回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 長毛慶祝區
囂糕
上尉

UID 19137
精華 0
積分 2
帖子 1733
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-27
來自 媽媽肚
狀態 離線
發表於 2008-9-9 12:05 AM  資料  短消息  加為好友  添加 囂糕 為MSN好友 通過MSN和 囂糕 交談

QUOTE:
原帖由 kula 於 2008-9-8 11:56 PM 發表

冇這些人, 香港可能真的揸”斗”了, 大部份都買中國政府, 冇乜人出聲, 自由黨慘敗  皆因親中關係

搞事就等於有做事?

頂部
jammy_2002i
上尉
砌得幾多得幾多!

UID 5411
精華 0
積分 5
帖子 1209
成品數目 5 件
閱讀權限 10
註冊 2005-10-12
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 囂糕 於 2008-9-8 11:52 PM 發表
浪費納稅人金錢既瘋狗

到你出黎賺錢交稅至講啦....細路~

頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2004-5-30
來自 世界中心
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Nestea 於 2008-9-8 11:50 PM 發表

其實無乜好講~價值觀問題~
就算法律已經過時都唔應該咁搞法
如果話無好的途徑去修改呢條法例,咁就係個制度有問題
應該先從呢點著手

制度有問題... Right~!咁係出咗咩問題~?

有一班 "保皇" 議員, 令好多應改既法冇得改, 仲為咗奉迎上面以 Cap 更多水而成日做d 妄顧市民利益既事,
呢班人從來唔攪事, 最多開會打瞌睡, 間中仲會俾d 小恩小惠市民, 但... 咁係咪就叫做對香港好先~?

冇咗長毛一眾攪事份子, 你而家分分係網上講一句得罪政府既野, 第二日就已經有差人拍門搵你返去問話,
咁既 "大同" 世界, 而家大陸發生緊, 但你恨我唔恨 lor...

通往地獄的道理, 往往由善意做成...
頂部
囂糕
上尉

UID 19137
精華 0
積分 2
帖子 1733
成品數目 2 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-27
來自 媽媽肚
狀態 離線
發表於 2008-9-9 12:15 AM  資料  短消息  加為好友  添加 囂糕 為MSN好友 通過MSN和 囂糕 交談

QUOTE:
原帖由 jammy_2002i 於 2008-9-9 12:07 AM 發表

到你出黎賺錢交稅至講啦....細路~

那他是未浪費到我的錢而已

頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 世界中心
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 貴族小子 於 2008-9-9 12:03 AM 發表

依家個政府就係拖...又唔上訴又唔修改電訊條例
仲可以點

佢拖到選舉後會開始再 "做野" ga la, 選舉前告佢地, 咪俾人睇到政府點繼續 "打矛波",
激化d 人為公義出黎投民主派票, 到時 "保皇黨" 失利, 阿爺問責起上黎點擔當得起...

頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 世界中心
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 囂糕 於 2008-9-9 12:15 AM 發表

那他是未浪費到我的錢而已

當日冇 "長毛" 行出黎, 而家你電腦有張 "咸相" 都預備要俾差人拉...

浪費金錢~? 淨係佢逼倒d 差佬出黎澄清, 呢鋪已經係 "值回票價" 有凸 la...

頂部
timng
上校

UID 16922
精華 0
積分 18
帖子 5318
成品數目 18 件
閱讀權限 10
註冊 2007-4-14
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2008-9-9 12:25 AM 發表

當日冇 "長毛" 行出黎, 而家你電腦有張 "咸相" 都預備要俾差人拉...

浪費金錢~? 淨係佢逼倒d 差佬出黎澄清, 呢鋪已經係 "值回票價" 有凸 la...

師兄,呢度好多細路都係人講拒又講,無咩獨立思考能力,叫雞買六合彩就叻,呢D要用腦既野就.....唉!
我都講過啦,我地睇到既野,D靚仔未必睇到架,你想教精拒,拒仲當你係仇人添,算吧啦!

頂部
貴族小子
上尉

UID 1939
精華 0
積分 4
帖子 1424
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2003-8-10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 timng 於 2008-9-9 01:57 AM 發表

師兄,呢度好多細路都係人講拒又講,無咩獨立思考能力,叫雞買六合彩就叻,呢D要用腦既野就.....唉!
我都講過啦,我地睇到既野,D靚仔未必睇到架,你想教精拒,拒仲當你係仇人添,算吧啦!

