回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 香港遲D可能會有新稱號
ch_lycab
中校

UID 23009
精華 0
積分 0
帖子 3984
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-11-6
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小杰 於 2008-7-7 11:12 AM 發表

好彩我會出去睇戲同買碟(試聽過,真係鐘意先買)

我自己有收費電視台,咁睇完mv後,覺得ok咪落旺角買囉,不過都係台灣同日本,香港只剩一、兩個啦

頂部
helios1988
上尉

UID 17061
精華 0
積分 22
帖子 1277
成品數目 22 件
閱讀權限 10
註冊 2007-5-5
狀態 離線
發表於 2008-7-7 11:25 AM  資料  短消息  加為好友  添加 helios1988 為MSN好友 通過MSN和 helios1988 交談
我唔係講:我侵犯版權仲要大大聲~!

呢句係講梗d普遍ga香港人~

頂部
dajar
中尉
淨睇唔砌

UID 2386
精華 0
積分 13
帖子 992
成品數目 13 件
閱讀權限 10
註冊 2005-6-30
來自 爛尾精神病研究所
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 實Q 於 2008-7-7 01:15 AM 發表
香港翻電影都翻到冇電影出, 我唔想冇新game出

唔關老番事,係電影業拍埋d屎野,拍死自己

近排都好得閒
頂部
阿魯多
壹等兵

UID 30540
精華 0
積分 2
帖子 122
成品數目 2 件
閱讀權限 0
註冊 2008-6-10
狀態 離線
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
joey
少將

熱誠勳章   毅力勳章   熱讚榜勳章  
UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
註冊 2004-10-5
狀態 離線
呢個問題都唔係新鮮架喇.....
中學果時考時都作過文架喇.....

你地果 D point, 一早「討論」過晒
一句講晒,「錢作怪」
人就係咁,有d 「所謂既」free lunch就實會貪呢d小便宜
唔知點解香港人特別嚴重
不過所謂既free lunch,真係可以拍下攞友走人?
做所有野都會有後果
自己覺得呢個險冒得過既咪冒lor

我就一直都唔覺得值得為左聽歌打機而冒呢個險
冇良心我都唔會冇良知~!!
人家用心機,時間,本錢出隻碟,你俾錢買來聽都好應該下話?!
如果隻碟唔好聽,我唔買就得喇,聽我都嚴sign我時間!
要我sign時間dl?咪玩喇~!

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
hum994
上尉

UID 26291
精華 0
積分 8
帖子 1733
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-23
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 helios1988 於 2008-7-7 11:13 AM 發表
我由頭到尾都冇講過dl野係岩~只係有好多野係咁無奈~
再深入咁諗一諗.....政府用多d人去執法,宣傳.....咪又係要錢~
俾句好野你:"改變不能接受的,接受不能改變的."

唔試下去改變點知佢改變唔到先?

頂部
阿魯多
壹等兵

UID 30540
精華 0
積分 2
帖子 122
成品數目 2 件
閱讀權限 0
狀態 離線
肥菩薩
少尉

UID 22798
精華 0
積分 56
帖子 633
成品數目 56 件
閱讀權限 10
註冊 2007-11-1
來自 媽媽的身體
狀態 離線
發表於 2008-7-7 01:48 PM  資料  短消息  加為好友  添加 肥菩薩 為MSN好友 通過MSN和 肥菩薩 交談
支持正版,享受番版......冇汉化版唔識玩.....窮人犯法冇得揀....

頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 阿魯多 於 2008-7-7 12:16 PM 發表

知你有錢啦
有錢仔

根本唔關有冇錢事
問題係大家都已經慣左download, 反而覺得冇問題,呢個先係問題
冇錢咪咪玩lor
冇錢既話做乜唔用d時間讀好d書等遲d可以搵多d
又或者直接用玩既時間做part time呢?

JOEYKO.com
To be a good winner sometimes you have to be a good loser too. It doesn't mean you have to be very happy about it to be second or to lose but to give the enjoyment and pleasure for the driver who has won.
頂部
joey
少將

UID 779
精華 8
積分 100
帖子 14004
成品數目 100 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kentakchiu 於 2008-7-7 01:48 PM 發表
支持正版,享受番版......冇汉化版唔識玩.....窮人犯法冇得揀....

係喇係喇,你後面有人用支鎗指住你~加油~!!!

JOEYKO.com
頂部
angelfish
二等兵

UID 25239
精華 0
積分 1
帖子 79
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-17
狀態 離線
DL GAME係唔岩!
不過只係冇一個政府會好似香港政府咁落力,放咁資源去捉呢d野,而d最低工資,公平競爭法就係咁拖!
大家睇下d陳x希事件同近日d欠薪事件就知啦,所以政府d資源(即係稅)係用來幫d有錢人,商人既!

