回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 這個就是公民黨 不知所謂
魔蝙蝠-Devilbat
上等兵

UID 25196
精華 0
積分 0
帖子 216
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2008-1-16
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ahb0 於 2008-9-4 02:17 PM 發表

先聲明...本人所講既與主題無直接關係...
但見如樓上所講真是有些不明......... 只是識講不識做的~~真是「講就一條龍,做就一條蟲」,「講多無謂,行動最實際」~~.....等等,其實我就係唔明..如果一個立法會議 ...

我所指的是有d議員經常開空頭支票,拉票的時候就說會做這樣,做那樣,但當他成功達到目的後就沒有實現他說過的話~~
可能我d中文能力差,講得不是太好~~
請不要見怪~~

頂部
小公主
少校
Dancing Queen

大毒梟勳章   齊齊砌搞手章   熱讚榜勳章  
UID 1846
精華 11
積分 70
帖子 2972
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2004-6-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 貴族小子 於 2008-9-4 08:20 PM 發表

http://www.districtcouncils.gov. ... 2008_attendance.pdf

陶君行- 黃大仙區議會出席率 100%
"佢每次區議會分區的例會都唔會出席?" 我唔明你講緊乜lor
有好多野可以輕易求證 ...

大哥,我亞媽係分區會會員,佢每次都有去開會,咁夠証明未!?

如意不足以狂喜,失意不足以為悲,乃自由之路也。
頂部
小公主
少校

UID 1846
精華 11
積分 70
帖子 2972
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2004-6-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 貴族小子 於 2008-9-4 08:20 PM 發表

http://www.districtcouncils.gov. ... 2008_attendance.pdf

陶君行- 黃大仙區議會出席率 100%
"佢每次區議會分區的例會都唔會出席?" 我唔明你講緊乜lor
有好多野可以輕易求證 ...

仲有你果個係指區議會的會議,我指的係分區會,唔識分就咪扮代表插人~~~

頂部
貴族小子
上尉

UID 1939
精華 0
積分 4
帖子 1424
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2003-8-10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小公主 於 2008-9-4 10:22 PM 發表

大哥,我亞媽係分區會會員,佢每次都有去開會,咁夠証明未!?

依家係黃大仙區議會官方紀錄白紙黑字列明陶君行黃大仙區議會出席率係100%
你應該拎呢D紀錄去質問你亞媽而唔係問我咁夠証明未...
另外區議會有分區會員呢樣架咩? 係咪你亞媽攪錯左D咩

頂部
貴族小子
上尉

UID 1939
精華 0
積分 4
帖子 1424
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小公主 於 2008-9-4 10:25 PM 發表

仲有你果個係指區議會的會議,我指的係分區會,唔識分就咪扮代表插人~~~

分區會? 好明顯就唔係一個官方正式會議啦...

頂部
小公主
少校

UID 1846
精華 11
積分 70
帖子 2972
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2004-6-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 貴族小子 於 2008-9-4 10:30 PM 發表

依家係黃大仙區議會官方紀錄白紙黑字列明陶君行黃大仙區議會出席率係100%
你應該拎呢D紀錄去質問你亞媽而唔係問我咁夠証明未...
另外區議會有分區會員呢樣架咩? 係咪你亞媽攪錯左D咩

而家係你要挑戰我的資料來源,係你自己未去求證、睇清楚,連分區會與區議會都未識分就唔好拉我亞媽落水,話佢攪錯啦~~~

頂部
貴族小子
上尉

UID 1939
精華 0
積分 4
帖子 1424
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小公主 於 2008-9-4 10:36 PM 發表

而家係你要挑戰我的資料來源,係你自己未去求證、睇清楚,連分區會與區議會都未識分就唔好拉我亞媽落水,話佢攪錯啦~~~

所以你咪要講清楚分區會究竟係乜黎,係咩性質ge野
係香港議會架構下,區議會架構係無一樣叫分區會ge野bor

頂部
貴族小子
上尉

UID 1939
精華 0
積分 4
帖子 1424
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線
莫非講緊分區委員會?

