回顧:  HKML網上比賽  HKML版聚  

標題: 車迷【 圖片交流、分享區 】
  本主題由 ArLip 於 2013-7-29 09:04 PM 移動 
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
註冊 2007-2-23
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #37 SKYLINE-GT-R 的帖子

其實圖片都唔難搵丫,因為有goole神

而我啲,就係一有新車update就會有email通知我架喇

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2009-2-9 23:19 發表
hl 兄好似話過, 好多車種都鐘意, 唯獨對 F-1 興趣不太大, 而家呢?  
Adrian Newey 不嬲都好抗拒高車鼻設計, 寧願辛苦多些自己的腦汁來彌補 "愛靚唔愛命 (速度)", 但如今睇黎, 在新例大大縮小空氣動力學設 ...

獅兄,唔係啊,到依家我都係唔鍾意F1架,不過見大家對F1咁有喜耆,所以咪開過post等大家可以談論吓咁嗻

其實我都想開多過新車post架,只係for私家車同跑車,又或者LM賽車都得架

車迷【 圖片交流、分享區 】歡迎大家在此分享各類有關汽車圖片
頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2009-2-9 23:32 發表

支持你做車車圖書館館長!!!!!!!

唔係嘛,邊有咁誇啊,講笑就得

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ☆斗市民 於 2009-2-9 23:39 發表

留意吓隻新紅牛車尾........修到密哂, 又唔似法拉利開闊哂死氣喉周邊位...我都擔心佢d散熱問題.....

我就只係覺得佢車頭連住繞流果擔,睇落好單薄咁,會唔會跑得耐少少就G.O咗架

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #49 Raybirg NSX 的帖子

講笑咁講吓嗻,唔好當真啊吓

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 =鋼= 於 2009-2-10 19:46 發表

支持hi兄做啦
佢成日都有咁多相
要咩相同佢down聲就多數都有嫁啦

支持我砌車就好喇,開新車介紹post就

其次,相之嘛,我有就post上黎囉,又唔使我俾錢;就算我冇啊,我都會盡量搵吓,希望可以幫到啲同道人

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 獅象 於 2009-2-10 19:56 發表

一於係錦話啦, 已有一票和議
一讀.........冇人反對
二讀.........冇反對聲音
三讀.........乜都聽唔到
通過!      啪啪  

hl 兄, 唔好推嘞, 快D show 張 Skyline GTR  R36 的相片來啦,  ...

我反對

另外Skyline GTR  R36 獅兄唔好玩啦

Volkswagen Passat R36就有

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Raybirg NSX 於 2009-2-11 02:46 發表

記得 "每日一相" 呀 ...... 館長

點每日一相啊,邊有咁多新車出廠嗻

丫,都唔係唔得啵,可以將一架車分幾日post上黎,今日車頭,聽日車尾,後日車頂,大後日.....

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
呢架算唔算新車啊

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #62 =鋼= 的帖子

咁咪即係差唔多睇哂全相

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #65 winstonm3bmw 的帖子

winston兄,畀住兩架你睇住先喇

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
再來、再本

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #67 hl_0521 的帖子

........

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #70 winstonm3bmw 的帖子

其實仲有架,不過太多啦,post上黎又要改細啲kb先可以post到....

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #73 獅象 的帖子

獅兄,呢啲係事關機密,所以不便開,敬請謜諒

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #74 =鋼= 的帖子

呢啲算唔算新車啊

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #78 =鋼= 的帖子

鋼,送架好嘢畀你喇,需然唔係新車,但真係好正架......

Bugatti EB 110 SS Le Mans

General specifications
Country of origin  France  
Chassis number 086
Numbers built  one-off  
Produced in  1994

Engine
Configuration  60º V 12  
Location  Mid, longitudinally mounted  
Construction  aluminum block and head  
Displacement  3.498 liter / 213.5 cu in
Bore / Stroke  81.0 mm (3.2 in) / 56.6 mm (2.2 in)  
Compression  7.5:1
Valvetrain  5 valves / cylinder, DOHC  
Fuel feed  Multi Point Fuel injection  
Aspiration  Quad Turbos

Drivetrain  
Chassis/body  aluminum body on carbon fibre monocoque
Front suspension  double wishbones, pull-rod operated shock absorbers
Rear suspension  double wishbones, twin gas pressure shock absorbers, anti-roll bar
Steering  rack-and-pinion, power assisted
Brakes  vented discs, all-round
Gearbox  6 speed Manual  
Drive  Rear wheel drive

Dimensions  
Weight  1280 kilo / 2821.9 lbs
Length / Width / Height  4400 mm (173.2 in) / 1940 mm (76.4 in) / 1120 mm (44.1 in)  
Wheelbase / Track (fr/r)  2550 mm (100.4 in) / 1560 mm (61.4 in) / 1620 mm (63.8 in)  

Performance figures  
Power  600 bhp / 448 KW @ 6200 rpm  
Torque  700 Nm / 516 ft lbs @ 4000 rpm  
BHP/Liter 172 bhp / liter
Power to weight 0.47 bhp / kg
Top Speed  310 km/h / 193 mph

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #80 =鋼= 的帖子

Bugatti EB 110 SS 呢架嘢好似係未出過模型係嘛

1/43同成品...除外

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線
回復 #85 winstonm3bmw 的帖子

原來 Airfix 出過啵,唔該哂winston兄先

不過依家想搵都幾難搵啵,係嘛

頂部
hl_0521
上校

UID 16655
精華 0
積分 3
帖子 5898
成品數目 3 件
閱讀權限 10
來自 香港、九龍、新界
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Raybirg NSX 於 2009-2-12 20:52 發表

舊屋都有盒, 但係唔記得係 Heller 定係  Airfix ...

死佬,潤我咁話啦

頂部