頂部
hum994
上尉

UID 26291
精華 0
積分 8
帖子 1733
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-23
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 joey 於 2008-7-7 01:56 PM 發表

根本唔關有冇錢事
問題係大家都已經慣左download, 反而覺得冇問題,呢個先係問題
冇錢咪咪玩lor
冇錢既話做乜唔用d時間讀好d書等遲d可以搵多d
又或者直接用玩既時間做part time呢?

AGREE!!

頂部
amuroray
上尉

UID 26864
精華 0
積分 0
帖子 1501
成品數目 0 件
閱讀權限 0
註冊 2008-3-8
狀態 離線
golden01
軍曹

UID 20861
精華 0
積分 0
帖子 312
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-9-4
狀態 離線
我覺得一味 D/L game 個班人成日覺得 D/L game 係醒目仔既表現
大大聲講買正版既人係傻仔 , 冇腦既人先最應該捉
唔係唔比你玩老番 , 但係你玩都唔好咁揚呀

頂部
zgmf-x11a
曹長
nothing can erase my pain...

UID 1802
精華 0
積分 0
帖子 445
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2004-8-29
狀態 離線
發表於 2008-7-7 05:50 PM  資料  短消息  加為好友  添加 zgmf-x11a 為MSN好友 通過MSN和 zgmf-x11a 交談 ICQ 狀態
回復 #45 阿魯多 的帖子

麻煩先明白咩係BT自用!所謂點對點傳輸既本意係為左令資料傳輸更快更安全,但卻被人當作貪小便宜的用具。BT不是老翻的代名詞,不要自以為的說甚麼BT可以自用,所以用老翻無問題!

銅40g、亜鉛25g、ニッケル15g、テレ隠し5gに悪意97kgで私の暴言は練成されているわ。
頂部
lusiferdante
少校

UID 11897
精華 0
積分 2
帖子 2001
成品數目 2 件
閱讀權限 0
註冊 2006-6-29
狀態 離線
阿魯多
壹等兵

UID 30540
精華 0
積分 2
帖子 122
成品數目 2 件
閱讀權限 0
狀態 離線
zgmf-x11a
曹長
nothing can erase my pain...

UID 1802
精華 0
積分 0
帖子 445
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2004-8-29
狀態 離線
發表於 2008-7-7 08:44 PM  資料  短消息  加為好友  添加 zgmf-x11a 為MSN好友 通過MSN和 zgmf-x11a 交談 ICQ 狀態
回復 #58 阿魯多 的帖子

歐美國家確實沒有立例控告下載者,但平心而論,你認為你自己的克制力有外國人好嗎?外國人下載頂多一套起,兩套止,而且對於自己的行為有自覺性,知道自己的問題,反觀香港,用正版居然被人罵傻仔,未有法例前,燒錄卡居然是肆無忌憚地公開售賣,市面上到現在還有一些教人用老翻的書,這証明了甚麼?正是香港人愛貪小便宜,有風使盡利既劣根性。別人不做,因為人家識得見好就收,識咩叫羞恥,咩叫良知;我地不得不做,因為我地只識顧自己,不理他人的生死!

銅40g、亜鉛25g、ニッケル15g、テレ隠し5gに悪意97kgで私の暴言は練成されているわ。
頂部
VampireA
中將
爛尾能手

熱誠勳章   熱讚榜勳章  
UID 5531
精華 3
積分 21
帖子 19460
成品數目 21 件
閱讀權限 10
註冊 2005-10-17
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 zgmf-x11a 於 2008-7-7 08:44 PM 發表
歐美國家確實沒有立例控告下載者,但平心而論,你認為你自己的克制力有外國人好嗎?外國人下載頂多一套起,兩套止,而且對於自己的行為有自覺性,知道自己的問題,反觀香港,用正版居然被人罵傻仔,未有法例前, ...

你會唔會太睇得起所謂就外國人了. 天下烏鴉真係一樣黑的. 外國的bt站比香港更有規模, 更多東西可以"免費"DOWNLOAD的.

頂部
nishi
上校
艦魂

UID 6014
精華 0
積分 24
帖子 4265
成品數目 24 件
閱讀權限 10
註冊 2005-12-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 zgmf-x11a 於 2008-7-7 08:44 PM 發表
歐美國家確實沒有立例控告下載者,但平心而論,你認為你自己的克制力有外國人好嗎?外國人下載頂多一套起,兩套止,而且對於自己的行為有自覺性,知道自己的問題,反觀香港,用正版居然被人罵傻仔,未有法例前, ...

如果香港d game店可以好似美國咁
應該都會少d人dl game既

聽我個fd講, 佢係美國買完隻game番黎, 14日內可以退番比間店,
而且可以租game, 唔洗一定買....

010製作小組日誌
http://blog.roodo.com/pla010

請各位多多支持~
頂部