回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: [溝女]歡迎各位一齊討論下....
lusiferdante
少校

UID 11897
精華 0
積分 2
帖子 2001
成品數目 2 件
閱讀權限 0
註冊 2006-6-29
狀態 離線
*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
ming0915hk
上等兵

UID 23152
精華 0
積分 2
帖子 265
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2007-11-10
來自 HK
狀態 離線
男人唔壞女人唔愛 男人要壞

頂部
MineSky
少校

UID 15240
精華 0
積分 5
帖子 2229
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-23
狀態 離線
大前提 "假如溝女是一門學問的話" 靚仔就變得唔重要
先天性既野…無付出同努力可言的話,亦無學問可言

從我自己同我朋友身上見得,樣真係唔太重要
最緊要識搞下gag呀…口才,識吹兩嘴,反應快的話,著數好多
點能夠先聲奪人先係魅力所在
簡單d講,總有d人係好得人欣賞同敬佩,而呢堆人又好多時都唔係靚仔
但往往呢堆人會砌得贏d靚仔

除非有齊以上條件…又極靚仔既話…ok you win
但呢個世界呢…上天就好公平既

當然…$都好重要啦…無$既話…除非你DIY好勁…仲要有時間畀你DIY既話…就另計啦

頂部
LifeAfterDeath
上校
プラモ狂四郎

UID 24254
精華 0
積分 9
帖子 5779
成品數目 9 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-17
來自 Deep Space Nine
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ming0915hk 於 7/2/2008 02:09 發表

well for fast love maybe u r right... but for life... I don't think so...

2013重新出発:
MG百式(永野大神版) - 5%
BRONCO SU-152 - 0%
齊齊砌松本零士的機械世界 - 0%
頂部
新人王
曹長

UID 23813
精華 0
積分 0
帖子 484
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-1
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ming0915hk 於 2008-7-2 02:09 AM 發表

所以有時聽到d女性朋友怨「點解呢個世界無好男人」
我都會答「因為你地鍾意壞男人」

頂部
MineSky
少校

UID 15240
精華 0
積分 5
帖子 2229
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2006-10-23
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 新人王 於 2008-7-2 02:12 AM 發表

what a perfect answer
XDDDDDD

頂部
hum994
上尉

UID 26291
精華 0
積分 8
帖子 1733
成品數目 8 件
閱讀權限 10
註冊 2008-2-23
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ch_lycab 於 2008-7-2 01:32 AM 發表

其實你睇"希希"事件,你就會明白溝女其實係要咩條件.....就係:樣好,講英文比較好,家境非常咁好.....

溝女呢樣野
就好似chemical reaction咁
要投資 free energy落去
呢d free energy就係「錢」
所有樣, 身材, 口才
全部都係catalysts
只代表你需要投放少d free energy
free energy 係一定要有
冇catalyst, 咪要多d free energy囉

頂部
hum994
上尉

UID 26291
精華 0
積分 8
帖子 1733
成品數目 8 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 新人王 於 2008-7-2 02:12 AM 發表

講得太好

頂部
sunnycch
少校

UID 4149
精華 0
積分 3
帖子 2198
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2005-8-30
狀態 離線
可唔可以用 "追女仔"

many boxes of Gunpla in stock
頂部
jacky398
少尉

UID 743
精華 0
積分 38
帖子 641
成品數目 38 件
閱讀權限 10
註冊 2004-7-2
來自 青衣
狀態 離線
發表於 2008-7-2 09:20 AM  資料  短消息  加為好友  添加 jacky398 為MSN好友 通過MSN和 jacky398 交談
首要條件當然係講緣份, 無論你口才多好, 有幾多錢, 個女仔俾你追到都有機會離開你; 又或者個女仔係鍾意你就係鍾意你。
第二先係口才, 其實唔一定要口才了得, 最重要你係一個好好的聆聽者, 聆聽完可以俾到意見, 有自己的見地, 有時講得笑, 咁已經可以俾到人地一個印象。
第三, 就係講錢, 唔係要你有百萬或幾千萬, 最重要係你有一份工, 有穩定的收入; 不用擔心將來就已經足夠了。

好似我同我老婆咁樣, 不是晒命, 我和她在中學一齊讀書時識, 同班兩年...之後出來工作, 只係間中玩下msn; 隔左兩年先開始拍拖, 仲要難聽d, 我係第三者; 從別人手上追過來, 中途還要分隔兩地, 到現在還是相處得很好的。

有時間可以去看看喔!
| | | |
﹀ ﹀ ﹀ ﹀
幸福摩天輪
頂部
carman
上校
模型製作新手

UID 19102
精華 3
積分 66
帖子 5960
成品數目 66 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-26
來自 愛生事家庭
狀態 離線
發表於 2008-7-2 09:35 AM  資料  主頁 短消息  加為好友  添加 carman 為MSN好友 通過MSN和 carman 交談
討論之前唔該你好好諗清楚 : 你為咩溝女?
1.如果你只係想做"萬人迷", 唔係真心鍾意對方既, 你就要有好多錢+勁靚仔+識tum女~
2.如果你只係想溝多幾個"炮友"的話, 咁你只要"口才"好就得~~
3.如果你想要一個真心愛你既女朋友, 你就先要真心愛佢先...唔好為左 身材 同 樣貌 ~因為終有一日大家都會老~