現時教育制度下考試要睇Marking Scheme...教出好多量產型...想再進步就要靠自己啦

頂部
twinsa
上校

UID 1623
精華 0
積分 3
帖子 5448
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 世界中心
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 timng 於 2008-9-9 01:57 AM 發表

佢地覺得長毛攪事, 只因佢地未經歷過...  

我地d 中坑見過六四, 知道 "一黨專政" 當遇到反對勢力會點殘忍法,
我地又上過大陸, 知道貪污有幾可怕, 講冇淫業存在, 但又通街都係淫業, 醫院超屈錢,
連係上面上網, HK Discuss 及 HK Yahoo 都會被 "金盾" 所封殺...

我地仲見識過 97 後被中央控制既 "老懵董" 政府幾無能,
令到經濟蕭條,人工由幾萬跌到得幾千, 辛苦供緊既樓由幾百萬跌到百零萬,
好多人費盡半生所建立既一切於幾年間化為烏有, 當時 "水深火熱",
但政府就乜都唔做, 偏偏為討好上面而想 "霸王硬上弓" 整個 "23 條" 出黎...

正因我地見識過一個政府唔聽 "民意" 會有幾恐佈, 所以先唔想香港變成上面咁樣,
所以先知道長毛 & 癲狗呢d 不畏 "政治權貴", 肯企出黎發聲既人有幾可貴...

其實香港好多人都知呢一點, 所以長毛 & 癲狗先可以高票數當選,
如果佢地係攪事者, 即香港有好多選民其實心底裡都支持佢地繼續攪事,
繼續維護我地係香港 "天生" 已有, 但好多人遺忘咗佢存在既 "自由"...

頂部
kula
曹長

UID 2184
精華 0
積分 1
帖子 408
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2005-6-22
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 twinsa 於 2008-9-9 02:59 AM 發表

佢地覺得長毛攪事, 只因佢地未經歷過...  

我地d 中坑見過六四, 知道 "一黨專政" 當遇到反對勢力會點殘忍法,
我地又上過大陸, 知道貪污有幾可怕, 講冇淫業存在, 但又通街都係淫業, 醫院超屈錢,
...

完全認同, 現時d靚仔, 逐漸被共產黨遂步洗腦中,  將會變量產型學生, 真怕有一天 香港的自由, 完全變了做大陸的可怕, 會見到像大陸的反日, 爬上日資百貨公司上的醜聞

頂部
kula
曹長

UID 2184
精華 0
積分 1
帖子 408
成品數目 1 件
閱讀權限 10
註冊 2005-6-22
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 囂糕 於 2008-9-9 12:05 AM 發表

搞事就等於有做事?

唔出聲, 做光緒王是對?, 反對聲音=搞事, 好多對中共的政見有意見的人, 都會被大陸抺黑和封殺, 見到他們真是慘, 我們為這些烈士: 辛苦你們了, 幫我們香港人爭取~!!

頂部
LoKLoK
中尉
HardWorking

UID 21865
精華 1
積分 33
帖子 752
成品數目 33 件
閱讀權限 10
註冊 2007-10-3
狀態 離線
我就留意到真正幫勞工既議員就一定當選

我自已住新界,之前李卓人攪過交通支援計劃,我住呢區我真係感覺到佢地真係用心肯幫下D打工仔

支援計劃初期合乎資格既人太少大家都聽過,(小弟7k一個月,返中環都無得資助),之後李卓人去煩下政府,佢地仲專登send張簽名行動黎,為之前唔合資格既人去爭取。終於煩到政府提高標準批左我,為我地D打工仔幾舊水省得就省

可能我眼光短,細路仔,但就係因為個幾百蚊,今年夠18歲去登記專登選返李卓人

p.s. 自已feel only

頂部
wingary
曹長

UID 23240
精華 0
積分 3
帖子 472
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-11-12
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 deduction 於 2008-9-7 11:08 PM 發表
長毛慶祝區

myradio消息
居然仲高過湯家驊

恭喜晒

頂部
wingary
曹長

UID 23240
精華 0
積分 3
帖子 472
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Nestea 於 2008-9-8 11:50 PM 發表

