁唔小心呀??

頂部