溝女其實好易, 只要你tum得點個女仔就得~
童話 : 大多數女仔都想要"童話式"既愛情~睇多d愛情漫畫你就會學到野~
錢 : 錢唔係萬能, 但冇錢就萬萬不能, 唔係要求要"李嘉誠"咁有米, 但起碼都要有份"正當職業"同"有一定收入", e+唔係6-70年代, 拍拖次次去公園仔行街~
樣+身材 : e樣唔重要, 如果個女仔為左你咁表明既野, e個女仔要唔要都吧~~~~
信心 : 女仔通常俾人追既時候都唔係好feel到, 就算做左人女朋友都未必完完全全放心將自己交俾你~e個時候男性就怕得要死, 又怕人1唔鍾意你, 又怕做左你女朋友都走左去~~~俾d信心自己, 係鍾意人既就追上去, 做多d小動作, 打多d電話, 借家易同佢有多d既"身體接觸"~

頂部
上校
プラモ狂四郎

UID 24254
精華 0
積分 9
帖子 5779
成品數目 9 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 carman 於 7/2/2008 09:35 發表
1.如果你只係想做"萬人迷", 唔係真心鍾意對方既, 你就要有好多錢+勁靚仔+識tum女~
2.如果你只係想溝多幾個"炮友"的話, 咁你只要"口才"好就得~~
3.如果你想要一個真心 ...

is that what you want?

2013重新出発:
頂部
hum994
上尉

UID 26291
精華 0
積分 8
帖子 1733
成品數目 8 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 carman 於 2008-7-2 09:35 AM 發表
3.如果你想要一個真心愛你既女朋友, 你就先要真心愛佢先...唔好為左 身材 同 樣貌 ~因為終有一日大家都會老~

溝女其實好易, 只要你tum得點個女仔就得~
童話 : 大多數女仔都想要"童話式"既愛情~睇多d愛情漫畫你就會學到野~
錢 : 錢唔係萬能, 但冇錢就萬萬不能, 唔係要求要"李嘉誠"咁有米, 但起碼都要有份"正當職業"同"有一定收入", e+唔係6-70年代, 拍拖次次去公園仔行街~
樣+身材 : e樣唔重要, 如果個女仔為左你咁表明既野, e個女仔要唔要都吧~~~~
信心 : 女仔通常俾人追既時候都唔係好feel到, 就算做左人女朋友都未必完完全全放心將自己交俾你~e個時候男性就怕得要死, 又怕人1唔鍾意你, 又怕做左你女朋友都走左去~~~俾d信心自己, 係鍾意人既就追上去, 做多d小動作, 打多d電話, 借家易同佢有多d既"身體接觸"~

carman姐開金口教路
紅色果句係重點
尤其是借d意揩膊頭, 手臂

頂部
上校
プラモ狂四郎

UID 24254
精華 0
積分 9
帖子 5779
成品數目 9 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hum994 於 7/2/2008 09:39 發表

carman姐開金口教路
紅色果句係重點
尤其是借d意揩膊頭, 手臂

but sometimes it won't work...

this really depends on what kind of gal u after...

2013重新出発:
頂部
carman
上校
模型製作新手

UID 19102
精華 3
積分 66
帖子 5960
成品數目 66 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-26
來自 愛生事家庭
狀態 離線
發表於 2008-7-2 09:43 AM  資料  主頁 短消息  加為好友  添加 carman 為MSN好友 通過MSN和 carman 交談

QUOTE:
原帖由 LifeAfterDeath 於 2008-7-2 09:39 AM 發表

is that what you want?

8成女仔都想架la~

頂部
上校
プラモ狂四郎

UID 24254
精華 0
積分 9
帖子 5779
成品數目 9 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 carman 於 7/2/2008 09:43 發表

8成女仔都想架la~

maybe I am old guy (not at my time or my age group gals... )

so if this is true then I should go after some younging...  (just kidding... my wife will kill me... )

2013重新出発:
頂部
hum994
上尉

UID 26291
精華 0
積分 8
帖子 1733
成品數目 8 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 LifeAfterDeath 於 2008-7-2 09:46 AM 發表

maybe I am old guy (not at my time or my age group gals... )

so if this is true then I should go after some younging...  (just kidding... my wife will kill me...   ...

咁你分享下以前d女女想要d乜?

頂部
上校
プラモ狂四郎

UID 24254
精華 0
積分 9
帖子 5779
成品數目 9 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hum994 於 7/2/2008 09:47 發表

咁你分享下以前d女女想要d乜?

nothing but simple good speech will do most of the work to pick up a gal... (but of couse you have be okay looking person...)
THE GOLDEN KEY of pick up the gals: to UNDERSTAND HER... (which most guys will never do that )

2013重新出発:
頂部
hum994
上尉

UID 26291
精華 0
積分 8
帖子 1733
成品數目 8 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 LifeAfterDeath 於 2008-7-2 09:55 AM 發表

nothing but simple good speech will do most of the work to pick up a gal... (but of couse you have be okay looking person...)
THE GOLDEN KEY of pick up the gals: to UNDERSTAND HER... (which  ...

咁都幾大鑊
有時連自己想點都未必知架喎

頂部
上校
プラモ狂四郎

UID 24254
精華 0
積分 9
帖子 5779
成品數目 9 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 hum994 於 7/2/2008 10:03 發表

咁都幾大鑊
有時連自己想點都未必知架喎

that is why most of the guys will pick a gals that is a bit older then them normally... at least they knew what they want...

2013重新出発:
頂部