頂部
小公主
少校

UID 1846
精華 11
積分 70
帖子 2972
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2004-6-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 貴族小子 於 2008-9-4 10:40 PM 發表

所以你咪要講清楚分區會究竟係乜黎,係咩性質ge野
係香港議會架構下,區議會架構係無一樣叫分區會ge野bor

我都無你咁好氣,自己衰左仲要死頂,你慢慢睇清楚同理解我的意思先再嘈啦,多晒~~~

頂部
流星王
上尉
BB武者狂女子

UID 4722
精華 0
積分 3
帖子 1484
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2005-9-16
來自 聖魔城
狀態 離線
發表於 2008-9-4 10:52 PM  資料  短消息  加為好友  添加 流星王 為MSN好友 通過MSN和 流星王 交談
我本來都唔知「分區會」係乜,但只要search 是但一個搜尋器,都會搵到「分區會」……

舊武者BB翻新工程進行中
頂部
貴族小子
上尉

UID 1939
精華 0
積分 4
帖子 1424
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 流星王 於 2008-9-4 10:52 PM 發表
我本來都唔知「分區會」係乜,但只要search 是但一個搜尋器,都會搵到「分區會」……

原來係講緊民政事務總署轄下ge分區委員會而唔係區議會 (分區委員會不屬於區議會)

頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2004-5-30
來自 世界中心
狀態 離線
"大狀" 黨有幾掂~? 睇下台灣既 "ar 扁" 咪估到幾成 lor...

通往地獄的道理, 往往由善意做成...
頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2004-5-30
來自 世界中心
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ahb0 於 2008-9-4 02:17 PM 發表

先聲明...本人所講既與主題無直接關係...
但見如樓上所講真是有些不明......... 只是識講不識做的~~真是「講就一條龍,做就一條蟲」,「講多無謂,行動最實際」~~.....等等,其實我就係唔明..如果一個立法會議 ...

自從有o左功能組別呢個畸胎後, 除o左有 ar 爺照既民x聯外, 其他黨派議員就單聯手都做唔倒野, 因為佢地永遠唔會夠半數...  
d 人睇落咪除o左 "民x聯" 外, 其他都變到好似得個講字咁 lor...

反正選邊個, 最終都一定係 "保皇黨" 嬴... 所以今次一定要選倒 "狂貓" & "長毛" 一班人入去, 明知佢地係小數派乜都做唔倒,
但起碼有個人係 "垃圾會" 裡面為我地 "出口氣" 發洩下, 精神上都叫做嬴o左~!

通往地獄的道理, 往往由善意做成...
頂部
機動老鬼
少佐

UID 2020
精華 1
積分 12
帖子 6624
成品數目 12 件
閱讀權限 10
註冊 2004-7-20
狀態 離線
話明係垃圾會選舉,唔好諗住揀到最完美果件垃圾,而只會係揀最冇咁垃圾果件垃圾,都幾可悲

頂部
nocturnenew
壹等兵

UID 24077
精華 0
積分 10
帖子 128
成品數目 10 件
閱讀權限 10
註冊 2007-12-10
狀態 離線
最好問多佢一條,當我地全港九反對消售稅的時間,點解會計界咁支持!

頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-14
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小公主 於 2008-9-4 10:44 PM 發表

我都無你咁好氣,自己衰左仲要死頂,你慢慢睇清楚同理解我的意思先再嘈啦,多晒~~~

呢位師兄,我唔係想加入哎交,係好奇,想問下你,可否可以像另一位師兄甘,有證據攞出黎,證實下你講既野?有證據有説服力吖嘛!

頂部
貴族小子
上尉

UID 1939
精華 0
積分 4
帖子 1424
成品數目 4 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 timng 於 2008-9-5 11:53 AM 發表

呢位師兄,我唔係想加入哎交,係好奇,想問下你,可否可以像另一位師兄甘,有證據攞出黎,證實下你講既野?有證據有説服力吖嘛!

分區委員會係民政事務署委任架
想要會議議程會議紀錄及委員出席率要自己去問黃大仙民政事務處公眾諮詢服務中心拎啦...網上無
http://www.had.gov.hk/tc/public_ ... y_services/ctec.htm

頂部
小公主
少校

UID 1846
精華 11
積分 70
帖子 2972
成品數目 70 件
閱讀權限 10
註冊 2004-6-2
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 timng 於 2008-9-5 11:53 AM 發表

如果呢個係其他論壇,而我又要去d政治版到放料、投票前夕影響選情,我一定如你所願提供資料,可惜呢個壇係講模型,呢part亦只係吹水區,你可以選擇信 或者 當我硬膠狗up無的放矢,呢個係言論自由 及 觀看者的人權,你要更了解真相可以自己想辦法去查證,每發一言都要當事人提供資料、証明,咁呢個世界會變成點!?

頂部