其實無乜好講~價值觀問題~
就算法律已經過時都唔應該咁搞法
如果話無好的途徑去修改呢條法例,咁就係個制度有問題
應該先從呢點著手

制度有得改,睇黎再要 50 萬人上多次街 ,好想睇到有呢一日

頂部
wingary
曹長

UID 23240
精華 0
積分 3
帖子 472
成品數目 3 件
閱讀權限 10
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 LoKLoK 於 2008-9-9 09:08 AM 發表
我就留意到真正幫勞工既議員就一定當選

我自已住新界,之前李卓人攪過交通支援計劃,我住呢區我真係感覺到佢地真係用心肯幫下D打工仔

支援計劃初期合乎資格既人太少大家都聽過,(小弟7k一個月,返中環都無 ...

好高興見到一個有獨立思想o既小年。

頂部
ch_lycab
中校

UID 23009
精華 0
積分 0
帖子 3984
成品數目 0 件
閱讀權限 10
註冊 2007-11-6
狀態 離線
行政會議通過,
下屆立法會議員的薪酬增加15%,
並將可獲15%的約滿酬金。
即約47萬元。

下一屆立法會議員的薪津將由每月56000多元,
增至65000多元,

另外,議員亦可享有每年25000元,
實報實銷的醫療津貼。

所以果 D出席會議訓覺、出爾反爾既議員,4年任期佢地每人就已經浪費左我地300萬

我都明白長毛係過激,如果主席要趕佢,佢應該先收聲,到佢發言時繼續鬧

另外,唔好以為你唔投票就好似好好,政府係唔受無聲抗議,你地今屆咁做,無疑係益左"x賤聯"

頂部
ahb0
軍曹

UID 18482
精華 1
積分 7
帖子 313
成品數目 7 件
閱讀權限 10
註冊 2007-7-9
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 kula 於 2008-9-9 08:39 AM 發表

完全認同, 現時d靚仔, 逐漸被共產黨遂步洗腦中,  將會變量產型學生, 真怕有一天 香港的自由, 完全變了做大陸的可怕, 會見到像大陸的反日, 爬上日資百貨公司上的醜聞

所以都唔想講咁多...............
若果係優質量產型都還好,最慘係劣質量產型..........中又唔得英又唔得,又無獨立思考能力,苦又唔捱得 ,但又以為自己好叻 !!!

頂部
貴族小子
上尉

UID 1939
精華 0
積分 4
帖子 1424
成品數目 4 件
閱讀權限 10
註冊 2003-8-10
狀態 離線
香港選民係好難服待架啦, 人地出黎就話一地做Show, 人地唔出下黎又話人地無做野, 都唔知點好

頂部
SIMONLLM
上校

熱讚榜勳章   熱讚榜勳章  
UID 28963
精華 7
積分 19
帖子 5819
成品數目 19 件
閱讀權限 10
註冊 2008-4-28
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 囂糕 於 2008-9-8 11:52 PM 發表
浪費納稅人金錢既瘋狗

最浪費納稅人金錢既係d高官, 甚麼甚麼"位"員會, 旅發局....佢地做少一件錯事, d錢已經夠養一個立法局議員.可況佢地做錯嘢仲一籮籮
話曬d民選議員(除民x聯外), 都做d選民要佢做嘅嘢, 選長毛, 瘋狗, 就係要佢用激一d嘅手法去做嘢. 長毛可以連任就係最好例子.

頂部
LoKLoK
中尉
HardWorking

UID 21865
精華 1
積分 33
帖子 752
成品數目 33 件
閱讀權限 10
註冊 2007-10-3
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 SIMONLLM 於 2008-9-9 11:11 AM 發表

最浪費納稅人金錢既係d高官, 甚麼甚麼"位"員會, 旅發局....佢地做少一件錯事, d錢已經夠養一個立法局議員.可況佢地做錯嘢仲一籮籮
話曬d民選議員(除民x聯外), 都做d選民要佢做嘅嘢 ...

長毛唔用咁激進方法

有人會聽嗎?

頂部